świerszcz 20.04.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam, czy ktoś z Was układał kostkę na tarasie. Tylko słyszałam, że to ładnie wyglada, ale trudno mi sobie to wyobraźić. Czy ktoś z Was ma zdjęcia? No i czy kostka się nie podnosi, czy nie ma więcej piachu w domu. No i szukam solidnej i w miarę taniej ekipy. Okolice Puszczy Kampinoskiej, Czosnów, Sowia Wola. Pozdrawiam Świerszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulek 20.04.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 poszukaj w firmach ktore zajmuja sie kladzeniem kostki-moze tam ci doradza!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 21.04.2006 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 dzięki, tyle wiem sama. W takich firmach zawsze mówią, że będzie ładnie i wszystko będzie ok. Dlatego szukam użytkowników takiego rozwiązania. papapappa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 21.04.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 W Domach forumowiczów - jest "dom Ani i Marcina " oni mają kostkę na tarasie - może ich spytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 21.04.2006 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witaj, a ja też mam dom z bali;-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VOLTA1 21.04.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam! Sama zastanawiałam sie nad kostka na tarasie, ale mi odradzono. Kolega ma kostke w altance przy domu i będzie ją wymieniał. W altance jedli, rozstawiali grlila itp. i ma pełno plam, których nie może zetrzeć. Obawiam się, że tak samo byłoby z plamami po donicach. Mam taras na poziomie ziemi i zaczynam rozważać kupno kostki granitowej lub płytek granitowych (są w zakładach kamieniarskich) takich troche tylko wypolerowanych, aby łatwo się zamiatało i nie były za śliskie. To jest przed wszystkim niezniszczalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 21.04.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 sąsiad zza płota ma wygląda fajnie, ale chyba coś tam będzie wymieniał, bo jakiś olej wylał i wyczyścić nie da rady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja będę miała około września. Nie lubię klasycznych tarasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 21.04.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Polecam płytki, jak się kilka razy wyłoży "zwłokami" po deszczu - to przechodzi ochota na wszystko. Uwaga na dzieci !!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 23.04.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Świerszcz witaj - jaka firma budowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 23.04.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Gdzieś czytałem(chyba w Muratorze), że pewni inwestorzy zrobili w ten sposób taras i będą go wymieniać, bo jest problem z utrzymaniem go czystości i brud nosi się do mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 23.04.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Ja mam kostkę starobruk-podjazd-taras i wejście drugi rok jestembardzo zadowolony na pewno nie zrobię inaczej.. Z tego co slyszałem od znajomych którzy mają tarasy z płytek trochę po odlatywałow tym roku po mroźnej zimie, a umnie wszystko ok!(ps.o jaki brudktóry wnosi się do mieszkania chodzi, czysto musi być na kostce i na płytce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.04.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 słuchaj tych co mają taki taras ....takie gadanie ,że szwagra kolega widział ............ ja mam i polecam !!!!! podpisuję się dwiema rękami pod decyzja mojego męża ,bo też miałam wątliwości po pierwsze ....nie są śliskie ,a jest to bardzo ważne i latem po deszczu i zimą po drugie .....nie wnosi się więcej brudu niż z płytek po trzecie ......nawet jeśli wyleje sie coś tłustego to można wyciągnąć poplamione kostki i zastąpić czystymi po czwarte tej zimy wychodziłam na taras w papciach ( oczywiście odśnieżony ,a taras mam zadaszony ) a tak wogóle po roku użytkowania tarasu z kostki jestem zadowolona i nie widzę minusów ......ktoś na forum zarzucał takim tarasom ,że wnosi się piach do domu ......niby skąd ten piach ? drobny piasek jest w szczelinach i siedzi sobie tam cichutko ,a dookoła tarasu mam trawę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.06.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam, czy ktoś z Was układał kostkę na tarasie. Tylko słyszałam, że to ładnie wyglada, ale trudno mi sobie to wyobraźić. Czy ktoś z Was ma zdjęcia? No i czy kostka się nie podnosi, czy nie ma więcej piachu w domu. No i szukam solidnej i w miarę taniej ekipy. Okolice Puszczy Kampinoskiej, Czosnów, Sowia Wola. Pozdrawiam Świerszcz Sąsiadka - idz na spacer na ul. Spacerową do Sz.P Zielińskich i tam zobaczysz kostką na tarasie i wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 06.06.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mam podobny dylemat co SWIERSZCZ. Mam teraz w planach zrobienie tarasu ale polaczonego ze schodami i nie wiem jaki material najlepiej by sie nadawal, zwlaszcza chodzi mi pozniej o praktyczne uzytkowanie a nie tylko o estetyke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.06.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Tylko gdzie ja odgrzebałem temat sprzed roku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 06.06.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Ja jestem zdecydowany na brukowany taras ale nie będzie z kostki ale a płyt chodnikowych 30x30 -lub specjalnych płyt tarasowych - patrz http://www.semmelrock.pl Płytki chodnikowe sa w różnych wykjończeniach - szczotkowane, piaskowane i z różnymi posypkami. Kostka jednak kojarzy mi się z podjazdami i ściażkami i nie chciałbym pić piwka na takiej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 06.06.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A może bruk klinkierowy , zastanawiam się nad tym materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.06.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Ja bede robić z bruku klinkierowego, miałam robic z polerowanego granitu ale trzeba zrobić monolit-betonowy a tego nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 31.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Mój bruk klinkierowy też już czeka na położenie. Początkowo planowałem starobruk, jak naa podjeździe ale przeważyły jednak względy estetyczne - klinkier ma po prostu klasę a taras mam stosunkowo niewielki (28m2) to różnica w kosztach do przełknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts