KiZ 21.04.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 GZE (Vattenfall) chce postawić mnie i sąsiadowi wspólną obudowe dla naszych skrzynek. Mamy sie tylko do gadac na czyjej granicy w płocie ją umiejscowią. Czy są jakieś przeciwwskazania takiego rozwiązania? Dlaczego chcą je połaczyć, czy ze wzgledow oszczednosciowych i czy warto naciskać na oddzielne skrzynki? W warunkach podłaczenia nie mam wzmianki na ten temat. Przy okazji zapytam czy ktos ma doświadczenia z GZE w kwestii ponoszenia kosztów za skrzynkę przez jedną ze stron? Na forum jest sporo wypowiedzi ludzi, którzy wymogli na ZE sfinansowanie skrzynki w oparciu o taryfy i wytyczne URE. Pzdr @ll Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/52414-skrzynka-elektryczna-wsp%C3%B3lna/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 21.04.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 GZE (Vattenfall) chce postawić mnie i sąsiadowi wspólną obudowe dla naszych skrzynek. Mamy sie tylko do gadac na czyjej granicy w płocie ją umiejscowią. Czy są jakieś przeciwwskazania takiego rozwiązania? Tak naprawde to będziecie mieli osobne skrzynki (chyba, nie jestem elektrykiem ) w jednej obudowie tzn wspólna skrzynka bedzie miała troje drzwi: do ZK i dwa liczniki elektryczne - to jest częsta praktyka energetyki Dlaczego chcą je połaczyć, czy ze wzgledow oszczednosciowych i Też, poza tym przy taki rozwiązaniu kopia tylko jeden a nie dwa rowy czy warto naciskać na oddzielne skrzynki? W warunkach podłaczenia nie mam wzmianki na ten temat. Chyba tylko ze wzgledów estetycznych byłoby to uzasadnione Przy okazji zapytam czy ktos ma doświadczenia z GZE w kwestii ponoszenia kosztów za skrzynkę przez jedną ze stron? Na forum jest sporo wypowiedzi ludzi, którzy wymogli na ZE sfinansowanie skrzynki w oparciu o taryfy i wytyczne URE. Pzdr @ll hmm, jak ja zakładałem prąd, to po mojej stronie był koszt skrzynki (ok 900 zł) plus ustalona kwota za każdy przyłaczany kilowat (nie pamietam już ile to było). Reszta czyli projekt, wykonanie, koszt ewentualnego trafa itd leżało już po stronie energetyki - no ale może cos sie w tej kwestii zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/52414-skrzynka-elektryczna-wsp%C3%B3lna/#findComment-1141168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 21.04.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ja właśnie tak mam z Vattenfala: na mojej działce, tuż przy płocie jest skrzynka 3 osób (ja + 2 sąsiadów). Każdy ma swoje drzwiczki do otwierania; to są jakby 3 oddzielne skrzynki stojące obok siebie. Nie widzę uciążliwości Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/52414-skrzynka-elektryczna-wsp%C3%B3lna/#findComment-1141249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts