vaqa 18.04.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 help!żaden ze mnie ogrodnik a niewielka działeczkę posiadam od roku. Przed tygodniem zostały wycięte na niej 4 stare popalone drzewa i teraz chciałabym na ich miejsce posadzić niskopienne drzewka owocowe, ale nie wiem jak.......gdzieś wyczytałam że w obciętym przy ziemi pniu po poprzednim drzewie robi się dziurę i w nią wkłada się nowe, młodziutkie drzewko. Czy to prawda????Nie za bardzo wyobrażam sobie żeby pnie po starych drzewach wykopać!!!Proszę o dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 24.04.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 pierwsze słyszę o takiej metodzie-wg mnie bez sensuposadź obok a pnie za jakis czas zgniją/spruchnieja i bedzie po problemieale najlepiej to byłoby je usunąć - czy to az taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.04.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Coś ściemnasz, to może w spróchniałym pniu, ale nie drzewo, tylko coś małego. Te karpy trzeba było usunąć puki jeszcze były pnie, teraz potrzebna będzie koparka. Ja posadziłem w takim próchniejącym pniu peonię krzewiastą i jak na razie rośnie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts