Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

uszczelnienie drzwi proszę o pomoc

jonbob

Recommended Posts

mam zamontowaną krzywo futrynę drzwi.

jak zamkne drzwi to na na dole mam szpare 1,5 cm a na górze 2 mm.

i chcem to uszczelnić tylko nie wiem jak .

bo próbowałem np taśmą uszczelniającą ale wychodzi lipa , bo na dole za mało a na górze za dużo i drzwi sie nie zamykają.

ale słyszałem że jest jakiś dobry sposób ale nie jestem pewien.

przy zamknietych drzwiach wciska się jakiś silikon między szpary ,później to się zrywa i spowrotem nakleja ale dokładnie nie wiem oco chodzi

i wtedy ponoć wychodzi najlepsza uszczelka która sama się dopasowuje.

jak ktos słyszał o takiej metodzie to proszę niech da znać .

chciałbym to zrobić dobrze i dlatego się tutaj pytam bo może ktoś już to robił

za pomoc z góry dziekuje

Witam

Kiedys robilem to tak i nie drzwi, a okna, a mianowicie:

obklejasz tasma malarska oscieznice tworzac przestrzen na uszczelke oraz zeby nie uwalic za bardzo oscieznicy nakładasz silikon tyle ile potrzeba. Na silikon dajesz folie taka sniadaniowa w rulonie. Nastepnie zamykasz drzwi silikon formuje sie. Po wstepnym wyschnieciu silikonu mysle 15 minut otwierasz drzwi zrywasz folie i tasmy. po zalkowitym wyschnieciu silikonu mozesz wyrownac silikon poprzez obciecie jego za pomoca żyletki. Zycze powodzenia.

Adam