pchlistosc 27.05.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 anna99 napisał: ronin napisał: A tu mnie zaskoczyłaś Anno. Mam właśnie przed sobą ulotkę Dysperbitu z Izolbetu, na której pisze, ze nadaje się do wewnątrz, nalezy tylko starannie wietrzyć pomieszczenia po jego użyciu. Przy okazji mam pytanie do osób, które już użyły Dysperbitu do izolacji chudziaka - ile czasu trzeba odczekać aby móc na nim położyć folie ?? Dwa dni wystarczy ??? I czy kładliście zwykłą folię budowlaną 0,2 mm czy też inny wynalazek ronin W teorii jest odstęp min. 6 godzin między jednym malowaniem (rozcieńczonym) a drugim (nie rozcieńczonym) i dalszymi pracami. W praktyce wyszło mi na pewno nie mniej. Trzeba poczekać, aż dysperbit zrobi się czarny (z brunatnego). Po drugim razie czekalismy dobę i kładliśmy czarną folię budowlaną 0,2 . jak dotknęło sie palcem jeszcze zostawał lekki ślad, ale nie mazal się. ja po pomalowaniu dyserbitem kladlem odrazu folie ale kubelkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 27.05.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 A ja użyłem do izolacji pionowej WIZBIT EKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 27.05.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 anna99 napisał: ...... dziękuje Anno - swoją drogą śliczny kwiatuszku . Napewno skorzystam w poniedziałek i środę z Twoich rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Styrozol to bardzo wydajna izolacja polimerowa! Na m2 wychodzi ok 11-12 zł. Jak porównacie parametry techniczne to się okaże że jest NAJTAŃSZY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 30.06.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 słyszałem dziś od hurtownika opinie, że do izolowania ścian fund powinno sie stosować: - od wewnątrz - preparat wodorozcieńczalny np Dysperbit - na zewnątrz - rozpuszczalnikowy np Izoplast a inny hurtownik podaje, że Izoplast można zastosować na zewn i wewnatrz - jesli budynek jest jeszcze w budowie (jak robi sie fundamenty to jest to oczywiste ) co o tym sądzicie stosujecie preparaty wodne czy rozpuszczalnikowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 02.07.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 no własnie, które preparaty wydają się lepsze?Czy preparat wodny stosowany od zewnątrz w warunkach sporej wilgotności, po prostu nie zacznie tracić swoich właściwości. Przecież jest rozcieńczalny wodą we wstepnej fazie stosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 02.07.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Z tego co wiem można środki wodne stosować na zewnątrz bez problemu. Pytanie tylko jakie? Spotkałem kilka środków tego typu, nawet u jednego producenta wystęuje kilka rodzajów i jestem w kropce co kupić. ktoś ma jakieś doświadcenia z preparatami Icopal (Water Primer i Water Renovator) albo Izohan (WL lub WM)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 04.07.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Cesarr, na samochody też stosuje się lakiery wodorozcieńczalne, są też takie lakiery na drewno( akrylowe) . One muszą po prostu dobrze wyschnąć. Ja sprawdzam pocierając palcami, jak brudzi,to jeszcze nie wysechł i nie należy go zakrywać. Tutaj małe ostrzeżenie. Mój mąż wymyślił sobie, żeby folię przykleić do mokrego, świeżo nałożonego dysperbitu. To błąd, dysperbit nie chciał w ogóle wyschnąć, porobiły się pęcherze (odklejały się od ściany) a folia i tak się nie przykleiła. Tylko dobrze wyschnięty dysperbit chroni i najlepiej nakładać go jak w instrukcji : pierwszą warstwę rozcieńczyć wodą, żeby mur (podłoże) dobrze się napił a drugą warstwę szczelnie i dokładnie nakładać pacą. I czekać aż będzie całkiem suche i twarde, wtedy woda mu nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 04.07.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Dzwoniłem do jednego z producentów dysperbitu z pytaniem czy mogę nim przyklejać papę do betonu (w opisie produktu nic o tym nie ma, więc nie miałem specjalnie złudzeń . Raczej mi to odradzano, ze względu na to, że właśnie nie będzie on miał jak wyschnąć. Jednak przy okazji rozmowy z technologiem zaskoczyło mnie to, że odradzał mi zastosowanie dysperbitu na izolację poziomą wewnątrz domu. Mówił, że na dysperbit niedługo kończy się atest, podobno na zachodzie już się go do środka nie stosuje (szkodliwość). Polecał jakieś dwuskładnikowe preparaty na bazie cementu. No i nasuwa się pytanie: czy chciał naciągnąć klienta na droższy preparat, czy rzeczywiście nie jest tak różowo z tym dysperbitem... (oczywiście chodzi o zastosowania wewnątrz pomieszczeń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirtex1 04.07.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Ja fundamenty będę ocieplał styropianem. Dlatego wybrałem dysperbit. Nie zawiera Środdów kroe niszczą styropian. Zadnych rozpuszczalników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niebieskooka 04.07.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Icopal Water Renovator jak i Icopal Water Primer to środki na bazie wody dopuszczone - z tego co wiem - do stosowania wewnątrz budynków. Poza tym jeden z nich to nic innego jak dysperbit . Ale nazwa zagraniczna być musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 04.07.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Dysperbit też jest dopuszczony do stosowania do wewnątrz. Sęk w tym, że podobno (!) już się firmy z tego wycofują. Podobno. (może ktoś wie coś więcej na ten temat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts