kolabor 19.04.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 mam domek szeregowy swiezo oddany. teraz musze polozyc przewody wentylacyjne. projektant zrobim projekt DGP i wentylacji. Problem moj polega na tym, iz mam niedocieplone poddasze (oczywiscie docieple je jeszcze w tym roku) wykonawcy domku zrobili tak iz docieplili stropy w pokojach na pietrze: rigips, wata, plyta stropowa. i teraz jest zasadzka! pomozcie! musze wykonac z poddasza do sypalini, lazienki i garderoby az 13 przekluc przez zrojony beton by zamontowac w pokojach anemostaty. musza przez nie przejsc ocieplone przewody wentylacyjne srednicy ok 200mm. jak mam wykonac przeklucia. oczywiscie chodzi mi o metode najprostsza w miare tania - bez wynajmowania ekipy. strop jest bardzo uzbrojony a wiertlo koronowe raczej nie da rady. chyba ze znacie jakies inne sposoby. dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.04.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Zacznij od kupna/pożyczenia dobrego sprzętu do wykrywania metalu i próbuj znaleźć miejsca w którym nie natkniesz się na zbrojenie stropu. Inaczej może się zdarzyć, że strop Ci się zarysuje . A potem proponuje zdejmowanie warstwami ( skucie do ew. zbrojenia ) ewentualna korekta, a potem nawiercanie i skuwanie reszty. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolabor 19.04.2006 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 no wlasnie z tym jest problem, bo miejsca sa dosc scisle okreslone, a zbrojen jest nasiane strasznie duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts