Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do CHATY ZA WSIĄ

duende

Recommended Posts

duende,

Miło mi, że Ci się moje krzaczki podobały, mam tego troszkę, większość z siewu, dlatego ta lość. Gdybym miał kupić...

Łączy nas rozbudowa, my też rozbudowujemy tylko drewniaczek na murowany, ze starego zostanie tylko piwniczka, sam domek na czas budowy będziemy przesuwać, żeby nie przeszkadzał, później będzie rozebrany.

Jak widzę u Was więcej pracy się szykuje niż u nas. Już prawie trzy lata pukamy do urzędów (bo wcześniej nie było szans - działka bez prawa zabudowy, a domek stał, czy to nie paranoja). Chwilowo mamy WZ, odlesiene, odrolnienie w podpisie, projekt kupiony, adaptacja w trakcie i zamierzamy składać o pozwolenie na budowę jeszcze w maju, jak zdążymy.

Ale decyzja to tak po pół roku będzie wydana, podobno tak tu w urzędzie czas petentów szanują.

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie się czyta dzienniki, w których opisane są remonty domków (gdy stary wrak zamienia się w piękne cacko, takie chałupki mają swój styl). Co do ekip, chyba każdy budujący miał z jakąś problemy, to uroki :evil: budowy, niestety. Tylko gdzie znależć przyzwoitą ekipę w środku sezonu?

duende,

Miło mi, że Ci się moje krzaczki podobały, mam tego troszkę, większość z siewu, dlatego ta lość. Gdybym miał kupić...

Łączy nas rozbudowa, my też rozbudowujemy tylko drewniaczek na murowany, ze starego zostanie tylko piwniczka, sam domek na czas budowy będziemy przesuwać, żeby nie przeszkadzał, później będzie rozebrany.

Jak widzę u Was więcej pracy się szykuje niż u nas. Już prawie trzy lata pukamy do urzędów (bo wcześniej nie było szans - działka bez prawa zabudowy, a domek stał, czy to nie paranoja). Chwilowo mamy WZ, odlesiene, odrolnienie w podpisie, projekt kupiony, adaptacja w trakcie i zamierzamy składać o pozwolenie na budowę jeszcze w maju, jak zdążymy.

Ale decyzja to tak po pół roku będzie wydana, podobno tak tu w urzędzie czas petentów szanują.

Trzy lata załatwiacie sprawy urzędowe ??? :o :o :o To anielską cierpliwość macie... Takie terminy chyba tylko w stolycy i miastach podobnej wielkosci - maleńkie miasteczka, jak Opolko właśnie okres oczekiwania na decyzje to max. 30 dni. A i tak tupiemy nogami i zaciskamy pięści :)

Duende - fajnie, że masz własne kamienie - tego Ci zazdroszę. To wspaniały budulec dla osób lubiących uruchamiać wyobraźnię. A ten programik do ogrodów to kupiony jest czy trial jakiś?

programik zakupiłam, bardzo fajny :) Jestem zadowolona.

a kamyki zbieram sobie powolutku :)

Fajnie się czyta dzienniki, w których opisane są remonty domków (gdy stary wrak zamienia się w piękne cacko, takie chałupki mają swój styl). Co do ekip, chyba każdy budujący miał z jakąś problemy, to uroki :evil: budowy, niestety. Tylko gdzie znależć przyzwoitą ekipę w środku sezonu?

Anka, masz rację, o przyzwoitą ekipe w środku sezonu BARDZO trudno... W pierwszym odruchu obrazy na mojego majstra obdzwoniłam kilka wiodących firm z regionu i okazało sie, ze w tym roku to juz nikt mnie nie wciśnie..... SZOK! :o :o :o :o

Przyjdzie mi przełknąć obrazę i stulić uszy....

• 3 weeks później...

Właśnie zagłębiliśmy się w twoją galerię - ale masz słodkie dzieciaki! Zdjęcie w wanienkach nas rozbroiło :D:D:D Ile latek ma ta twoja dziewczyneczka? Bo chłopiec to prawie 6, prawda? Patryk i Patrycja? :wink:

Fajne masz kazamaty... Zwłaszcza jedna fotka mi się spodobała - półokrągły strop. odpadający tynk... Oj ja bym wiedział na co przeznaczyć to pomieszczenie :D:D:D

Przyjeżdżajcie, przyjeżdzajcie! Zapraszamy!! :D

Pomieszczenie, które Ci się spodobało to cudna piwniczka, w sam raz na winko i przetwory. Niestety zrobilismy tam kotlownie :-) Ale jak nam za jakis czas kasa pozwoli, to na kotlownie wybudujemy cos obok domu a tam zrobimy spizarnie :-)

Na podwórku mamy stodołę. Cudną i pachnąca sianem :-)

• 1 month później...