rafal9 18.04.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Chyba wezmę sobie kompleksową usługę montażu szamba. Jak to fajnie brzmi Chodzi mi o to, żeby przyjechała jedna ekipa i zrobiła wszystko, czyli wykop, wstawienie, połączenia wszelkie, wyprowadzenie złączki do ogrodzenia, podłączenie do rury kanalizacyjnej z budynku, zasypała i odjechała. Czy ktoś brał taką usługę w Warszawie bądź okolicach? Jakoś ciężko mi znaleźć firmę, która robi takie rzeczy. Czy bardzo zdzierają za tę kompleksowość? Bardzo mi pilno w tym temacie, więc będę bardzo wdzięczny za wszelkie kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 19.04.2006 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Prośba o namiary na firmę wykonującą kompleksowo takie usługi w okolicach Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 19.04.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Co prawda nie w Warszawie, tylko w Poznaniu, ale ja wziąłem taką usługę. Przy zakupie szamba od razu się pytali, czy z montażem, czy bez. Przyjechało szambo na ciężarówce i koparka, wykopali, podłączyli, zasypali, jeszcze obciążyli płytą. Dla mnie o wiele mniej załatwiania logistycznego i do tego szambo było z 7% vatu, a nie 22%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 19.04.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja bralem pod Piasecznem Przyjechali, zakopali, podlaczyli, pojechali. Koparkowy jeszcze pare drobnych prac w ogrodku wykonal. Niestety wzieli tez za to pieniadze i to nie liche - 5000pl - co po przemysleniu uwazam za zdzierstwo mieli szczescie bo trafili na moj kiepski dzien i kiedy nie mialem natchnienia do targowania sie :/ telefon do wlasciciela: 503-071-580 wielka zaleta tego rozwiazania jest to ze nie trzeba sie martwic czy koparka i szambo przyjedzie o czasie rowniez sumaryczny czas inwestora zmarnowany na wszystkie czynnosci jest mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 19.04.2006 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja bralem pod Piasecznem Przyjechali, zakopali, podlaczyli, pojechali. Koparkowy jeszcze pare drobnych prac w ogrodku wykonal. Niestety wzieli tez za to pieniadze i to nie liche - 5000pl - co po przemysleniu uwazam za zdzierstwo mieli szczescie bo trafili na moj kiepski dzien i kiedy nie mialem natchnienia do targowania sie :/ telefon do wlasciciela: 503-071-580 wielka zaleta tego rozwiazania jest to ze nie trzeba sie martwic czy koparka i szambo przyjedzie o czasie rowniez sumaryczny czas inwestora zmarnowany na wszystkie czynnosci jest mniejszy. No właśnie o to mi chodzi, że już pod koniec budowy nie mam siły zajmować się takimi duperelami jak szambo, gdzie trzeba oddzielnie koparkę, oddzielnie szambo, oddzielnie hydraulika i jeszcze wyłaz odpowiednio podłączyć. No ale za to się płaci, niestety. Dzięki za kontakt. Jakby jeszcze ktoś wspomógł kontaktem, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 19.04.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Taką usługę robi firma Top-jur z Kobyłki telefon znajdź na informacji bo mi się zawieruszył. Przyjechali wykopali dziurę, wstawili szambo. Pewnie i podłączenie zrobią. U mnie tego nie robili - nie było warunków . Na koniec zabrali trochę gliny z wykopu. Chwała im za to. Koszt 3500 bez kwitka. Szambo 11 m3 z atestem. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 25.04.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ja bralem pod Piasecznem Przyjechali, zakopali, podlaczyli, pojechali. Koparkowy jeszcze pare drobnych prac w ogrodku wykonal. Niestety wzieli tez za to pieniadze i to nie liche - 5000pl - co po przemysleniu uwazam za zdzierstwo mieli szczescie bo trafili na moj kiepski dzien i kiedy nie mialem natchnienia do targowania sie :/ telefon do wlasciciela: 503-071-580 wielka zaleta tego rozwiazania jest to ze nie trzeba sie martwic czy koparka i szambo przyjedzie o czasie rowniez sumaryczny czas inwestora zmarnowany na wszystkie czynnosci jest mniejszy. Właśnie stałem się posiadaczem szamba Zamonotwała mi właśnie ta firma. Szybko, kompleksowo, bardzo sprawnie zrobiony wykop na małej przestrzeni. Nie brałem złączki do ogrodzenia, więc za całość wyszło 4 tys. Też mogę ich polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 25.04.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Co prawda nie w Warszawie, tylko w Poznaniu, ale ja wziąłem taką usługę. Od kogo brałe? Drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 25.04.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Co prawda nie w Warszawie, tylko w Poznaniu, ale ja wziąłem taką usługę. Od kogo brałe? Drogo? Sprawdzę w domu, bo wszystkiego nie mam w głowie. Cena wyszło ok. 4000 zł, ale też to sprawdzę. Zbiornik tworzywowy, 6,8 m3, przywiezienie, wykop, podłączenie jakieś 8 mb, obciążenie płytą betonową i zasypanie. Pytali, czy wywieźć ziemię, czy zostawić. Złączkę i rurę do złączki sam sobie kupiłem i zakopałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 25.04.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Co prawda nie w Warszawie, tylko w Poznaniu, ale ja wziąłem taką usługę. Od kogo brałe? Drogo? Sprawdzę w domu, bo wszystkiego nie mam w głowie. Cena wyszło ok. 4000 zł, ale też to sprawdzę. Zbiornik tworzywowy, 6,8 m3, przywiezienie, wykop, podłączenie jakieś 8 mb, obciążenie płytą betonową i zasypanie. Pytali, czy wywieźć ziemię, czy zostawić. Złączkę i rurę do złączki sam sobie kupiłem i zakopałem. Już coś znalazłem : http://www.szamba-poznan.pl , cena była 4440 zł brutto + wąż i złączka 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buniaa 22.05.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Zadzwoń do firmy WID-BUD 22 676 84 69. My coprawda braliśmy stamtąd przydomową oczyszczalnię z kompletnym montażem, ale wiem że szamba również mają. I cenowo sa korzystni. My rozmwialiśmy i załatwialiśmy sprawę z panem Rafałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 29.08.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Czy ktoś wie, kto sprzedaje szamba (najlepiej betonowe) w ok. Olsztyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 29.08.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Czy ktoś wie, kto sprzedaje szamba (najlepiej betonowe) w ok. Olsztyna?? Technika. Ale tani nie są. Za szambo betonowe 8m3 krzyknęli 6300 brutto z montażem i transportem (20km). W końcu kupiłem plastikowe 8m3 aż w Wołominie za 3500+200zł transport i wyszedłem na plus chociaż musiałem dodatkowo kotwiczyć je betonem w gruncie, bo w wykopie podchodziła woda gruntowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 29.08.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tak. mam wycenę z techniki - 6 tys. brutto (10m3). A 3500 to naprawdę tanio, może jakiś namiar poproszę? dzwoniłam do różnych firm (m.in. Radom, Poznań W-wa też ) ale ceny transportu mnie przeraziły. Może być na priv - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 05.10.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Taką usługę robi firma Top-jur z Kobyłki telefon znajdź na informacji bo mi się zawieruszył. Przyjechali wykopali dziurę, wstawili szambo. Pewnie i podłączenie zrobią. U mnie tego nie robili - nie było warunków . Na koniec zabrali trochę gliny z wykopu. Chwała im za to. Koszt 3500 bez kwitka. Szambo 11 m3 z atestem. Powodzenia Osobiście nie polecam tej firmy, mało słowna umawiają sie na jakis termin by obejrzec teren a później się nie zjawiają, za parę dni się odzywają że chcą dziś montować - człowiek wogóle nie przygotowany. A wczesniej żadnego łaskawego telefonu nikt nie wykona. Fakt że usługa nie była droga ale jak sam załatwiłem (i nie od nich) to było taniej o 500zł. Z tego co się orientuje ta firma liczy sobie teraz od 4000 do 5000 za szambo i montaż w zależności jak rozmawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.10.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 a ja polecam firmę tą firmę cena w porządku (porównywałam z koleżanką której montowała inna firma). sprawnie i dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek z ABC 09.01.2018 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Nasze zbiorniki montuje często firma [reklama] biorą 1500zl z wykop i podłączenie. Ogólnie producent zbiorników nie ma czasu na kompleks. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts