MariuszP 21.02.2003 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Czy do kredytu budowlanego oprocz wszystkich innych powolen/papierow wystarczy akt notarialny, czy musi byc zalozona Ksiega Wieczysta? Mam nowa kupiona dzialke i powiedziano mi, ze ksiege zaklada sie nawet do dwoch lat, a wiem, ze bank chce wpisac hipoteke do ksiegi wieczystej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 22.02.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 To jest pytanie do konkretnego banku, a nie na forum. Raczej księga wieczysta (KW) będzie wymagana. Nie wiem jak u Ciebie, ale mnie (Wrocław, 3 lata temu) też straszono, że KW zakłada się długo, a dostałem ją po ok. 3 miesiącach.Jest jeszcze możliwość, że bank do czasu założenia KW i wpisu hipoteki zgodzi się na ubezpieczenie kredytu w jakimś towarzystwie ubezpieczeniowym - może. Ale jak mówię: to jest pytanie do konkretnego banku. PozdrowionkaMetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żuczek 22.02.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Z tego co wiem to praktycznie każdy bank robi wpis do księgi wieczystej. Nawet jak masz KW to do momentu wpisu trzeba ubezpieczyć kredyt (koszt kilkadziesiąt złotych miesięcznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Księga jest wymagana w każdym Banku.Ale kwota ubezpieczenia kredytu zależna jest tylko od kwoty kredytu - im większa suma tym większa kwota ubezpieczenia tego kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 23.02.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Mariusz, jesteś właścicielem jak masz akt notarialny i i iwpis do ksiąg wieczystych. Nie jesteś wpisany w księdze nie jesteś właścicielem określonej nieruchomości. Pofatyguj się do sędziego w Twoim sądzie rejonowym, gdzie prowadzone są księgi wieczyste i poproś o przyspieszenie wpisu - być może będziesz musiał napisać prośbę, ale myślę, że rozmowa wystarczy.To moja rada.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 23.02.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Mariusz, więcej jak pewne, że bez wpisu do ksiąg nie dostaniesz kredytu.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszP 23.02.2003 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 A jak wymusic na Sądzie, żeby szybko założyli KW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 23.02.2003 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Banki wymagają przedłożenia aktu notarialnego który jest DOWODEM WŁASNOŚCI i odpisu księgi wieczystej.Jeżeli nie masz założonej ks.wiecz.to wystarczy potwierdzenie złożena wniosku w sądzie o jej załóżenie.W okresie braku księgi musisz ubezpieczać kredyt u wskazanego przez bank ubezpieczyciela,koszt ok. 0.8% wartosci kredytu w stos.rocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 23.02.2003 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Mariusz - zobacz na - wymiana doświadczeń - pozwolenie na budowępowodzenia - Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszP 23.02.2003 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Miła: dzięki, jak tylko notariusz dostarczy akt do sądu będę tam interweniował o jak najszybsze załatwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts