jonbob 19.04.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 mam zamontowaną krzywo futrynę drzwi.jak zamkne drzwi to na na dole mam szpare 1,5 cm a na górze 2 mm. i chcem to uszczelnić tylko nie wiem jak . bo próbowałem np taśmą uszczelniającą ale wychodzi lipa , bo na dole za mało a na górze za dużo i drzwi sie nie zamykają. ale słyszałem że jest jakiś dobry sposób ale nie jestem pewien.przy zamknietych drzwiach wciska się jakiś silikon między szpary ,później to się zrywa i spowrotem nakleja ale dokładnie nie wiem oco chodzii wtedy ponoć wychodzi najlepsza uszczelka która sama się dopasowuje. jak ktos słyszał o takiej metodzie to proszę niech da znać .chciałbym to zrobić dobrze i dlatego się tutaj pytam bo może ktoś już to robiłza pomoc z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 przyklej tasme tylko tam gdzie jest najwieksza szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 19.04.2006 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 hans weź nie żartuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwidzynski 19.04.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 WitamKiedys robilem to tak i nie drzwi, a okna, a mianowicie:obklejasz tasma malarska oscieznice tworzac przestrzen na uszczelke oraz zeby nie uwalic za bardzo oscieznicy nakładasz silikon tyle ile potrzeba. Na silikon dajesz folie taka sniadaniowa w rulonie. Nastepnie zamykasz drzwi silikon formuje sie. Po wstepnym wyschnieciu silikonu mysle 15 minut otwierasz drzwi zrywasz folie i tasmy. po zalkowitym wyschnieciu silikonu mozesz wyrownac silikon poprzez obciecie jego za pomoca żyletki. Zycze powodzenia.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 19.04.2006 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 dzięki ,będe próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts