Kulin 18.04.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Mam firmę któa oferuje mi wylewki (tradycyjne) ale za pomocą agregatu za 10 zł/metr. Mówią że wychodza gładkie i równe jak stół.Czy to dobry wybór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 19.04.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mam firmę któa oferuje mi wylewki (tradycyjne) ale za pomocą agregatu za 10 zł/metr. Mówią że wychodza gładkie i równe jak stół. Czy to dobry wybór ? myśmy robili z maszyny, cała operacja trwała dwa dni, sąsiadowi robią z betoniarki ... już tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 19.04.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Dobry wybór.Jak kto papudrak to i maszynowe i ręczne spartoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregreg 19.04.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 moje posadzki też wylewali z agregatu i zacierali mechanicznie ( 12 zł metr) i w niecałe dwa dni zrobili 220 m ( z układaniem styropianu, izolacji i siatek) . Jakość wykonania rewelacyjna, biorąc pod uwagę czas, jakość i to że potem zużyjesz mało kleju pod płytki. To się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 19.04.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 bierz wylewki z agregatu, szybciej, dokładniej i równiej.Ja u siebie będę wylewał pierwszą wylewkę- chudziak też z agregatu.Szwagier sam wylewał z betoniarki. Zeszło mu parę dni i powstały góry i doliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 19.04.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A co powiecie na około 180 m2 wylewek z agregatu (komplet tzn. układanie styropianu, folia, zbrojenie, dylatacje itp) w ... 10 godzin - jakość rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 19.04.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 To musze zasiać nutkę odmiennosci bo jak wszyscy chwalą jedno słuszne rozwiązanie to sie źle kojarzy. Jak "wylewki" ręczne są z górkami i dolinami to znaczy że posadzkarz to pajac a nie fachowiec (Jak sie używa wypoziomowanych rurek to nie wiem jak można wylać nierówno a murarzem nie jestem i roniłem dwie posadzki w życiu - obie równe i przy płytkach nie było problemu) Jak sie buduje dom to czy posadzki będą w 10 godzin czy w 3 dni to chyba nie gra roli ?? Chyba że gra. Po "wymyśleniu" agregatów (miksokretów) powstało jakieś dziwne przekonanie że inaczej sie nie da i na pewno będzie źle. Tylko automat. Ręcznie be. Jak myśmy te domy budowali przez ostatnie 100 lat ?? Ale jak mi fundusze pozwolą to biere agregat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 20.04.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Jak sie buduje dom to czy posadzki będą w 10 godzin czy w 3 dni to chyba nie gra roli ?? Chyba że gra. u nas na przykład grało, bo z wylewkami wstrzeliliśmy się w kilka dni braku mrozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 20.04.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Jak sie buduje dom to czy posadzki będą w 10 godzin czy w 3 dni to chyba nie gra roli ?? Chyba że gra. u nas na przykład grało, bo z wylewkami wstrzeliliśmy się w kilka dni braku mrozu 120m2 wylewki betoniara suchy beton zajelo 2 osobom 2 dni.. w jeden dzien zrobili dol a pozniej gore i 'dolali' pozostawiione przejscie do drabiny na pietro do wylewania gory... calosc odbyla sie w lutym na zasadzie bo akurat pojawily sie plusy wiec napalili w kozie, nagrzali dom, wylali dol... a do lania gory juz mogli znowu koza na parterze palic. Agregaty maja firmy a chyba ciezko oczekiwac ze firmie da sie klucze a Ci przyjada wtedy kiedy akurat bedzie cieplej.. ja postawilem na 'tradycje' bo inaczej musialbym czekac do konca marca Dodatkow w domu nie mialem wody i ta trzeba bylo kolowac po siasadach Sasiad mial tynki maszynowe i ma kaszane... ja mam tynki z betoniary i jest ok ... po tych doswiadczeniach uznalem ze i tak najwieksze znaczenie dla jakosci ma wykonawca a nie sprzet... z tym ze u tego sasiad od tynkow 'maszynowo' zrobiona wylewka akurat wydaje sie ladniejsza (gladsza struktura) ale na tych 120m2 zaplacil za to ok 1500pln wiecej Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 20.04.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Mam firmę któa oferuje mi wylewki (tradycyjne) ale za pomocą agregatu za 10 zł/metr. Mówią że wychodza gładkie i równe jak stół. Czy to dobry wybór ? W tym przypadku agregat będzie zastępował taczkę i "osiłka" do jej pchania. Rodzaj wylewki i jej jakość będzie taka sama jak przy tradycyjnej wylewce z betoniarki. Być może z przyczyn technologicznych masa betonowa będzie cokolwiek bardziej płynna niż ta, którą możesz uzyskać z betoniarki. Zaoszczędzisz dużo czasu na wykonaniu prac. Nie bez znaczenia jest też to, że taczka nie będzie musiała jeździć po ułożonym styropianie. Polecam to rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 20.04.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Zrobiłem wylewki "z taczki" i żałuję. Kolega wzišł "Miksokreta" i jest o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 20.04.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 ja bedę robił z agregatu , firma robi załość za 10 zł / m2, z ułożeniem sytropianu, folii itp. zrobią szybciej, równo, i wylewka będzie miała chyba lepszą jakość , nie mam czasu, ani nikogo do pomocy żeby kręcić w betoniarce , jakby to komuś zlecić , to też mu trzeba zapłacić, wiec zdecydowałem się na agregat i firmę specjalizującą się w tym, bo nie mam gwarancji, że jakiś najety "pan Kazio" z kolegami zrobią to tak jak ma być i że nie będę musiał nad nimi stać i sprawdzać każdego ich kroku i słuchać że tak ma być i tak się to robi, bo tak robią od zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 U nas tez agregat, wylewki półsuche, mam nadzieję, że będzie w miarę szybko schło...Z ułożeniem styropianu płacimy 12/m, bez układania 10/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 20.04.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 wyłącznie z agregatu , zacierane mechanicznie 213m2 w 10h , gładkie jak stół w życiu bym nie brał innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 20.04.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 U mnie właśnie dziś skończyli wylewki z miksokreta. Wyglądają naprawdę ładnie no i cały dom gotowy w dwa dni. 10zł/m^2. W cenie cała robocizna poza ułożeniem papy którą po długich poszukiwaniach wykonawcy sam ułożyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.04.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 koszt podobny na tych maszynowych położenie parkietu jest o 12 zł tańsze więc to co stracisz na odzyskasz później na wykończeniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 20.04.2006 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 A więc mixokret, wiem że tradycyjnie też można zrobić super, ale w zasadzie ti nie jest to aż tak duża różnica w cenie, a tak jak mówicie, później będzie może przez to troszkę taniej, a wykończeniówka to jest coś co widać, szczególnie listwy przy ścianie na podłodze pokażą jak bardzo równa jest ta podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Mam firmę któa oferuje mi wylewki (tradycyjne) ale za pomocą agregatu za 10 zł/metr. Mówią że wychodza gładkie i równe jak stół. Czy to dobry wybór ? dobry wybór pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 20.04.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Czy możecie mi wytłumaczyć jaki wpływ ma przygotowanie wylewki (ręcznie czy mixokret) na równość posadzki ? Ja nie widzę związku.Jeśli chodzi o szybkość, wygodę (ale wyłącznie układającego) jak najbardziej się zgodzę ale na pewno nie równość. Mixokretem się nie zaciera ani nie wyrównuje wylewki.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Czy możecie mi wytłumaczyć jaki wpływ ma przygotowanie wylewki (ręcznie czy mixokret) na równość posadzki ? Ja nie widzę związku.... ja również nie widze związku ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts