brachol 21.04.2006 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witamchcialem z przodu dzualki wykonac ogrodzenie tymczasowe: sosnowe kolki takie jak na steple i siatka lesna i mam pytanie czy lepiej wbijac takie kolki czy kopac dziury i zakopywac wzmacniajac gruzem?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 zakopywac pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 21.04.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 do wbijania to chyba bys potrzebował kafar z zakopywaniem to sie nameczysz polecam dołkownik - ja kupiłem w Castoramie w dziale ogrodniczym za 30zł i wywierciłem setki dziur srednicy 12cm - wstawiasz kołek i przysypujesz minimalnie z ubijaniem małymi kamieniami - mało roboty stoi jak wmurowane bo ziemia dookoła jest nieruszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 21.04.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja kupiłem w Castoramie dołownik (taki reczny świder - szerokosc otworu kilkanascie cm) za 40 zeta i wywierciłem nim ok. 50 otworów o głebokosci ok. 80 cm. Był to strzał w 10! W otwór poszedł stempel (wczesniej osmołowany lekko) a wolną przestrzeń zasypałem ziemią z odwiertu. Słupki stoja sztywno i nie trzeba gruzu do stabilizacji. Nie wyobrażam sobie kopania 50 dołków i do tego jeszcze w cięzkim podłozu (glina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2006 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ok dzieki za info jade do Castoramy kupic urzadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 21.04.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Mi też się podoba pomysł z dołkownikiem. Co ile metrów rozstawialiście stemple? A jak zrobiliście tymczasową bramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro1 22.04.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 a samo mocowanie siatki lesnej i jej napinanie, czy to jest duzy problem i potrzebne sa jakies specjalne narzedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 a samo mocowanie siatki lesnej i jej napinanie, czy to jest duzy problem i potrzebne sa jakies specjalne narzedzia z narzędzi potrzebny jest: młotek i kombinerki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walko 22.04.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Co do naciągania siatki to oglądałem jedną w lesie - była napięta jak struny od gitary - bez przesady można było na nią wejść i się nie uginała - powiedziano mi że naciągają ciągnikiem, siatka zaczepiona na pierwszym słupie z zastrzałami a pożniej włożyć pręta pomiędzy oczka na końcu i naciągnąć pojazdem mechanicznym i przybić.....będzie perfekcyjnie naciągnięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 22.04.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Dobry patent z tym autem... Zastosuje na 100% Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 23.04.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Mi też się podoba pomysł z dołkownikiem. Co ile metrów rozstawialiście stemple? A jak zrobiliście tymczasową bramę? Na bramę deski calówki, zawiasy pasowe, mocne gwoździe ale można też bardziej fachowo zastosować śruby do mocowania, na to siatka taka jak w ogrodzeniu - u mnie zgrzewana. http://images2.fotosik.pl/55/cx42797osl4kjxg9m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro1 23.04.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ja nie zartowalem z tym napinaniem siatki dzialke (4,5 ha) mam przy lesie pelnym dzikow i widzialem co potrafi zrobic stado tych ryjów z nasadzeniami mlodych drzewek gdy siatka nie jest dobrze napeta podobno najlepiej napinac latem wtedy zima jeszcze bardziej sie naciagnie i na lato nie bedzie luzna, gdy napinamy zima na bank w cieplejsze dni bedzie nam siatka wisiala, sa tez takie sprezyny ktore same napinaja latem a zima rozciagaja sie gdy drut sie robi krotszy i o takim montazu siatki mowilem, a nie kombinerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.04.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 do wbijania to chyba bys potrzebował kafar z zakopywaniem to sie nameczysz polecam dołkownik - ja kupiłem w Castoramie w dziale ogrodniczym za 30zł i wywierciłem setki dziur srednicy 12cm - wstawiasz kołek i przysypujesz minimalnie z ubijaniem małymi kamieniami - mało roboty stoi jak wmurowane bo ziemia dookoła jest nieruszona Ja wbijalem kolki o srednicy 10cm zaslepiona z jednej strony specjalna gruboscienna stalowa rura z dlugimi raczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts