michal_mmm 20.04.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Mam taras, który kończy się schodami w dół. Z lektury tego forum wynika, że na tarasie należy uformować spadek na zewnątrz, na to papę itd. No ale u mnie ten spadek dochodziłby do schodka, który (o ile dobrze to wykombinowałem) kończy się wyżej (równo z ostateczną wysokością. A więc woda by się tam gromadziła. Jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bredka 20.04.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 cos pomieszałeś..... spadek tarasu wykonczeniówką leci chyba aż do samych schodów i kończy się na stopniu, tak że tutaj nie widzę żadnego problemu, a Tobie chyba chodzi o izolację? sprecyzuj zapytanie, ew uzupełnij o jakiś szkic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mmm 21.04.2006 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Może rzeczywiście niejasno sie wyraziłem: Stan bez wykończenia (bez styropianu i wylewki) jest taki _____ | |____________________ _____| |_____||| oczywiście masz racje, że po wykończeniu spadek bedzie do samych schodów i tu nie ma problemu. Ae mi chodzi o izolację z papy, ktora daje sie pod styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mmm 21.04.2006 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Rysunek mi sie "rozwalił" . Ale może tekstowe wyjaśnienia wystarczą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bredka 23.04.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 a co masz pod tarasem? piwnicę, jakieś pomieszczenie?jeśli nic, to wszystkie te warstwy są bez sensu......podrzuć mi rysunek na maila, co i gdzie, postaram się pomóc... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 23.04.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 a ja mam pytanie czy można wykonać warstwę spadkową ze styropianu - na pewno będzie problem z równym przycięciem ale można to przecież później oszlifować kiedyś w Muratorze jakiś ekspert napisał że są kliny styropianowe - ale nigdzie takich nie znalazłem warstwy spadkowej z wylewki nie chcę robic bo boję się że będzie za cienka i będzie się kruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts