Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gaja - komentarze do dziennika budowy

moba

Recommended Posts

• 1 month później...

WITAMY

jakie to szczęście że będziemy pierwsi :wink: którzy dokonają tego wiekopomnego wpisu

choć Dziennik jeszcze nie dość obszerny w relacje,zdjęcia i spostrzeżenia to i tak się cieszymy waszym szczęściem i że udało się Zacząć

trzymamy kciuki i czekamy na więcej

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

POZDRO...... Pawel i Renia

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witaj Moba

będziemy budować również "Gaję" Działka już kupiona, prawie idealna - wjazd od północy. Będziemy Ci kibicować. Na razie jesteśmy na etapie adaptacji projektu przez architekta. Wprowadziliśmy niewielkie zmiany do projektu tzn. w salonie zamiast małych drzwi i okna mamy duże drzwi tarasowe, na górze balkon zamieniliśmy na lukarnę, a duża łazienka została podzielona na odrębną toaletę i łazienkę z dwoma wejściami z korytarza.

Gdybys mogła napisz jak się prezentuje Twoja "Gaja" na "zywo", tzn. czy projekt spełnił Twoje oczekiwania czy też może coś byś zmieniła?

Pozdrawiam,

Gosia

bardzo się cieszę że gdzieś będzie gaja, do tej pory nie mogłam znaleść nikogo takiego, ja w swoim projekcie wprowadziłam wiele zmian choćby przez to że mam wjazd od południa, może się w końcu zmobilizuję i uzupełnię dziennik :), narazie nie mam czasu, budowa wre :D

• 2 weeks później...
Oj tynkarze troszkę krwi Ci napsuli :( , mimo wszystko trzymamy kciuki. Z naszą "Gaja" ruszamy w tym roku, tzn. mamy już pozwolenie na budowę i ekipę od fundamentów, która może zacząć we wrześniu. Zaczniemy jednak w pażdzierniku bo chcemy jeszcze we wrześniu pojechać na (ostatni?) porządny urlop przed budową (za radą doświadczonych forumowiczów). Moba czy mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcia z budowy pliiiiz?

• 1 month później...

Fajnie że już pojawiły się zdjęcia. Pomimo wprowadzonych zmian do projektu daje nam to jakiś pogląd. U nas w tej chwili trwa zbrojenie fundamentów. Moba czy pamiętasz jakie masz szerokie ławy fundamentowe? Nasz kierownik zmienił szerokość ław zamiast 40/60 mamy 30/50 (ale z betonu B-20) - stwierdził że to wystarczy. Budujemy na dosyć mocnym, stabilnym gruncie - bez wpływów szkód górniczych. Wogóle wykonawca ciągle narzeka na projekt - podobno jest dużo nieścisłości.

Pozdrawiamy serdecznie.

• 4 months później...

myslę, że na odpowiedź już troche za późno, przepraszam za tak długi czas nieobecności

co do fundamentów to mam tylko jedną radę:

Na fundamentach nie mozna oszczędzać!!!

a jeśli chodzi o "nieścisłości" w projektach, to co majster - to zdanie, sama złapałam się nawet na tym, że w którymś momencie powiedziałam, że mój projektant przesadził, jedno jest pewne, w projekcie wszystko ma jakiś cel! i do każdej zmiany należy podchodzić bardzo rozsądnie, każda zmiana może się odbić w przyszłości czkawką, więc jeszcze raz powtarzam - rozsądnie![/url]