smutna lidka 19.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 kupiłam dzis pł. ow. błyskawiczne myslalam ze rano błyskawicznie cos sie do nich po prostu dorzuca a w instrukcji jest mowa o błyskawicznym 35 minutowym gotowaniu - producent najwyraxniej nie widzi tu sprzeczności serio nie jada sie ich na surowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.04.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 nie pomoge w tej kwesti platkow owsianych jak i tez mleka nie nawidze serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
da-NUTKA 19.04.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A może spróbuj zalac je wieczorem wrzątkiem, przykryj talerzykiem i rano dodaj do nich to, co lubisz. Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekt 20.04.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 kupiłam dzis pł. ow. błyskawiczne myslalam ze rano błyskawicznie cos sie do nich po prostu dorzuca a w instrukcji jest mowa o błyskawicznym 35 minutowym gotowaniu - producent najwyraxniej nie widzi tu sprzeczności serio nie jada sie ich na surowo? jada z gorącym mlekiem i są takie też błyskawiczniejsze ... jakiś kwadransik bądź dwa ale w tej sprawie niech wypowiedzą się fachowcy ... dobre są też płatki ryżowe - to już blitzkrieg przy owsianych ale skończyła się już promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 20.04.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Prawdę mówiąc to płatki owsiane kupiłam kiedyś ale po to żeby samemu zrobić sobie musli. Wymieszałam z suszonymi owocami i orzechami zalałam mlekiem i gotowe. Nie pamiętam czy wczytywałam się w instrukcję obsługi. Teraz polecam otręby granulowane zwłaszcza z jabłkami z Sante. Na pewno nie trzeba ich gotować Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.04.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 ot społeczeństwo się konsumpcyjne zrobiło! gotowac się nie chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 20.04.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Za dawnych czasów, których to nawet najstarsi górale nie pamiętają, robiłam sobie musli własnej produkcji (kupnego nie było). Kilka łyżek płatków zalewa się wrzątkiem na noc, rano dodaje się kilka łyżek mleka, miód, orzechy, starte jabłko. Pycha . Acha. A teraz rodzina przepada za ciasteczkami owsianymi. Ale chyba nie da się ich upiec rano na szybko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 21.04.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 nie pomoge w tej kwesti platkow owsianych jak i tez mleka nie nawidze serdecznie To tak jak ja.....nawet zapachu mleka zniesc nie mogę FUUUUUU!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 21.04.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Nie trzeba gotować. Wystarczy zalać zimnym jogurtem, kefirem, czy zsiadłym mlekiem. Fajnie dorzucić trochę rodzynek, albo nasion słonecznika czy innych ozdóbek. jest gotowe od razu. Oczywiście jak lubisz kleik owsiany to mozesz i gotować, ale to inne danie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barba 13.10.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Z owsianych kupuję górskie, zwykle zalewam wrzątkiem, zostawiam na parę minut. Potem dodaje to, na co mam ochotę, zwykle jogurt, ser homo, rodzynki, inne owoce. Mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 13.10.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 smutna lidka - to zależy co chcesz zrobić z tych płatków: jak zupę mleczną z płatkami to musisz zagotować mleko z płatkami ale błyskawiczne gotuje się tylko chwilę jakieś 5 minut i są miękkie a zwykłe, takie "górskie" np, gotuje się długo żeby zmiękły i ten paćkowaty kleik puściły. Ale na zimno i surowo w formie musli to każde płatki możesz jeść Tak się wymądrzam bo jak w ciąży byłam to pasjami zupy mleczne jadałam Teraz mi przeszło ale musli z zimnym mleczkiem albo jogurtem jak najbardziej do teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.10.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 smutna lidka maseczkę chce sobie zrobić, a Wy tu o żarciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 14.10.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Z owsianych kupuję górskie, zwykle zalewam wrzątkiem, zostawiam na parę minut. Potem dodaje to, na co mam ochotę, zwykle jogurt, ser homo, rodzynki, inne owoce. Mniam Wlasnie mialam napisac gorskie sa najsmaczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 14.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Nie bardzo sobie wyobrazam jak mozna gotowac platki owsiane przez 35 min. Ale moze dlatego ze ja zawsze z mlekiem je spozywam. I wcale nie gotuje. Z platkami to prosta sprawa jest. Zalewam je mlekiem wieczorem , rano wkladam do mikrofali , no a potem szybko je zjadam. Po 35 minutach platki sa juz w polowie drogi do jelita grubego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.10.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Błeeeee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 17.10.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Lubię zjeść rano coś ciepłego.Dlatego prawie dziennie gotuję sobie albo ryż albo grysik na gęsto albo płatki:szklanka mlekaszklanka wodysiedem łyżek płatków owsianychgotuję aż woda lekko wyparuje mieszając co jakiś czas ,robi się z tego taka breja na gęsto.MNIAM.Wszystko trwa ok.15-20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 18.10.2006 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Lubię zjeść rano coś ciepłego.Dlatego prawie dziennie gotuję sobie albo ryż albo grysik na gęsto albo płatki: szklanka mleka szklanka wody siedem łyżek płatków owsianych gotuję aż woda lekko wyparuje mieszając co jakiś czas ,robi się z tego taka breja na gęsto.MNIAM. Wszystko trwa ok.15-20 min. 7 łyżek płatków? ja zjadam 1 - 1,5 i zajmuje mi to z 10 minut ale mniejsza z tym... 20 minut ? RANO? to chyba nie dla mnie... właśnie się zorientowałam [ od godziny w pracy], że jestem w bawełnianych bladowróżowych bokserkach od piżamy i bede tak paradować CAŁY dzień pojadę do sądu w innym mieście do drugiej pracy do trzeciej pracy chyba za wiele nie zdziałam mając świadomośc co mam na sobie a nie da się zapomnieć, gdyż one starsznie grzeją [ sa grubsze od bokserek bieliźnianych i luźniejsze ] nie pytajcie jak do tego doszło, bo nie wiem pamiętam tylko, ze brałam dziś prysznic, myłam głowę... wiec Tedii... TACY ludzie nie mają czasu na gotowanie płatków przez 20 minut nie jestem raczej też na tyle zaradna życiowo, żeby zostawić gotujące się płatki samotnie w kuchni... rany... co za obciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 18.10.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Lidka haha nie przejmuj sie ja kiedys poszlam do pracy w gorze od pizamy (czarna koronkowa bluzeczka na ramiaczkach ) Rano mam za duzo na glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Lubię zjeść rano coś ciepłego.Dlatego prawie dziennie gotuję sobie albo ryż albo grysik na gęsto albo płatki: szklanka mleka szklanka wody siedem łyżek płatków owsianych gotuję aż woda lekko wyparuje mieszając co jakiś czas ,robi się z tego taka breja na gęsto.MNIAM. Wszystko trwa ok.15-20 min. 7 łyżek płatków? ja zjadam 1 - 1,5 i zajmuje mi to z 10 minut ale mniejsza z tym... 20 minut ? RANO? to chyba nie dla mnie... właśnie się zorientowałam [ od godziny w pracy], że jestem w bawełnianych bladowróżowych bokserkach od piżamy i bede tak paradować CAŁY dzień pojadę do sądu w innym mieście do drugiej pracy do trzeciej pracy chyba za wiele nie zdziałam mając świadomośc co mam na sobie a nie da się zapomnieć, gdyż one starsznie grzeją [ sa grubsze od bokserek bieliźnianych i luźniejsze ] nie pytajcie jak do tego doszło, bo nie wiem pamiętam tylko, ze brałam dziś prysznic, myłam głowę... wiec Tedii... TACY ludzie nie mają czasu na gotowanie płatków przez 20 minut nie jestem raczej też na tyle zaradna życiowo, żeby zostawić gotujące się płatki samotnie w kuchni... rany... co za obciach wyskocz na 5 minut do najbliższego sklepiku z bielizną. Kup cos odpowiedniego w nieotwieranym jeszcze pudełku. Nie męcz się, szkoda dnia Ale historia jest przezabawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 18.10.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 rany... co za obciach Ale na bokserkach coś masz, czy same bokserki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.