Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż szamba - usługa kompleksowa - ktoś brał?

rafal9

Recommended Posts

Chyba wezmę sobie kompleksową usługę montażu szamba.

Jak to fajnie brzmi :wink:

Chodzi mi o to, żeby przyjechała jedna ekipa i zrobiła wszystko, czyli wykop, wstawienie, połączenia wszelkie, wyprowadzenie złączki do ogrodzenia, podłączenie do rury kanalizacyjnej z budynku, zasypała i odjechała.

Czy ktoś brał taką usługę w Warszawie bądź okolicach?

Jakoś ciężko mi znaleźć firmę, która robi takie rzeczy.

Czy bardzo zdzierają za tę kompleksowość?

Bardzo mi pilno w tym temacie, więc będę bardzo wdzięczny za wszelkie kontakty.

Co prawda nie w Warszawie, tylko w Poznaniu, ale ja wziąłem taką usługę. Przy zakupie szamba od razu się pytali, czy z montażem, czy bez. Przyjechało szambo na ciężarówce i koparka, wykopali, podłączyli, zasypali, jeszcze obciążyli płytą. Dla mnie o wiele mniej załatwiania logistycznego i do tego szambo było z 7% vatu, a nie 22%.

Ja bralem pod Piasecznem

Przyjechali, zakopali, podlaczyli, pojechali. Koparkowy jeszcze pare drobnych prac w ogrodku wykonal.

Niestety wzieli tez za to pieniadze i to nie liche - 5000pl - co po przemysleniu uwazam za zdzierstwo :)

mieli szczescie bo trafili na moj kiepski dzien i kiedy nie mialem natchnienia do targowania sie :/

telefon do wlasciciela: 503-071-580

wielka zaleta tego rozwiazania jest to ze nie trzeba sie martwic czy koparka i szambo przyjedzie o czasie :) rowniez sumaryczny czas inwestora zmarnowany na wszystkie czynnosci jest mniejszy.

Ja bralem pod Piasecznem

Przyjechali, zakopali, podlaczyli, pojechali. Koparkowy jeszcze pare drobnych prac w ogrodku wykonal.

Niestety wzieli tez za to pieniadze i to nie liche - 5000pl - co po przemysleniu uwazam za zdzierstwo :)

mieli szczescie bo trafili na moj kiepski dzien i kiedy nie mialem natchnienia do targowania sie :/

wielka zaleta tego rozwiazania jest to ze nie trzeba sie martwic czy koparka i szambo przyjedzie o czasie :) rowniez sumaryczny czas inwestora zmarnowany na wszystkie czynnosci jest mniejszy.

No właśnie o to mi chodzi, że już pod koniec budowy nie mam siły zajmować się takimi duperelami jak szambo, gdzie trzeba oddzielnie koparkę, oddzielnie szambo, oddzielnie hydraulika i jeszcze wyłaz odpowiednio podłączyć.

No ale za to się płaci, niestety.

Dzięki za kontakt.

Jakby jeszcze ktoś wspomógł kontaktem, będę wdzięczny.

Taką usługę robi firma Top-jur z Kobyłki telefon znajdź na informacji bo mi się zawieruszył. Przyjechali wykopali dziurę, wstawili szambo. Pewnie i podłączenie zrobią. U mnie tego nie robili - nie było warunków :D . Na koniec zabrali trochę gliny z wykopu. Chwała im za to. Koszt 3500 bez kwitka. Szambo 11 m3 z atestem. Powodzenia

Ja bralem pod Piasecznem

Właśnie stałem się posiadaczem szamba :D

Zamonotwała mi właśnie ta firma.

Szybko, kompleksowo, bardzo sprawnie zrobiony wykop na małej przestrzeni.

Nie brałem złączki do ogrodzenia, więc za całość wyszło 4 tys.

Też mogę ich polecić.

Co prawda nie w Warszawie, tylko w Poznaniu, ale ja wziąłem taką usługę.

Od kogo brałeœ? Drogo?

Sprawdzę w domu, bo wszystkiego nie mam w głowie. Cena wyszło ok. 4000 zł, ale też to sprawdzę. Zbiornik tworzywowy, 6,8 m3, przywiezienie, wykop, podłączenie jakieś 8 mb, obciążenie płytą betonową i zasypanie. Pytali, czy wywieźć ziemię, czy zostawić. Złączkę i rurę do złączki sam sobie kupiłem i zakopałem.

Co prawda nie w Warszawie, tylko w Poznaniu, ale ja wziąłem taką usługę.

Od kogo brałeœ? Drogo?

Sprawdzę w domu, bo wszystkiego nie mam w głowie. Cena wyszło ok. 4000 zł, ale też to sprawdzę. Zbiornik tworzywowy, 6,8 m3, przywiezienie, wykop, podłączenie jakieś 8 mb, obciążenie płytą betonową i zasypanie. Pytali, czy wywieźć ziemię, czy zostawić. Złączkę i rurę do złączki sam sobie kupiłem i zakopałem.

Już coś znalazłem : http://www.szamba-poznan.pl , cena była 4440 zł brutto + wąż i złączka 400 zł.

• 4 weeks później...
  • 3 months później...
Czy ktoś wie, kto sprzedaje szamba (najlepiej betonowe) w ok. Olsztyna??

Technika. Ale tani nie są. Za szambo betonowe 8m3 krzyknęli 6300 brutto z montażem i transportem (20km). W końcu kupiłem plastikowe 8m3 aż w Wołominie za 3500+200zł transport i wyszedłem na plus chociaż musiałem dodatkowo kotwiczyć je betonem w gruncie, bo w wykopie podchodziła woda gruntowa.

• 1 year później...
Taką usługę robi firma Top-jur z Kobyłki telefon znajdź na informacji bo mi się zawieruszył. Przyjechali wykopali dziurę, wstawili szambo. Pewnie i podłączenie zrobią. U mnie tego nie robili - nie było warunków :D . Na koniec zabrali trochę gliny z wykopu. Chwała im za to. Koszt 3500 bez kwitka. Szambo 11 m3 z atestem. Powodzenia

Osobiście nie polecam tej firmy, mało słowna umawiają sie na jakis termin by obejrzec teren a później się nie zjawiają, za parę dni się odzywają że chcą dziś montować - człowiek wogóle nie przygotowany.

A wczesniej żadnego łaskawego telefonu nikt nie wykona.

Fakt że usługa nie była droga ale jak sam załatwiłem (i nie od nich) to było taniej o 500zł.

Z tego co się orientuje ta firma liczy sobie teraz od 4000 do 5000 za szambo i montaż w zależności jak rozmawiasz

• 10 years później...