bul 21.04.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Aż boje się zapytać, tylko sie nie śmiejcie.Podobno można zastosować beczkę grubościenną z tworzywa sztucznego, taką zakręcaną . Kompletne studnie np Wavin niestety kosztują, a kręgi mają swoje wady.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.04.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Możesz zastosować wszystko, co ma nieprzepuszczalne ścianki. Także zrobić samemu betonową studzienkę lub zmontować beczkę! Brawo za świetny pomysł!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 23.04.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Jeszcze coś mi się przypomniało W starym poniemieckim gospodarstwie widziałam zbiornik szambowy, wykonany z osadzonej w ziemi, na posypce piaskowej, starej, dębowej beczki. Oczywiście po 80 latach - wszystko funkcjonowało znakomicie, nawet przepust, który odprowadzał ścieki do....kanalizacji deszczowej !!!! Tłuszcze z ..odchodów uszczelniły beczkę i stworzyły niezapomniany widok, a i podziw dla pomyślunku, odbiegającego od standardowych rozwiązań. Więc jak widzisz, kreatywność to na budowie najwspanialsza cecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 24.04.2006 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Pomysł z dębową beczką, która 80 lat potrafi wytrzymać w ziemi jest niezły. Ja muszę jednak poszukać czegoś innego, bo mam dwie studzienki fi 315, 110cm i fi600 240 cm. A swoją drogą to ile taka beczka dębowa teraz może kosztować ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts