jedrucha 21.04.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam!Dostalem w kosztorysie m.in. wycene wywiezia gruzu. Jest tego ponad 17 m3. Pozycja ta podzielona jest na dwie:"...-Wywiezienie gruzu spryzmowanego samochodzami samowyładowczymi na odległość do 1 km - koszt. jedn. 72.18 - suma 1 228.21-Wywiezienie gruzu spryzmowanego samochodzami samowyładowczymi za każdy następny km - koszt. jedn. 63.44 - suma 1 094.66..."Wydaje mi sie to dosc sporo. Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tej materii?Pozdrawiam,jedrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 21.04.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 zdaje się, że za drogo.ja za załadownie koparką i wywiezienie kamaza płaciłem 350 zł. W Warszawie. I człowiek wywoził to na legalne wysypisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 21.04.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A ode mnie pewna firma chcę zabrać gruz za darmo (a mam go sporo - rozbierałem bydynek). Tylko ja nie chcę go oddać, bo mi się przyda na podsypki pod drogę (będzie zmielony) Często też widze na lokalnym portalu internetowym ogłoszenia typu "przyjmę gruz". pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.04.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 zdaje się, że za drogo. ja za załadownie koparką i wywiezienie kamaza płaciłem 350 zł. W Warszawie. I człowiek wywoził to na legalne wysypisko. ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.04.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Z pięć metrów na raz wywiozą.U nas cena to 400zł za kamaza.Potrzebne będzie ze cztery kółka czyli 1600zł.Cena jest nieco za wysoka..ale tylko nieco...Spróbuj z ogłoszeniami w stylu "gruz przyjmę"..tyle że najczęściej autorzy ogłoszeń nie płacą za transport,tylko łaskawie zezwalają na " zdeponowania gruzu" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.04.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Z pięć metrów na raz wywiozą.U nas cena to 400zł za kamaza.Potrzebne będzie ze cztery kółka czyli 1600zł.Cena jest nieco za wysoka..ale tylko nieco...Spróbuj z ogłoszeniami w stylu "gruz przyjmę"..tyle że najczęściej autorzy ogłoszeń nie płacą za transport,tylko łaskawie zezwalają na " zdeponowania gruzu" :) Eh ślepy dizisaj jestem - cena troche jednak zawyżona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 21.04.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Może poszukaj firmy co gruz wykorzystuje. Ode mnie chciała go wziąść taka (sami by sobie załadowali i wywieźli), która zajmuje się wszelkimi pracami leśnymi. Gruz jest im potrzebny do utwardzania dróg w lasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrucha 22.04.2006 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Dzieki za odpowiedzi Niestety nie będę mógł się umówić z kimś innym na wywiezienie tego gruzu, bo wykonawca musi go na bieżąco wywozić (remontujemy strych w kamienicy i jak gruz chwilę leży na podwórku to wspólnota mieszkaniowa od razu zaczyna się pienić, a ze wspólnotą wiadomo - trzeba jakoś żyć... ). Ale spróbuję w takim razie ponegocjować tą cenę. Pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 03.07.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ja zamawiałam kontener na gruz o objetosci 7m3 w MPOM (oczyszczanie miasta) i za wywiezienie wzieli ~ 120zł. Ale ja mieszkam na wschodzie polski to może dlatego takie ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldzisław 06.07.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Witam Nie daj się wrobic w takie koszty za wywiezienie gruzu. Daj ogłoszenie np. w lokalnej gazecie lub na forum, podaj lokzalizacje i będzie kolejka do ciebie aby zabrać gruz za darmo. Są firmy które nawet odkupują gruz , mielą gruz na kruszywo i robią z tego podsypki do utwardzania terenu. Znajdą sie także napewno prywatni inwestorzy którzy by chcieli gruż do podniesienia lub utwardzenia terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.07.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jutro zasypuje fundamenty i koszt kursu dziesięciotonowego auta (na terenie miasta - około 10km) kosztuje mnie 50zł. Więc ceny 350-400zł są jakieś niebotyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts