Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki beon na podłoge

fugo79

Recommended Posts

Chyba pomylełeś z ławami :o

Ja bym powiedział, że z podciągami

Nio z ławami róniwnież jakby nie patrzył chyba,że ława-sito to taka lokalna atrakcja. :wink:

Osobiście uważam, ze w domku jednorodzinnym przy standardowym zbrojeniu ławy wystarczy zaęszczanie ręczne

pzdr

Widać różnimy sie osobistymi poglądami :)

Chyba pomylełeś z ławami :o

Ja bym powiedział, że z podciągami

Nio z ławami róniwnież jakby nie patrzył chyba,że ława-sito to taka lokalna atrakcja. :wink:

Osobiście uważam, ze w domku jednorodzinnym przy standardowym zbrojeniu ławy wystarczy zaęszczanie ręczne

pzdr

Widać różnimy sie osobistymi poglądami :)

podejrzewam, ze nie tylko w tej kwestii, ale juz taka jest natura człowieka

pzdr

ja zageszczalem gline i piach skoczkiem a ostatnia warstwe piasku dodatkowo zageszczarka plytowa

oplacilo sie w sumie bylo to dosyc pracochlonne aby zagescic i otrzymac basenik (robilem wieniec) o wysokosci 10 cm

dzieki dokladnemu (dosyc zmudnemu) wyznaczeniu tych 10-10.5 cm bylem w stanie bardzo precyzyjnie okreslic ilosc zamowionego betonu i zamowilem 12,5 m3 betonu c10 (podobno norma unijna i odpowiada praktycznie b15)

w sumie zostalo mi okolo30 litrow betonu- ale wykorzystalem go do innych celow ;)

ostrzegam tylko ze zalewanie nawet pompa powierzchni 150 m2 to nie bukla z maslem

zajelo to mnie oraz mojej rodzinnej ekipie (2 osoby-szwagier i wujek szwagra) okolo 4 godzin

a pozniej zeby bylo ladnie to caly dzien (8 godzin ) zacieralem recznie (juz sam)powierzchnie aby byla w miare gladka

mimo tych wszystkich zabiegow

otrzymelem powierzchnie betonowa nieidealnie wypoziomowana

deszcze ktore przyszly nastepnymi dniami pokazaly ze odchylki gora-dol dochodzic moga nawet do 2 cm

zastanawiam sie czy przed dawaniem styropianu wyrownywac te poziomy, czy tez moze zostawic a wyrownac tylko jastrych?