Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do CHATY ZA WSIĄ

duende

Recommended Posts

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zawsze podobały mi się stare wiejskie siedliska. Zwłaszcza te "poniemieckie" mają swoją duszę!!! A jak ja Ci zazdroszczę takiej działki!!! Moje marzenie!!!

Co do wielkości okien, to masz w 100 % rację - im większe, tym lepiej!

:D :D :D

Marzenia służą do robienia planów i realizowania :-) Zachęcam. Mój dom tez tak sie znalazł w moim posiadaniu.

A okna miały być jeszcze większe, tyle, że producent okien nie dawał przy większych dożywotniej gwarancji...

Dlatego zostały w wymiarze 130x130.

witaj Kasiu,

stodoła jest piękna i zostaje. Będzie z czasem zrobiona w stylu pruskiego muru, obrośnięta winoroślą, a za stodołą będzie ogródek warzywny (moje marzenie, jedno z wielu).

Mur stodoły jest mocny, solidny, dach tez nie wymaga remontu, środek, wiadomo... teraz pełno tam słomy z ubiełego sezonu, ale z czasem jakoś ją sobie zagospodarujemy. Szczegółowych planów jeszcze nie ma. Najpierw dom i przeprowadzka a jak już zamieszkamy, możemy działać.

Doczekacie się, każdy tu się kiedyś doczeka - tak siebie też pocieszam :wink: :lol:

Masz rację :-)))

Dzisiaj kupiłam moim dzieciom dziecięce kopie dorosłych narzędzi ogrodniczych :-)) Żeby mi pomagały w zakładaniu ogródka :-D Grabie jak dorosłe tylko... mniejsze :-) Słodziutkie. Jak już będą w użyciu to Wam pokażę :)

facet od ogrzewania 'zapomnial' położyć rurki od ogrzewania na podłodze w małym wiatrołapie przy wejściu. Będzie poprawiał. Szkoda, że czas tracimy przez to

Ile razy ci spece :-? robią takie rzeczy :-? :-? Można sie wkurzyć ale cóż nie może być łatwo i muszą też być takie kwiatki :( , dobrze że macie kogoś kto pilnuje tego i wszystko widzi 8)

Szkoda że piec sie ni uchował, przy takim kaflowym piecyku super zimą sie grzeje kości 8) 8) 8) :wink:

Pozdrówka

Doczekacie się, każdy tu się kiedyś doczeka - tak siebie też pocieszam :wink: :lol:

Masz rację :-)))

Dzisiaj kupiłam moim dzieciom dziecięce kopie dorosłych narzędzi ogrodniczych :-)) Żeby mi pomagały w zakładaniu ogródka :-D Grabie jak dorosłe tylko... mniejsze :-) Słodziutkie. Jak już będą w użyciu to Wam pokażę :)

A w jakim są wieku? Nasza ma 20m-cy i nic tylko grabki i grabki :lol: a kwiatki jak szybko obrywa :lol: :lol: :lol:

A w jakim są wieku? Nasza ma 20m-cy i nic tylko grabki i grabki :lol: a kwiatki jak szybko obrywa :lol: :lol: :lol:

Patrycja ma 3,5 roku a Patryk to jej starszy Brat - ma 6.

Zamknęłam właśnie firmę na weekend, na dachu samochodu las rowerowy. Wracamy w środę.

:lol: :p :lol: :p :D Życzę Wam dużo radości i pogody na najbliższe dni!

Zamknęłam właśnie firmę na weekend, na dachu samochodu las rowerowy. Wracamy w środę.

:lol: :p :lol: :p :D Życzę Wam dużo radości i pogody na najbliższe dni!

To z dzieci masz prawdziwych pomocników 8)

Również Wam życzę miłego i słonecznego długiego weekendu :p

Słonecznego również. A przeciekaw jestem, gdzie to piękne miejsce się tworzy. Ma się za sobą w końcu 8 lat mieszkania w Opolu.

Remontujemy starą chałupę w Prószkowie pod Opolem (kierunek na Prudnik). A gdzie mieszkałeś w Opolu? Ja Opolanką jestem drugi rok dopiero :-)

Z naszego weekendu niewiele wyszło - przez pierwsze trzy dni lało, drugiego dnia mój syn sie zatruł i po drugiej dobie wymiotów dostaliśmy skierowanie do szpitala na kroplówki. Wróciliśmy kilka godzin temu do domu, właśnie, gdy wychodziło cudne słoneczko a góry zapraszały nas na spacery) a ja zakupiłam Rundup do odchwaszczenia naszego przyszłego ogrodu i zamierzam sie zabrać za to jutro...

No to tyle :-)

kupiłam RUNDUP i jutro zamierzam go użyć.

I jak będzie w użyciu dziś czy nie :roll: :roll: :roll:

Fajnie nazwaliście dzieciaki 8) 8) 8)

Patryk i Patrycja 8)

A jak się jedzie gdzies z dzieciakami to nie mozna tak do końca wszystkiego zaplanowąc , tak jak z pogoda , ma być dobrze a czy będzie :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

Pozdrówka 8)

Hej

W Kolonii Gosławickiej, a wcześniej w centrum. Z Prószkowa to rzeczywiście blisko do Jeseników. Dużym sentymentem darze te górki, zjeździłem je na rowerze. Widoki piękne, turystów niewielu, piwo dobre...

Mam nadzieję, ze z synem już ok.

Pozdrawiam

Kuba

Tak, rejony piękne. I góry blisko. Ale nie na tyle, by je było widać :-) Okolice mamy płaską jak patelnia. Ale za to lasy piękne w zasięgu rzutu beretem :-P

Syna nawodliniśmy osobiście bez udziału kroplówki szpitalnej. Dziś czuł się na tyle dobrze, że pomagał porządkować przy domu i na rowerze pojeździł. Będzie żył. :D :p