zygmor 16.05.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 duende,Miło mi, że Ci się moje krzaczki podobały, mam tego troszkę, większość z siewu, dlatego ta lość. Gdybym miał kupić...Łączy nas rozbudowa, my też rozbudowujemy tylko drewniaczek na murowany, ze starego zostanie tylko piwniczka, sam domek na czas budowy będziemy przesuwać, żeby nie przeszkadzał, później będzie rozebrany.Jak widzę u Was więcej pracy się szykuje niż u nas. Już prawie trzy lata pukamy do urzędów (bo wcześniej nie było szans - działka bez prawa zabudowy, a domek stał, czy to nie paranoja). Chwilowo mamy WZ, odlesiene, odrolnienie w podpisie, projekt kupiony, adaptacja w trakcie i zamierzamy składać o pozwolenie na budowę jeszcze w maju, jak zdążymy.Ale decyzja to tak po pół roku będzie wydana, podobno tak tu w urzędzie czas petentów szanują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 17.05.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Duende - fajnie, że masz własne kamienie - tego Ci zazdroszę. To wspaniały budulec dla osób lubiących uruchamiać wyobraźnię. A ten programik do ogrodów to kupiony jest czy trial jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Fajnie się czyta dzienniki, w których opisane są remonty domków (gdy stary wrak zamienia się w piękne cacko, takie chałupki mają swój styl). Co do ekip, chyba każdy budujący miał z jakąś problemy, to uroki budowy, niestety. Tylko gdzie znależć przyzwoitą ekipę w środku sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 26.05.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 duende, Miło mi, że Ci się moje krzaczki podobały, mam tego troszkę, większość z siewu, dlatego ta lość. Gdybym miał kupić... Łączy nas rozbudowa, my też rozbudowujemy tylko drewniaczek na murowany, ze starego zostanie tylko piwniczka, sam domek na czas budowy będziemy przesuwać, żeby nie przeszkadzał, później będzie rozebrany. Jak widzę u Was więcej pracy się szykuje niż u nas. Już prawie trzy lata pukamy do urzędów (bo wcześniej nie było szans - działka bez prawa zabudowy, a domek stał, czy to nie paranoja). Chwilowo mamy WZ, odlesiene, odrolnienie w podpisie, projekt kupiony, adaptacja w trakcie i zamierzamy składać o pozwolenie na budowę jeszcze w maju, jak zdążymy. Ale decyzja to tak po pół roku będzie wydana, podobno tak tu w urzędzie czas petentów szanują. Trzy lata załatwiacie sprawy urzędowe ??? To anielską cierpliwość macie... Takie terminy chyba tylko w stolycy i miastach podobnej wielkosci - maleńkie miasteczka, jak Opolko właśnie okres oczekiwania na decyzje to max. 30 dni. A i tak tupiemy nogami i zaciskamy pięści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 26.05.2006 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Duende - fajnie, że masz własne kamienie - tego Ci zazdroszę. To wspaniały budulec dla osób lubiących uruchamiać wyobraźnię. A ten programik do ogrodów to kupiony jest czy trial jakiś? programik zakupiłam, bardzo fajny Jestem zadowolona. a kamyki zbieram sobie powolutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 26.05.2006 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Fajnie się czyta dzienniki, w których opisane są remonty domków (gdy stary wrak zamienia się w piękne cacko, takie chałupki mają swój styl). Co do ekip, chyba każdy budujący miał z jakąś problemy, to uroki budowy, niestety. Tylko gdzie znależć przyzwoitą ekipę w środku sezonu? Anka, masz rację, o przyzwoitą ekipe w środku sezonu BARDZO trudno... W pierwszym odruchu obrazy na mojego majstra obdzwoniłam kilka wiodących firm z regionu i okazało sie, ze w tym roku to juz nikt mnie nie wciśnie..... SZOK! Przyjdzie mi przełknąć obrazę i stulić uszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.06.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Hejka ...a tak zapytam - ziemianki czasem nie masz na podwóreczku? Jeśli tak, to już tam możesz zacząć magazynować winko - odwiedzimy was kiedyś z żonką POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.06.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Hejka ...a tak zapytam - ziemianki czasem nie masz na podwóreczku? Jeśli tak, to już tam możesz zacząć magazynować winko - odwiedzimy was kiedyś z żonką POZDRAWIAM!!! Ale się brzydko wprosiłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.06.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Właśnie zagłębiliśmy się w twoją galerię - ale masz słodkie dzieciaki! Zdjęcie w wanienkach nas rozbroiło :D:D Ile latek ma ta twoja dziewczyneczka? Bo chłopiec to prawie 6, prawda? Patryk i Patrycja? Fajne masz kazamaty... Zwłaszcza jedna fotka mi się spodobała - półokrągły strop. odpadający tynk... Oj ja bym wiedział na co przeznaczyć to pomieszczenie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 12.06.2006 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Przyjeżdżajcie, przyjeżdzajcie! Zapraszamy!! Pomieszczenie, które Ci się spodobało to cudna piwniczka, w sam raz na winko i przetwory. Niestety zrobilismy tam kotlownie Ale jak nam za jakis czas kasa pozwoli, to na kotlownie wybudujemy cos obok domu a tam zrobimy spizarnie Na podwórku mamy stodołę. Cudną i pachnąca sianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 12.06.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Właśnie zagłębiliśmy się w twoją galerię - ale masz słodkie dzieciaki! Zdjęcie w wanienkach nas rozbroiło :D:D Ile latek ma ta twoja dziewczyneczka? Bo chłopiec to prawie 6, prawda? Patryk i Patrycja? Patrysia ma 3,5 roku a Patryk skończone 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.07.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Fajne kafle wybrałas, zieloności jak ja je uwielbiam ale takich pięknych u nas nie widziąłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 26.07.2006 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Fajne kafle wybrałas, zieloności jak ja je uwielbiam ale takich pięknych u nas nie widziąłam ja w salonach tez nie widziałam takich. Znalazłam je w internecie, odszukałam producenta a ten mi wskazał miejsce, gdzie moge kupić blisko siebie Ach, jak ja juz chcę mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.07.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Już niedługo zamieskasz a wtedy to dopiero będzie cudnie Dawno ni epokazywałas zadnych fotek z domu może sie pochwal nam jak to teraz wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 01.08.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Hejka, Coś dawno fotek nie było..... Ja nadrobiłem zaległości - kolej na Ciebie POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.08.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 O rany niezła różnica Ja chyba bym dyskutowała, bo coś tu nie tak, chyba, ze jakieś nieprzewidziane wydatki czy kłopoty z doprowadzeniem ale nie aż tyle, przecież to dwa razy tyle co miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 09.08.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Poprosimy o to, co tygryski lubią najbardziej.... Mam na myśli zdjęcia! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.08.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 W takim tempie sobotnio-niedzielna przeprowadzka jawi się całkiem realna Duende przy takim zaawansowaniu to wręcz konieczne Kciukaski trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.08.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Dotarłam do dziennika i przeczytałam Trzymam kciuki za przerowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaxyz 11.08.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Czytam z zainteresowaniem dziennik..............Proszę o zdjęcia!!!!!!!!!! PozdrawiamWszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts