Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ludzka głupota nie zna granic

fizyk

Jak myślicie są winni??  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak myślicie są winni??

Recommended Posts

Czytając te posty łzy zebrały mi się w oczach i gdyby nie to, że jestem w pracy to pewnie rozbeczałabym się jak dziecko. :(

Uważam, że takich debili :evil: :evil: :evil: (użyłabym innych wyrażeń, ale etykieta na forum i moja przyzwoitość mi na to nie pozwalają) jak lekarze i facet od kwasu powinno się zamykać w małych klatkach, przywiązywać do drzwa w lesie itd. i stosować takie same metody jak oni stosowali. Potem dożywocie w ciemnej celi, ciężkie prace.

Gdybym dorwała takiego faceta to przywalilabym mu patelnią w ten łeb. :evil: :evil: :evil:

Tyle emocji, że może lepiej jak na tym skończę.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Idioci, naprawdę. Może najlepiej ich trzeba włożyć do pudełka, zakleić taśmą i zafundować kilkunastogodzinną podróż, bo "pani miała nieładny kolor włosów, a pan miał za niski wzrost". Popastwić się nad niektórymi, tak jak oni pastwią się nad zwierzętami.

Ja mam 3 psy, 4 koty, 3 rybki, żółwia, boasa i ptasznika - martwię się o nie tak, jakby to byli członkowie mojej rodziny :D Nie dałabym im krzywdy zrobić!

Niedawno kupiliśmy sunię, która trzymana była tylko w kojcu i widocznie od czasu do czasu musiała dostać od "pana", bo tak bardzo się boi ludzi, ze ucieka i nie da się pogłaskać! A psiak ma 6 m-cy i powinien szaleć jak szczeniak. Terapia polegająca na przytulaniu i głaskaniu trwa :wink:

Ale niestety są ludzie, którzy uważają, ze zwierzaki to rzeczy. Brak mi słów...

dzisiaj przeczytałam artykuł na wirtualnej o kolejnym skur....który zabił psa.

"Zabił siekierą psy - grożą mu dwa lata więzienia"

Zachodniopomorska policja zatrzymała mieszkańca Tanowa, który jest podejrzewany o zabicie ośmiu psów. Według wstępnych ustaleń 52-letni Eugeniusz B. zabił siekierą psy, które przyszły pod jego posesję do suki w okresie rui - poinformował komendant powiatowy policji w Policach Andrzej Zakrzewski.

Na terenie posesji mężczyzny policjanci znaleźli zabite psy różnych ras. Mężczyzna był pod wpływem alkoholu i trafił do izby wytrzeźwień. Nie znamy jeszcze okoliczności zdarzenia, ponieważ nie udało się dotychczas przesłuchać podejrzewanego - podkreślił Zakrzewski.

Policja do tej pory ustaliła jednego właściciela zabitego psa. Trwa ustalenie kolejnych. Oględzin psów ma dokonać weterynarz. Mężczyźnie grożą dwa lata więzienia. (jask)

dwa lata?????????? Przecież to woła o pomstę do nieba. Ile jeszcze będzie takich sytuacji gdzie zabijają bezbronne zwierzęta, katują je i uchodzi im to bezkarnie.

Czy te dwa lata zwrócą psom życie????

Co znaczy dwa lata?????? przecież ten bydlak dopuścił sie morderstwa 8 psów!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Według wstępnych ustaleń 52-letni Eugeniusz B. zabił siekierą psy, które przyszły pod jego posesję do suki w okresie rui - poinformował komendant powiatowy policji w Policach Andrzej Zakrzewski.

Oczywiscie uwazam, ze czlowiek ten zareagowal nieadekwatnie do sytuacji, choc tak naprawde nie wiadomo jaka droga i jakie wydazenia pchnely go do tak desperackiego kroku.

Policja do tej pory ustaliła jednego właściciela zabitego psa. Trwa ustalenie kolejnych. Oględzin psów ma dokonać weterynarz. Mężczyźnie grożą dwa lata więzienia. (jask)

Mam nadzieje, ze wlasciciele walesajacych sie psow rowniez zostana ukarani.

dwa lata?????????? Przecież to woła o pomstę do nieba. Ile jeszcze będzie takich sytuacji gdzie zabijają bezbronne zwierzęta, katują je i uchodzi im to bezkarnie.

A ile bedzie jeszcze takich sytuacji, ze wlasciciele psow nie interesujac sie tym co ich zwierze w danym momencie robi i czy przebywa tam gdzie powinno, narazaja zwierzeta na tego typu niebezpieczenstwa ? Ile zatem proponujesz dla wlascicieli wszystkich zwierzat walesajacych sie luzem po pokolicy i narazonych na:

1. spowodowanie kolizji drogowej i chorobe lub smierc w jej wyniku

2. zagryzienie przez innego psa

3. zabicie przez frustrata, wariata itp ?

faktem jest że właściciele swoich czworonogów powinni zwracać uwage na swoje psy, ale to że bestialsko ZABIŁ SIEKIERĄ 8 psów niczego nie usprawiedliwia. Dla mnie to chory człowiek, który powinien sie leczyć!!!!! A sąd wymierza mu karę dwóch lat. Masz rację dla mnie to za mało.

Nie wiem co bym zrobiła takiemu człowiekowi gdyby sie okazało że mój pies zwabiony "zapachem suczki" przeszedł przez ogrodzenie i został zabity przez takiego furiata siekierą!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Normalny cżłowiek widząc błąkającego się czworonoga nie zarżnie go siekierą co najwyżej przepłoszy!!!

faktem jest że właściciele swoich czworonogów powinni zwracać uwage na swoje psy, ale to że bestialsko ZABIŁ SIEKIERĄ 8 psów niczego nie usprawiedliwia.

Moze nie, ale tez by mnie szlak trafial jakby co kilka tytgodni 8 obcych psow robilo awanture na moim podworku, i jeszcze moze bym sie bala wyjsc, bo wlasciciele nie maja ochoty ich pilnowac. Pewno nie posunelabym sie do takiego kroku, ale do pewnego stopnia go rozumiem.

Dla mnie to chory człowiek, który powinien sie leczyć!!!!!

Owszem, ale co go przywiodlo do szalenstwa ?

Nie wiem co bym zrobiła takiemu człowiekowi gdyby sie okazało że mój pies zwabiony "zapachem suczki" przeszedł przez ogrodzenie i został zabity przez takiego furiata siekierą!!!

Psy sie kastruje a skoro potrafia sie przedostac przez ogrodzenie to sie wiaze lub zamyka.

Psy sie kastruje a skoro potrafia sie przedostac przez ogrodzenie to sie wiaze lub zamyka.

masz rację i ale nic nie usprawiedliwia zachowanie tego człowieka, który bestialsko zamordował te psy.

Każdy by dostał szału gdyby stadko psów ujadało pod jego domem...ale nie każdy by je zabił siekierą :(

masz rację i ale nic nie usprawiedliwia zachowanie tego człowieka, który bestialsko zamordował te psy.

Każdy by dostał szału gdyby stadko psów ujadało pod jego domem...ale nie każdy by je zabił siekierą :(

No wiesz... Dostac szlu mozna w doslowny sposob... Zauwaz, ze skazujesz czlowieka tylko na podstawie tego co napisaly pismaki z jakichs gazet. Nawet sobie nie zadalas trudu wczucia sie w sytuacje tej drugiej strony. A moze on mial dzieci ? A moze te psy byly agresywne, a moze doszlo do pogryzienia. A moze... i tak dalej... Wyluzuj...

A gdyby zamiast psów pod domem tego gościa stała banda agresywnych, wrzeszczących (przyjmijmy wersję: głośny i agresywny) ludzi i facet zachowałby się tak samo? Też dostałby dwa lata w zawieszeniu?

Obawiam się, że człowiek który potrafił zamordować w ten sposób psy może równie dobrze zabić ludzi. Jak doprowadzą go do szału. Czasem mogą doprowadzić każdego.[/b]

Przypominam ze:

Nie znamy jeszcze okoliczności zdarzenia, ponieważ nie udało się dotychczas przesłuchać podejrzewanego - podkreślił Zakrzewski.

Policja do tej pory ustaliła jednego właściciela zabitego psa. Trwa ustalenie

Tak, ale zauważ że to nie był 1 pies, albo 2 ale 8! Facet urządził po prostu jatkę. Nic nie wskazuje na to, że zanim sięgnął po siekierę próbował rozwiązać sprawę w inny sposób.

Kurcze, ale się wątek rozwinął.

Z tego co piszecie - wniosek nasuwa się jeden. Niestety nie możemy odpowiadać za właścicieli innych zwierząt. Ja, zanim nabędę psiaka, skończę solidne ogrodzenie, aby ani mój psiak nie mógł przez nie się wydostać, ani psy z sąsiedztwa. Wystarczy siatka bez dziur.

Co do furiata z siekierą - facet przegiął pałę. Zawsze zabicie jest ostatecznością. Natomiast nic nie napisano o okolicznościach. Jeżeli moje dzieci bawią sią na podwórku, to ich życie będzie ważniejsze niż pies, ale to nie znaczy że mam go od razu zabić.

Ja, zanim nabędę psiaka, skończę solidne ogrodzenie, aby ani mój psiak nie mógł przez nie się wydostać, ani psy z sąsiedztwa. Wystarczy siatka bez dziur.

No i prawidlowe podejscie, ale nie zawsze siatka wystarczy. Na mojego psa nie wystarcza. Siatka o wysokosci 2 metry nie jest dla niego istotna przeszkoda. Trzeba bylo znalezc inne rozwiazanie. Moze troche krzywdzace dla psa, ale zapewniajace bezpieczenstwo jemu i innym.

Nic nie wskazuje na to, że zanim sięgnął po siekierę próbował rozwiązać sprawę w inny sposób.

Nie nic o tym nie wskazuje, tylko my nic o tym nie wiemy. A to juz roznica, prawda ?

W niedzielę po południu policjanci z Polic zostali wezwani do awanturującego się 52-letniego Eugeniusza B. z Tanowa. Przy należących do niego budynkach gospodarczych odkryli ukryte ciała ośmiu psów.

- Były przykryte trawą - opowiada Grzegorz Kozłowski, naczelnik sekcji dochodzeniowo-śledczej komendy policji w Policach. - Wszystkie miały zmiażdżone czaszki.

Nie wiemy, ale wszystko co powyżej raczej sugeruje, że coś z facetem nie tak. A pewności to raczej nie będzie, no chyba że jakiś wiarygodny świadek, ale nic na to wskazuje. Wiem, że gazety (tak jak ludzie) mają czasem jednostronny ogląd sprawy. Ale w tym przypadku na prawdę dużo przemawia przeciw facetowi. Ja bym takiego raczej wolała unikać. I uważam, że powinni go zamknąć, sorry...