MAREK S 19.04.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam,Mam male pytanko,czy ktos moze mi poradzic jakie roslinki z tzw.okrywowych/zadarniajacych moga byc jako ostraszajace pieski przed znana nam ogolnie czynnoscia,wskutek czego moga byc roslinki spalone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.04.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Obawiam się, że tylko kaktusy , moze go ukłuje w .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.04.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Obawiam się, że tylko kaktusy , moze go ukłuje w .... oszz Ty brutalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 19.04.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam, Mam male pytanko,czy ktos moze mi poradzic jakie roslinki z tzw.okrywowych/zadarniających moga być jako ostraszajace pieski przed znana nam ogolnie czynnoscia, wskutek czego moga byc roslinki spalone? U nas sprawdziły się róże okrywowe The Fairy, tworzące rozległe 2 metrowe kobierce i kwitnące cały sezon , tj. aż do przymrozków. Oba - trzy psy po zagalopowaniu się na kolczasty teren, omijały go później wieelkim łukiem Sprawdzone i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 19.04.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Oj Dzikie roze juz mam posadzone jako zywoplot ale mam na mysli tzw pas ok 70cm przed nimi od strony publicznego chodnika..Chcialem tam posadzic bluszcz albo barwinek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 19.04.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Niestety, na barwinek, bluszcze, runianki, trzmieliny - pieski "leją" równo! Sadzenie berberysów, ostrokrzewów itp. chyba mija się z celem, bo mogą w nocy zniknąć. Zresztą jeśli ktoś zobaczy kwitnącą The Fairy, to także może sie połakomić na Twe dobro . Przed domem zrobiłam niski bankiet ( płotek) ze strzyżonego mechanicznie ligustru, sięgający pierwszej płyty chodnikowej.Więc miejscowe burki niechętnie wypinały tam pupki, bo gałązki jednak wystają do przodu i kłują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 20.04.2006 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam serdecznie,Dzieki wszystkim za rady,Hanka ten pomysl z rozami okrywowymi tez biore pod uwage gdyz jak mowie mam juz Roze Rugose,ale i pomysl z krotkim ligustrem tez ciekawy.Ale jak sie wkurze to poloze podklady kolejowe na zewnatrz (dalej od domu) gdyz mam pas szeroki 70 cm a dlugi prawie 42 m, a domek jest tzw.rogowy na ruchliwej ulicy...ciagle mi lamia drewniane ogrodzenie ...Ciagle mam dylemat a czasu juz malo kurka wodna.Bluszcz z gruntu moge jeszcze kupic za 2pln/sztuka i ten posadzilbym wewnatrz,zeby juz lekko zadarnial brzydki trawnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.04.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 a może berberys czerwony, kolczasty, formowany? Pięknie by wyglądał jako podnóżek róż http://www.mFoto.pl/uploads/1047/images._c7b7d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 20.04.2006 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Hanka, Chcesz w ucho? Zdecyduj sie,jak widze i Ty specjalista masz dylemat a juz nie wiem jakbym zapodal zdjecia tego terenu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 20.04.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 No, bo jak napisałeś, że Ci chamy sztachety wyrywają, to krew mnie zalała !!! U nas też to robili " weseli górale wracający z imprez", a skończyło się dopiero gdy napisałam artykuł do gazety i ...podziękowałam im za wybitnie intelektualną rozrywkę, godną PRAWDZIWEGO GÓRALA! ( Oni sie okładają tymi sztachetami- widziałam Dlatego teraz ( pobudzona jestem okruutnie) najchętniej zaproponowałabym Ci drut kolczasty pod napięciem 240V!!! Może by on dopieścił Twych autochtonów, którzy bezmyślnie niszczą nie swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 23.04.2006 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam ponownie,Po przemysleniach chyba zdecyduje sie na male ogrodzenie z podkladow kolejowych (przeslo waga ok 240kg,wtedy chyba nie polamia)wzor wg wlasnego pomyslu.. na zewnatrz blisko kraweznika, a jak sie da to pomiedzy roza dzika a podkladami posadze albo roze okrywowe albo bluszcza...i jedno i drugie winno pokryc podklady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts