Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki "interes" rozkręcić?

AAgnieszk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom

Zadając takie pytania lepiej nie bierz się za nic. Najpierw weź flaszkę, siądź i pomyśl co takiego - jakiego rodzaju uslugi by Ci ułatwiły życie i ile byłabyś w stanie za to zapłacić. Potem wypij kielona, siądź z drugiej strony stołu i pomyśl, czy za taką kasę być się wzięła za to co właśnie wymyśliłaś. Potem znowu wypij kielona i wracaj tam gdzie pierwotnie siedziałaś i zastanów się, czy cena którą podałaś nie jest wygórowana i czy nie dałoby się z niej czegoś urwać. Potem znowu wypij kielona, idź na drugą stronę stronę stołu, zastanów się czy wzięłabyś tę robotę po rabacie i jeśli tak to walnij kielona bo właśnie masz jakiś plan na biznes.

Potem przekalkuluj czy Ci wystarczy na wszystkie zusy srusy i jeśli tak, to przelej swój pomysł na papier i wal śmiało do banku oczarować kogoś swoją wizją przyszłych zysków. Jak nie, to wypij flaszkę do końca za tych, co utrudniają nam życie na każdym kroku i z roku na rok podnoszą podatki.

To tyle w telegraficznym skrócie, jakby co to po powrocie rozwinę ;)

Jak szef wiodacego Klubu Parlamentarnego w Polsce moze dobrze planowac rzadzenie w tym kraju , jesli sam nie dorobil sie nawet mieszkania?

RRmi ma rację, dlatego najlepiej zrób jak Piskorski, zapisz się do PO możesz byc gołodupiec, po kilku latach masz kilka mieszkań w centrum Wawy, setki hektarów lasów i miliony na koncie, PO ma na to patent wtedy pomyślisz o uczciwym interesie..., nie daj Bóg nie zapisuj się do PIS oni się na polityce nie dorabiają ani mieszań ani kasy.... patrz wspomniany szef Klubu....

Jak szef wiodacego Klubu Parlamentarnego w Polsce moze dobrze planowac rzadzenie w tym kraju , jesli sam nie dorobil sie nawet mieszkania?

RRmi ma rację, dlatego najlepiej zrób jak Piskorski, zapisz się do PO możesz byc gołodupiec, po kilku latach masz kilka mieszkań w centrum Wawy, setki hektarów lasów i miliony na koncie, PO ma na to patent wtedy pomyślisz o uczciwym interesie..., nie daj Bóg nie zapisuj się do PIS oni się na polityce nie dorabiają ani mieszań ani kasy.... patrz wspomniany szef Klubu....

A Ty tyle czasu nie widziales , ze cos takiego tutaj jest napisane.

Moglismy sie juz kilka razy poklocic :D

Czyli i jeden i drugi byli gołodupce jak zaczynali.

Tylko lewakk - daj szansę szanownemu Szefowi Klubu PiS skończyć - wtedy pogadamy z czym został :)

jak wiesz - "mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, nie jak zaczyna"

kłócić :o :o :o :o :o ??? a o co???

temat wątku to chyba jak szybko się dorobić, ja tylko podpowiedziałem jak szybko się dorobić i kupić z 300 hektarów lasów, można także jak nasz poznański Waldi nie płacić wykonawcom, byle jak inny PO-owiem nie gwałcić 16-latek....., PIS-owcy siedzą w tej polityce tyle lat i można ich wyszydzić za ich "dorobek" majątkowy...(słusznie to RRMI podkreśliła), co innego w ciągu ostatnich 16-lat PO-owcy, SLD-owcy... Ci umieją w polityki z niczego miliony robić.. zapewne z pensji radnych i parlamentarnych już po kilku latach każdego stać na kilka mieszkań w wawie i setki hektarów... Podziwiam i składam hołd. Szybszego i lepszego sposobu nie ma.

Nie ma to jak lewakk... lewakk the best! :-D

A już myślałem że gość wyłącznie o polityce myśli, a tu coś z gospodarki... ;-) Yes yes yes!

Co ty lewakk chrzanisz?!!!! :evil: :evil: :evil:

Po pierwsze Piskorski nie jest juz w PO , po drugie nic mu nie udowodniono , po trzecie to zobacz na jakich szemranych biznesmenach , gwalcicielach , lapowkarzach i oszczercach ten pisiorowaty rzad sie wspiera. Czym oni sie zajmuja?!!!!! Jakimis z dupy wzietymi aferami , obsesjami ukladow , awantura nie wiadomo o co.

A gdzie obiecane nizsze podatki , 3 mln mieszkan , tanie panstwo?

Ten beznadziejny rzad nie zrobil nic aby autorce tego postu ulatwic zarabianie pieniedzy. Predzej ja ograbi , albo przyzna jakis zasilek nazywajac to solidaryzmem spolecznym. Obrzydliwcy. :evil: :evil: :evil:

Rrmi dziekuję! Gdybym miała taką szansę i kogoś kto zechciałby podpowiedzieć to i owo, chetnie bym posłuchała... Jak sie słusznie domysliłaś nigdy nie miałam swojego biznesu ale od dawna nosiłam się z zamiarem by pracować na własny rachunek. Nie liczę na wielkie zyski i że dorobię się majątku :-? , chodzi o to, żeby mieć PRACĘ bo w tej chwili jej nie mam :cry: . To właściwy moment, by znów być aktywną i zarabiać. Kiedyś pracowałam w budżetówce w wojsku i gdybym miała taką możliwość, to wróciłabym tam ale niestety...

Pozostaje mi praca na własny rachunek, by przynosiła mi pieniądze na podstawowe opłaty (zus, podatki, itp.), na resztę zarobi mąż.

Myślałam o salonie fryzjerskim, ale wiązałoby się to z zatrudnieniem fryzjerki (ja jestem ekonomistką) a zakładam, że na początek (długi początek) będzie to firma jednoosobowa. Może butik... ale jak to zrobić, by jego działalność nie skończyła się po kilku miesiącach? :evil:

Majka w moim mieście to nie tak hop siup i praca w budżetówce :D - gdyby to było takie proste to nie zamartwiałabym się jej brakiem :(

[/b]

Boże pomocy!!!!!!!!!!!!!!

jak czytam takie wywody to już na starcie wiem że z Twojego interesu nic nie wyjdzie, 13 lat pracuję na własny rachunek i zaczynłam wtedy gdy łatwo zarabiałao sie pieniadze

jak mozna zaczynać jakikolwiek biznes nie mając pieniędzy ........... :o :o :o , piszesz , że jestes ekonomistką i nie zdajesz sobie sprawy ze musisz co miesiąc zapłacić ZUS ponad 700 zł, czynsz za wynajety lokal ( czy to sklep , czy fryzjer, czy co innego) ok. 1000 zł -new wiem jakie czynsze najmu sa u was w miescie , jezeli fryzjer to jego płaca najnizsza krajowa plus koszty pracy to około 1500 zł ( ale za 800 zł do ręki nikt Ci pracowac nie przyjdzie), opłaty typu telefon, prad , podatki to dodatkowe 500 zł

czyli razem kosztów stałych na jeden miesiąc to 3700 zł, to musisz ZAROBIĆ a jeszcze na towar jezeli butik ( nie ma co zaczynac jeżeli nie włozysz min 50 tys. - nie radze brać kredytu, wystarczy że nie trafisz w gust klientek, albo powielisz to co maja w innych sklepach i bankructwo!) , na promocję reklamę ( poczatkowa faza), wszystkim patrzącym zboku wydaję sie ze biznes to bułka z masłem, dzisiaj na rynku trudno jest ludziom , którzy mają swoje działaności od kilku lat ..............jeżeli jesteś ekonomistką to radzę zrobić sobie kurs ksiegowości i na poczatek prowadzić firme w domu a potem w miarę przybywania klientów powiększac działaność

ze swojego otoczenia mam kilku znajomych , którym sie wydawało że prowadzenie własnego biznesu jest bardzo łatwe, pobrali kredyty jedna otworzyła sklep , druga zakład kosmetyczny po pól roku działności , długi w banku, długi w skarbówce i Zusie, jedna sprzedała dom i przeniosła sie do bloku bo komornik siedział na chałupie, a druga wzięła nastepny kredyt zeby spłacić długi , nie pracuje , dwoje dzieci mąz tylko zarabia i po opłaceniu raty "z biznesu"i raty na dom , który niedawno wybudowali nie mają co do gra włożyć............

Po pierwsze Piskorski nie jest juz w PO , po drugie nic mu nie udowodniono , po trzecie to zobacz na jakich szemranych biznesmenach , gwalcicielach , lapowkarzach i oszczercach ten pisiorowaty rzad sie wspiera. Czym oni sie zajmuja?!!!!! Jakimis z dupy wzietymi aferami , obsesjami ukladow , awantura nie wiadomo o co.

Ten beznadziejny rzad nie zrobil nic aby autorce tego postu ulatwic zarabianie pieniedzy. Predzej ja ograbi , albo przyzna jakis zasilek nazywajac to solidaryzmem spolecznym. Obrzydliwcy. :evil: :evil: :evil:

Masz zapewne rację, tylko co to ma do tematu wątku :o :o :o :o

Zapisz się do PIS będziesz miał conajwyżej mieszkanko po mamusi, zapisz się do PO albo do SLD (w sumie to samo) to po kilku latach samorządowej albo posłowej pensji zapewnione miliony na koncie wtedy to mogą mnie z partii wyrzucać 8) 8) 8) Nie widze nic złego w przedsiębiorczości młodych ludzi którzy w wieku trzydziestu paru lat chcą być rentierami wtedy można już nie politykować :wink:

Masz zapewne rację, tylko co to ma do tematu wątku :o :o :o :o

Zapisz się do PIS będziesz miał conajwyżej mieszkanko po mamusi, zapisz się do PO albo do SLD (w sumie to samo) to po kilku latach samorządowej albo posłowej pensji zapewnione miliony na koncie wtedy to mogą mnie z partii wyrzucać 8) 8) 8) Nie widze nic złego w przedsiębiorczości młodych ludzi którzy w wieku trzydziestu paru lat chcą być rentierami wtedy można już nie politykować :wink:

lewakk - daj chłopakom z PiS szansę - za krótko są przy żłobie :) Na pewno sobie poradzą - tacy są zmyślni :)

Nefer chłopcy z PIS są w polityce tyle że pewnie Piskorczycy i inni z PO w majty sikali...., poza tym nie wiem co Ty tak bronisz ich.....

Ja tam wolę chwalić PO-owców, przedsiębiorczy, obrotni, wiadomo pensyjki parlamentarne czy samorządowe nie małe a im się udało je chyba w tysiącach razach powiększyc, zwłaszcza ten wzrost następuję gdy są w włądzach miast.... własnie dlatego PO powinni rządzić, może i społeczeństwo jak i siebie uczynią w kilka lat bogatymi...., baaaaardzo bogatymi....

Lewak - żaden "przedsiębiorczy" polityk nie jest w stanie tyle ukraść ile może zmarnować jeden nieudacznik na wysokim stanowisku.

Na przykład jak Balcerowicz w 1998 roku zaczął schładzać gospodarkę to dopiero teraz dochodzi do siebie (oczywiście gospodarka a nie Balcerowicz :wink: ). Policz sobie ile to jest 2 procent PKB razy 7 lat.

Zapewniam Cię - nikt nie jest w stanie tyle ukraść.

Co potrafią panowie z PIS to już dobrze widać w polityce zagranicznej.

Udało im się pokłócić ze wszystkimi sąsiadami.

Z dwojga złego to już wolę żeby żądził złodziej niż nieudacznik.

Pozdrawiam.