magdah 31.01.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Postanowiłam się dołączyć bo mam naprawdę fajnego psa. ponad rok temu zakupiliśmy czarnego teriera rosyjskiego, który okazał się strzałem w dziesiątkę, jest bardzo towarzyski, potrafi być groźny ale łatwo go opanować a przede wszystkim zna swoje miejsce i świetnie instynktownie potrafi znaleźć się w każdej sytuacji. oczywiście taki pies potrzebuje sporego wybiegu i pielęgnacji (czesanie prawie codziennie i strzyżenie conajmniej dwa razy w roku). Jeżeli chodzi o szczekanie to szczeka barzdo żadko i nigdy bez wyraźnego powodu. Bardzo lubi dzieci, reaguje na komendy naszej dwuletniej córki:) I co ważne jest przyjaźnie nastawiony do innych zwierząt, akceptuje inne psy, konie, króliki, nie goni ptaków ani kotów. Poza tym nie ma problemów ze zdrowiem (nasze poprzednie psy rasowe często chorowały, szczególnie Dog de Bordoux)Kiedy się już przeprowadzimy kupimy mu towarzysza:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 01.02.2004 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Mamy dość duże podwórko - 2,63 ha - więc pilnują go dwa pieski: owczarek niemiecki w wieku w zasadzie emerytalnym (10 lat ) i 1,5 roczna suka rasy owczarek południoworosyjski czyli jużak. Swietny duet, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że dla złodzieja to utrudnienie a nie bariera nie do przejścia. Ostrzegano mnie przed agresywnością jużaków, ale młoda nauczyła się od starego, że znajomych się wita , a nie gryzie. Dla domowników słodziutka do upierdliwości. Problem wystąpił z ogrodzeniem wzdłuż drogi (300 m ) bo psy biegnąc wzdłuż niego łamią wszystko na trasie. Musiałem wykonać drugie ogrodzenie ( poziome druty przybite do słupków akacjowych ) żeby sadzony przeze mnie żywopłot miał szansę wyrosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2004 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Ja mam dwa Amstafy psa i suczke i jestem bardzo zadowolona.Sa idealne do pilnowania domu i nas. Same wiedza jak maja sie zachowac w danej sytuacji. Dla mojej corki sa wspanialymiprzyjaciolmi i kompanami do zabaw.Gdy kupilismy pierwszego psa,corka miala szesc lat, teraz ma szesnascie i w dalszym ciaguwariuja ze soba , a psy zachowuja sie tak jakby mialy po pare miesiecy a nie lat. Kiedy wybudujemy dom raczej psy beda w domu tak jak do tej pory. Na psa na zewnatrz raczej sie nie zdecydujemy. Wlasnie mojej kolezance pare dni temu otruli psa pilnujacego domu . Nie chce zeby cos takiego spotkalo moje psy.Gdy ma sie psy na dworzu , niestety ,trzeba sie z tym liczyc.bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes_13 09.07.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Myślę że przesadzacie z tym naciskiem na trzymanie psa w domu. Każdemu psu trzeba poświęcić dużo czasu i uczucia. I tyle. Moja Figula ( owczarek niemiecki ) ma 12 m-cy. Przyszła do nas dość późno jak na szczeniaka bo miała już skończone 5 m-cy. Wychowana w kojcu w hodowli za nic nie chciała wejść do domu. I tak ma do tej pory. Zrobiliśmy jej luksusowe, ocieplane schronienie. I biega sobie po działce. Ponadto zabieramy ją na długie spacery na pola. Nie wydaje się być nieszczęśliwa. A towarzystwa potrzebuje tak jak każdy piesek. Co do zniszczeń to staram się dawać jej do gryzienia kości . Cóż pies gryzie i tego się nie zmieni. Mnie zgryzła dwa krzaczki. Odżałowałam. Gorzej że KOPIE. Moja ma w tym kierunku baaardzo duże uzdolnienia, niestety. Pozdrawiam, Agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.07.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Cocer spaniel, chyba będzie pierwszy egzemplarz na łańcuchu. W tym tygodni po zeżarciu miski paszy, zakorbiła 1/2 chleba. Nażarła się tak, że na spacerze co 100 m ataki nudności miała, ale łakoma cholera nie oddała ani grama zdobyczy. Wagowo to wyglądało normalna zdienna dawka paszy + 0,75 kg chleba zostało pochłonięte przez 15 kg zwierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 09.07.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 najlepszy piec to taki ktory potrafi zabic zlodzieja i wypic z wlascicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.07.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Tom mój może pić piwo litrami od małego. Jeno ze wzgledu na około 6 krotnie mniejszą masę to kroku w piciu nie dotrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
murarz1 14.05.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) ja mam mastifa, całkiem od niedawna...i nawet nie wiedziałem że są takie psiaki ale poczytałem sobie , w każdym razie do domu z ogrodem spisuje się idealnie! Edytowane 14 Maja 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts