aquarius 20.04.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Rozkułem stare żeliwne odprowadzenie ścieku ze zlewozmywaka i poprowadziłem nowe - z PCV. Proszę mi powiedzieć, jak mam przykryć ten element (kolanka, rurę) w ścianie. Na razie mam to "przyłapane ściągami" w ścianie. Czy od razu "potraktować " te rury zaprawą? Czy piankować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 25.04.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Zależy jaką wielką dziurę udało się wywalić,jeżeli nie jest wielka to od razu tynk a jak duża to pianka albo zaprawa i kawałki cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aquarius 25.04.2006 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 No własnie - nie napisałem, że lej jest nie tylko w scianie, ale i w stropie. Każdy, kto demontował żeliwne "antyki', wie jak trudno je wyciągnąć. Ja chciałem - gdyby przyszło mi (albo potomnym) jeszcze raz demontować, to ujęcie - aby nie było to rozkuwanie niepotrzebnych połaci - i dlatego bezpośrednio wokół rur nie chciałem lać betonu, tylko uzupełnić pianką , tudzież zaprawą z małą ilością cementu, a dopiero potem beton. Od rury do lica ściany jest 3 cm. Jaką zaprawę (czy mocny beton?) na to położyć - aby trzymały się na tym płytki? Oczywiście płytki będę przyklejał na tej warstwie, np na Ceresit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.04.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Tradycyjna metoda zatykania tego rodzaju dziur to wepchnięcie w nią na siłę kawałka styropianu - trochę większego od dziury aby się zaklinował - styropian bardzo łatwo dopasować do kształtu dziury obrywając go palcami - tak żeby zostało do krawędzi otworu 2 - 3 cm i następnie zalepienie tej pozostałości zaprawą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts