jabko 20.04.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Związek jest ... psychologiczny. Równa może być każda. A co do gładkości jak stół czy lustro to i tak zawsze kłądziemy gazure, panele lub cokolwiek innego więc gładkość ma najmniejsze znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Związek jest ... psychologiczny. Równa może być każda. dokładnie ! każda wylewka moze być równa ale ... Ci co zapłacili drożej twierdzą ze z miksokreta jest lepsza ... zeby sobie poprawic samopoczucie ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.04.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Związek jest ... psychologiczny. Równa może być każda. dokładnie ! każda wylewka moze być równa ale ... Ci co zapłacili drożej twierdzą ze z miksokreta jest lepsza ... zeby sobie poprawic samopoczucie ... pzdr Z reguły jednak choć nie zawsze firmy zajmujące się głównie posadzkami bardziej starają się w tym wzgledzie i mają choćby podstawowy sprzęt - bez sprzetu tez się da ale różnie to bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.04.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Oczywiście.Dlatego wcześniej pisałem "posadzkarz" a nie murarz. Nie mam nic przeciwko miksokretowi i prawdopodobnie sam z niego skorzystam ale denerwuje mnie czytanie tekstów w stylu "Tylko miksokret bo reszta to badziewie". Podobnie było:Tylko YtongTylko ShiedelTylko PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.04.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Oczywiście. Dlatego wcześniej pisałem "posadzkarz" a nie murarz. Nie mam nic przeciwko miksokretowi i prawdopodobnie sam z niego skorzystam ale denerwuje mnie czytanie tekstów w stylu "Tylko miksokret bo reszta to badziewie". Podobnie było: Tylko Ytong Tylko Shiedel Tylko PCV Zgadzam się - głównie to zależy od ludzi - jak ktoś ma w krwi chałupnictwo a nie budownictwo to nic nie zrobisz. Zalety mechanizacji bardziej ujawniają się przy przemysłówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 21.04.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Związek jest ... psychologiczny. Równa może być każda. dokładnie ! każda wylewka moze być równa ale ... Ci co zapłacili drożej twierdzą ze z miksokreta jest lepsza ... zeby sobie poprawic samopoczucie ... pzdr a dlaczego ręczna ma być tańsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 21.04.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A ja na przekór bede robił sam z betoniary jeden wozi drugi układa mam 7 dni na to - wiem że dam radę i 1800 zł w kieszenie - tyle zapłaciłbym za robote Panów z miksokretem. Zrobię sam dokładniej - wolniej i pokażę Wam jak to wyglądać będzie - wierzę i wiem że będzie tak samo równo jak z miksokretem. Przyłożę się -zobaczycie sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 a dlaczego ręczna ma być tańsza? na to odpowiedział juz Sebo ja dodam, ze wykonania izolacji poziomej i układania styropianu wolałbym nie powierzyc ekipie, która robi to w tempie ekspresowym ... "na hura" tempo układania izolacji ze styropianu powoduje ze inwestorowi nie udaje sie często skontrolowac dokładności ułożenia, ekipa aby nie tracic czasu na pracochłonne docinanie pasków i sprzątanie styropianowych okruchów narzuca na styropian warstwa maskująca z czarnej foli (zwaną inaczej warstwą "poślizgową" ...) i aby miec pewnośc ze jastrych nie popęka daje w takiej sytuacji grubsza warstwe ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midami 21.04.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 mam pytanie do Kulinabuduję w Zawoi -poszukuję firmy do zrobienia tynków ,wylewekmożesz podać namiary na firmę będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 21.04.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 a dlaczego ręczna ma być tańsza? na to odpowiedział juz Sebo pzdr no ale to trochę zmienia założenia, albo porównujmy że wszystko robi ekipa albo że wszystko robi inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.04.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 parter mieliśmy robiony ręcznie. Wtedy nam się nie śpieszyło, więc i robota była wykonana OK. Po zamieszkaniu /po 3 latach/ robiliśmy wylewkę na poddaszu. W tym wypadku wchodził w rachubę tylko agregat. Ocieplenie i folię układaliśmy sami, a ekipa robiła tylko wylewkę / 200m2 w jeden dzień/ i to bez syfu w zamieszkałym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 24.04.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 ja dodam, ze wykonania izolacji poziomej i układania styropianu wolałbym nie powierzyc ekipie, która robi to w tempie ekspresowym ... "na hura" tempo układania izolacji ze styropianu powoduje ze inwestorowi nie udaje sie często skontrolowac dokładności ułożenia No coś w tym jest. My nie mieliśmy czasu aby samemu układać styropian ale na nieszczęście ekipy staraliśmy sie ich pilnować. Sam znalazłem miejsca gdzie łączenie było pionowo przez cały styropian a powinno być na zakład (2 warstwy) i kazałem poprawiać. ekipa aby nie tracic czasu na pracochłonne docinanie pasków i sprzątanie styropianowych okruchów narzuca na styropian warstwa maskująca z czarnej foli (zwaną inaczej warstwą "poślizgową" ...) i aby miec pewnośc ze jastrych nie popęka daje w takiej sytuacji grubsza warstwe ... pzdr U nas nie dali grubiej mieszanki bo by był problem ze zgraniem np. schodów. Za to dziury w stryropianie których nie chciało im się docinać dokładnie zasypywali piaskiem. Starałem się ich pilnować ale wszystkiego i tak się nie udało upilnować. Zwłaszcza że przezd dwa dni po skończeniu nie można było na wylewki wejść a ekipa w tym czasie już dawno zdążyła się zwinąć na inną budowę. Skopali mi ułożenie kratek kanalizacyjnych w podłodze w kotłowni i pralni. Kratki nie są równolegle do ściany tylko nieco przekręcone. Po położeniu terakoty jeszcze bardziej będzie to widać . Na szczęście nie są to reprezentacyjne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conan 29.04.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 ja musze zrobic wylewki na 50m2 żadna firma mi tego nie zrobi agregatem wiec może ktos zna jakies mogiczne proporcje składników by dobrze wyszło ? ile i jaki beton itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Conan, ekofiber zamocz wczesniej - choc kilka godzin - w wodzie, i dolewaj do betoniarki wraz z wodą wode dozuj z umiarem z dodatkiem plastyfikatora - jesli zamierzasz zrobic betonem połsuchym w betoniarce urabiaj małe porcje -proponuje po poł betoniarki przy zacieraniu ubijaj jstrych, po kilku godzinach solidnie polej woda i nakryj pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conan 01.05.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 no pierwszy raz złysze nazwe ekofiber poszukałem w necie i całkiem fajna sprawa może ktos zna jego cene ? cały czas sie uczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.05.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 torebka tego kosztuje kilka zł ... wyglada jak pociety sznurek od snopowiazałki a jego zastosowanie powoduje ze beton nie ma tendencji do spekan skurczowych pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conan 01.05.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 na allegro znalazłem jastrych w opakowaniech po 0,6ko cena 21 zł. czy to . czy jest to cos innego niz jastrych przepraszam za zanudznie ale jestem ciekaw , i ile tego sie stosuje w jakich proporcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 01.05.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 włókna polipropylenowe do jastrychuto co znalazłeś to prawdopodobnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 01.05.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 na allegro znalazłem jastrych w opakowaniech po 0,6ko cena 21 zł.... Na Allegro sprzedaje te włókna nasz forumowy specjalista od jastrychów - janzar. Znalazłeś jego ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conan 01.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 a może mi ktos powie w jakich proporcjach mieszac zaprawe na wylewki ? chyba sie zdecyduje na ten jastrych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts