Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MILO pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś z Szanownych Forumowiczów buduje ten domek:

http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=500

Nie mogę nic znaleźć na jego temat na forum, dostaję wyniki w stylu: "milo cie widziec", "milo jest mieszkac" itp. :D

Zamierzam kupić ten projekt, i z chęcią poczytałbym Wasze opinie. Już sam fakt, że projekt nie jest popularny, trochę mnie martwi...

• 5 months później...

No to gratuluję podjęcia decyzji! :-) My nie jesteśmy jeszcze niestety tak daleko... :-?

Projekt ogólnie jest bardzo ciekawy i jedyna sprawa budząca (na razie) nasze wątpliwości, to małe pomieszczenie gospodarcze. Myślę intensywnie nad możliwościa jego powiększenia... A Wam to nie przeszkadza? Czy macie już może jakieś rozwiązanie tej kwestii? Jakie ogrzewanie planujecie?

• 6 months później...

Witam wszystkich :)

Od jakiegoś czasu czytam forum i zdobywam wiedzę :wink: potrzebną do zbudowania wymarzonego domku za miastem.

Mamy już zakupioną działkę z pięknym widokiem w spokojnej okolicy. :)

Razem z mężem rozpoczynamy przygodę z budową, tzn. pokonujemy etap "papierologia" i "biurokracja" :wink: . Można powiedzieć, że zaczynamy stawiać pierwsze kroki :) Mamy już wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego z warunkami zabudowy. Zleciliśmy geodecie zrobienie mapy do celów projektowych (będzie za ok 2 miesiące :-? ) Teraz chcemy pisać wnioski o przyłącza, tzn. prąd, woda i gaz (kanalizacji niestety gmina nie posiada :( )

Zainteresował nas projekt MILO z Archipelagu: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/milo

Podoba nam się układ pomieszczeń, wielkość i bryła tego domu.

Próbowałam znaleźć na stronach forum jakieś informacje, spostrzeżenia, opinie na temat tego projektu, ale nic z tego :(

Jeżeli ktoś zechciałby podzielić się z nami opinią na temat projektu, będziemy wdzięczni.

Czekamy na komentarze od Was, bardziej lub mniej doświadczonych w budowaniu.

Pozdrawiam serdecznie :)

• 7 months później...