Pepe 23.02.2003 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Ciekaw jestem jakie macie psy, które pilnują Wam domu i podwórka. Chcielibyśmy mieć psa, który mieszkałby w duzej ocieplanej budzie na podwórku (działka 14arów). Myślałem o Husky ale ta rasa podobno jest za łagodna, całkowicie pozbawiona agresji. A może mieszanka Husky i Owczarek niem.? - widziałem takiego psa i bardzo mi się podobał. A może w ogóle dać sobie spokój z psem? Bo to przecież też mogą być kłopoty np. przekopany ogródek... Czekam na Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 23.02.2003 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Pepe,jesli chcesz zeby pies byl skuteczny, ostrzegal Cie i bronil przed obcymi,to musisz trzymac go w domu,a nie w budzie.Klasyczne postepowanie wlamywaczy to otrucie psa przed zamierzonym wlamaniem.Nie wspomne o zastrzelonych psach,w czasie kiedy wlasciciel spal spokojnie,pozniej to juz snem wiecznym.Pisze o faktach o ktorych wiem od znajomych ktorzy mieszkaja za miastem,z kronik policyjnych ,ktore chyba wszyscy od czasu do czasu sledza.Zanim zdecydujesz sie na jakas rase, musisz poznac cechy osobnicze psa,wymagania ,choroby itp.Jesli nie chcesz zeby "podlewal" drzewka,kup suke,bedzie podlewala trawnik.Wejdz na strony http://www.dogomania.plhttp://www.animals.pl.Zycze trafnej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wrocek 23.02.2003 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Co prawda jeszcze nie mamy psa ale po przeprowadzce, która niebawem nastąpi zamierzamy kupić owczarka niemieckiego /z tym, że nie zamierzamy trzymac go na zewnątrz, ponieważ pies jest zwierzęciem stadnym a na uwięzi dziczeje/.Wytresuję go w ten sposób, że prawie będzie umiał mówić.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 23.02.2003 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 armia amerykańska do strużowania kompleksów wojskowych używała kidyś .... stad gęsi nie da się ich wystrzelać lub otruć, a są tak hałaśliwe, że niesię się daleko, nie "obszczekują" z byle powodu, a tylko na zagrożenie z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan100 23.02.2003 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Ja mam rodesiana. ma być w domu. polecam bo: jest spokojny, mało szczeka, lubi dzieci, ma krótką sierść, zdecydowanie wzbudza respekt( toć to pies na lwy ) ale również lubi dużo ruchu, niekoniecznie lubi inne psy, jest toważyski co czasem jest męczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 24.02.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Posiadamy jak sama nazwa wskazuje dogi de Bordeaux. Mieszkają z nami w domu ponieważ wychodzimy z założenia , że psy nie muszą pilnować podwórka i trawy tylko nas, po drugie mam psy bo lubię ich towarzysto a po trzecie pies zdecydowanie lepiej spęłnia swoje obowiązki stróża będąc blisko człowieka niż zamknięty w kojcu poza domem - wiem co mówię jesteśmy instruktorami szkolenia psów już kilkanaście lat. A co do rasy Bordosie to bardzo rozsądne i łagodne psy, ale kiedy trzeba i dzieje się krzywda właścicielowi potrafią pokazać ząbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 24.02.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Znajomy miał Owczarka niemieckiego w środku nowo budowanego domu. Złodziej nie podejrzewając niczego dostał się do środka (może było ich kilku) i chłopaki nie dali rady, musieli uznać wyższość pieska. Niestety również i on został ranny i został zawieziony przez właściciela do weterynarza, w czasie chwilowej nieobecności stróża złodzieje powrócili i zabrali co mieli zabrać. (to są ambitne typy i jak coś postanowią to i tak ukradną) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 24.02.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Za zranienie psa po 10 lat ciężkich robót !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 24.02.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 My mamy zamiar miec psa, pewnie owczarka niemieckiego. Będzie sobie swobodnie biegał po podwórku, miał ocieploną budę i pilnował całego terenu działki. Nie zgadzam się z tym, że duży pies najlepiej czuje się w domu. Prawdą jest, że pies jest zwierzęciem stadnym, ale te stada nie biegały po nawet największym salonie, tylko swobodnie po trawie, czy śniegu. Ja do trzymania w domu wybrał bym pieska kanapowego, też potrafi narobić hałasu, a wystarczy mu mniejsza przestrzeń.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.02.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 pitbula kupcie ... dozarte bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.02.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 a ja mam kotka i piesia...bullteriera:smile: bardzo przyjazne zwierzaczki:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 24.02.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 ale czasem gada ludzkim głosem i to może być kłopotliwe dla gospodarzy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.02.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 a jakie dla zlodziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.02.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 24.02.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 A co powiecie na dwa psy? Specjaliści od szkolenia psów twierdzą, że najlepsze są dwa: duży - może obronić i mały - jest bardziej czujny i podnosi alarm. Sam duży może mieć mocny sen ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 24.02.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Ale co, kot czy pies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 24.02.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 My na razie mamy sunię Owczarka kaukaskiego. Jak zamieszkamy na dobre dokupimy jeszcze pieska. Tych stworzeń nie potrzeba niczego uczyć. Mają we krwi obronę swoich przyjaciół czyli nas. Wiem to z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 24.02.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Majka - Niektóre są bezcene Inne można mieć za flaszkę ....... Co nie znaczy, że są gorsze:smile: [ Ta wiadomość była edytowana przez: kgadzina dnia 2003-02-24 10:40 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 24.02.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Na około mnie w 100% są owczarki, lub ich potomstwo mieszane. Patrząc na nie potwierdzam, że jeden pies chowany poza domem to biedne, samotne zwierzę. Jeśli na dworze to conajmniej dwa psy BEZ DWÓCH ZDAŃ!!! Jako psy obronne polecane są Hovavarty. Jednakowoż, kosztują tyle, że nie wiadomo czy chronić dobytek czy psa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 24.02.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Masz rację Alicjanka będa 2 psy poza domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts