Buko 18.04.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Mieszkam na ostatnim (4) piętrze w starej przedwojennej kamienicy . Do tej pory ogrzewałem mieszkanie - tak jak większośc lokatorów, kaflowymi piecami węglowymi (w każdym pomieszczeniu znajdował się osoby piec). W tym roku postanowiłem przeprowadzić generalny remont mieszkania. Planuję założyć centralne ogrzewanie. Myślę, że skorzystam z możliwości podłączenia się do sieci gazowej, a w związku z tym ogrzewanie będzie realizowane za pomocą dwufunkcyjnego kotła gazowego. Mam jednak pytanie co do realizacji całego przedsięwzięcia.1. Czy potrzebny jest projekt budowlany , jeżeli tak to w jaki sposób rozpoczać jego realizację?2. Czy w związku z przejściem na ogrzewanie ekologiczne mogę się starać o dofinansowanie przedsięwzięcia ze środków UE. Jeżeli tak to proszę o podanie w jaki sposób i gdzie mogę zacząć ząłatwiać takie formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts