Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostka na tarasie?????

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś z Was układał kostkę na tarasie. Tylko słyszałam, że to ładnie wyglada, ale trudno mi sobie to wyobraźić. Czy ktoś z Was ma zdjęcia? No i czy kostka się nie podnosi, czy nie ma więcej piachu w domu.

No i szukam solidnej i w miarę taniej ekipy. Okolice Puszczy Kampinoskiej, Czosnów, Sowia Wola.

Pozdrawiam

Świerszcz

Witam!

Sama zastanawiałam sie nad kostka na tarasie, ale mi odradzono. Kolega ma kostke w altance przy domu i będzie ją wymieniał. W altance jedli, rozstawiali grlila itp. i ma pełno plam, których nie może zetrzeć. :cry: Obawiam się, że tak samo byłoby z plamami po donicach. Mam taras na poziomie ziemi i zaczynam rozważać kupno kostki granitowej lub płytek granitowych (są w zakładach kamieniarskich) takich troche tylko wypolerowanych, aby łatwo się zamiatało i nie były za śliskie. To jest przed wszystkim niezniszczalne.

Pozdrawiam

Ja mam kostkę starobruk-podjazd-taras i wejście drugi rok jestem

bardzo zadowolony na pewno nie zrobię inaczej.. Z tego co slyszałem od znajomych którzy mają tarasy z płytek trochę po odlatywało

w tym roku po mroźnej zimie, a umnie wszystko ok!(ps.o jaki brud

który wnosi się do mieszkania chodzi, czysto musi być na kostce i na płytce).

słuchaj tych co mają taki taras ....takie gadanie ,że szwagra kolega widział ............ ja mam i polecam !!!!! podpisuję się dwiema rękami pod decyzja mojego męża ,bo też miałam wątliwości :D

po pierwsze ....nie są śliskie ,a jest to bardzo ważne i latem po deszczu i zimą

po drugie .....nie wnosi się więcej brudu niż z płytek

po trzecie ......nawet jeśli wyleje sie coś tłustego to można wyciągnąć poplamione kostki i zastąpić czystymi :D

po czwarte tej zimy wychodziłam na taras w papciach ( oczywiście odśnieżony ,a taras mam zadaszony )

a tak wogóle po roku użytkowania tarasu z kostki jestem zadowolona i nie widzę minusów :D ......ktoś na forum zarzucał takim tarasom ,że wnosi się piach do domu ......niby skąd ten piach ? drobny piasek jest w szczelinach i siedzi sobie tam cichutko ,a dookoła tarasu mam trawę .... :D

• 1 year później...
Witam,

czy ktoś z Was układał kostkę na tarasie. Tylko słyszałam, że to ładnie wyglada, ale trudno mi sobie to wyobraźić. Czy ktoś z Was ma zdjęcia? No i czy kostka się nie podnosi, czy nie ma więcej piachu w domu.

No i szukam solidnej i w miarę taniej ekipy. Okolice Puszczy Kampinoskiej, Czosnów, Sowia Wola.

Pozdrawiam

Świerszcz

Sąsiadka - idz na spacer na ul. Spacerową do Sz.P Zielińskich i tam zobaczysz kostką na tarasie i wokół domu.

Ja jestem zdecydowany na brukowany taras ale nie będzie z kostki ale a płyt chodnikowych 30x30 -lub specjalnych płyt tarasowych - patrz http://www.semmelrock.pl

Płytki chodnikowe sa w różnych wykjończeniach - szczotkowane, piaskowane i z różnymi posypkami. Kostka jednak kojarzy mi się z podjazdami i ściażkami i nie chciałbym pić piwka na takiej powierzchni :-?

• 1 month później...