Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy lekarze robią mnie w konia?????

a-k-a

Recommended Posts

Witam ! diagnoza pierwszego: zez rozbierzny prawego oka ! diagnoza drugiego: zez skośny oka lewego , wyznaczona operacja ! diagnoza trzeciego: żadnego zeza nie ma !!!!!!!!!! jestem załamana ! nie byli to lekarze pierwszego kontaktu (dwaj) ,wybitni specjaliści! gdzie jest wiarygodność , odpowiedzialność za swoje diagnozy ? czy to jest uczciwe? czy można tak postępować? do kogo mam się udać żeby być pewnym , że ten fachowiec mówi prawdę, zna się i jest uczciwy ? dotyczy to mojego syna. czy mieliście taką rozbierzność w diagnozach? życzę wszystkim zdrowia ! pozd. ana

jeden z lekarzy stwierdził u mnie dodatkową rzecz w glowie, drugi stwierdził, że jednak nic nie ma :roll:

Chyba Aniu powinnaś skorzystać z porady trzeciego lekarza.

Nie żebym się czepiał, ale chyba czwartego. :wink:

masz rację, to przez tego ....................... obcego we łbie 8) :lol:

Niestety znam więcej takich historii. :(

Moje wrażenie po Twoim opisie - że wada, nawet jeśli jest, musi być stosunkowo niewielka. Wiałabym więc jak najdalej od operacji i poszukała jeszcze czwartej opinii. No bo warto wiedzieć czy i co korygować np. szkłami. Jeśli się nie mylę pomyliły się nie tylko strony, ale i rodzaje rzekomego zeza.

Aniu, idż do czwartego!!

W dzieciństwie miałam podobnie, tzn dwóch stwierdziło zeza i coś tam a trzeci orzekł, że zadnego zeza nie ma tylko jakas tam budowa oka czy tez gałki, zdiagnozował lekka nadwzrocznosc/skorygowaną po paru latach/ i oki.

Szukaj czwartego, o odpowiednich kwalifikacjach i doswiadczeniu.

Mimo wszystko idź do czwartego. Nie wiem ile lat ma Twój syn, ale jeśli ma szanse na korektę jakąś mniej inwazyjną metodą, to lepiej byłoby wiedzieć i skorzystać. Nie przejmuj się. Jak będzie trzeba - gadaj z piątym i szóstym. Do pewnej liczby lekarzy będziesz miała wodę z mózgu, a potem dopiero pewność kogo należy posłuchać. A operacja to nie obcinanie paznokci.

• 4 months później...

Okulary można nabyć w sklepie w muzeum Ziemi w W-wie róg Mazowieckiej i Kredytowej na tyłach hotelu Viktoria,lub na targach Medycyny Naturalnej :: .Koszt: ok. 60zł nie pamiętam dokładnie ,to już szczegół. :D Nosić je mozna przez cały dzień, ale na początku godzinę lub dwie ,albo kiedy masz czas . :D To tak jak by oczy były na siłowni . :o Im więcej trenujesz tym wieksza sprawność 8).

Pozdr. :D

A może wytarczą okulary samonaprawjajace wzrok 8) .Mam i uzywam .czasem jak oczy siadaja .Okulary czarne z dziurkami i są z plastiku.Nie tłuką się i cała rodzina moze kozystać :o bez względu na ilosć dioprii 8)

Pozdr. :D

Czy masz wadę wzroku, czy używasz ich tylko kiedy jesteś zmęczony?

Czy zauważyłeś poprawę? Od paru lat zastanawiam się nad zakupem tych okularów, ale jeszcze się nie odważyłam. Powiedz, czy to przeszkadza, czy można np. normalnie coś robić?