-pepsiman-1719500546 19.04.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 WitamChciałbym zaproponować wspólną budowę domu na mojej działce (wykonanie przezzaprzyjaźnioną firmę budowlaną). Działka o powierzchni 1000 m2 w spokojnejdzielnicy Szczecina (Śmierdnica) około 15 kilometrów od centrum, około 1.5kilometra do węzła komunikacyjnego, w sąsiedztwie lasu, malownicza okolica,pomiędzy istniejącymi domami, nie jakieś odludzie. Działka nie jest uzbrojona(na razie) ale prąd, gaz i woda są w ulicy przylegającej do granicy działki.Wstępnie wybrałem projekt (na działce można zbudować dom jednorodzinny, więcmusi to być dom dwulokalowy - dwa mieszkania, jedno na parterze, jedno napiętrze). Dom miałby być podpiwniczony z 2 garażami, wspólna klatka schodowa,dwa mieszkania o powierzchni około 100 m2. Istnieje możliwość wyborukondygnacji, ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami w postaci zakupu częścidziałki (wybierający parter będzie używał i opiekował sie ogródkiem, właścicielpiętra będzie posiadał udział w gruncie potrzebny do posiadanania lokalu nawłasność). Proponuje partycypację w kosztach budowy dla ludzi którzy chcieli bymieć miłego sąsiada a zarazem gotowi są na poniesienie kosztów budowy. Z uwagina to że nowe mieszkania w Szczecinie są strasznie drogie uważam że jest togodna uwagi alternatywa posiadania własnego M za mniejsze pieniądze niż udevelopera. Całość budowy - oprócz wykończenia (tynki szlachetne, glazura itp) -chciałbym powieżyć jednej firmie, nie interesuje mnie budowa systememgospodarczym z uwagi na to że chcę szybko zakończyć budowę.Wszelkie ustalenia po "zaakceptowaniu kandydatury" na sąsiada.Serdecznie pozdrawiam i zainteresowanych proszę o kontaktOczywiście proszę też o uwagi i sugestie.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts