boorg 24.04.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Negocjując z instalatorem Tarkettu doszliśmy do 30zł za m2 plus 32zł za instalację (ceny netto). Wydaje mi się że to bardzo korzystna oferta ale dzięki za wszystkie wskazówki, poszukam jeszcze w składach fabrycznych Garmatu. 30 zł/m2 netto za wykładzinę Tarkett Supreme II??? No to umiesz się targować AluB!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 24.04.2006 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Sama jestem zaskoczona i mam nadzieję że zrealizujemy własnie tę wykładzinę w tej cenie. Ale jestem otwarta na wszystkie komentarze i sugestie Mam nadzieję że to nie żadna ściema i jakość będzie ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 24.04.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Trzymam kciuki!!! P.S. A czy masz to w formie pisanej (oferta, kalkulacja, fax, e-mail)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 24.04.2006 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 oferta w emailu a jaka jest normalna cena tej supreme II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 24.04.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 oferta w emailu a jaka jest normalna cena tej supreme II? To go wydrukuj i pilnuj jak skarbu!!! Odnośnie ceny: jutro odpowiem na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 24.04.2006 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Świetnie, dziękuję i będę czekać na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.04.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 30 zł za te wykładzinę ? Dobra cena, nawet bardzo (nam na 600m2 udało sie wynegocjowac raptem 35zł)Pamiętaj, ze pod spodem musi byc idealnie równa powierzchnia niemal jak szkło. Zresztą im blizej bedzie tej powierzchni do szkła tym mniejsze szanse na przetarcie. Do tego najlepsza jest posadzka z miksokreta potem szlifowana lub z wylewki samopoziomującej , ale tez przeszlifowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 25.04.2006 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 30 netto... Mam nadzieję że nie kryje się w tym jakaś pułapka Firma układająca wykładzinę sama robi te super wylewki samopoziomujące z jakimś szlifowaniem i innymi cudami. Mówią że kładą najwięcej Tarkettu spośród róznych wykładzin i że b.dobrze się spisuje jesli chodzi o trwałość. Ile lat używacie swoich wykładzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumak1974 25.04.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 30 netto... Mam nadzieję że nie kryje się w tym jakaś pułapka Firma układająca wykładzinę sama robi te super wylewki samopoziomujące z jakimś szlifowaniem i innymi cudami. Mówią że kładą najwięcej Tarkettu spośród róznych wykładzin i że b.dobrze się spisuje jesli chodzi o trwałość. Ile lat używacie swoich wykładzin? U mnie masz an Supreme 28 zeta / m2 netto Jaki kolor cie interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumak1974 25.04.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 30 zł za te wykładzinę ? Dobra cena, nawet bardzo (nam na 600m2 udało sie wynegocjowac raptem 35zł) Pamiętaj, ze pod spodem musi byc idealnie równa powierzchnia niemal jak szkło. Zresztą im blizej bedzie tej powierzchni do szkła tym mniejsze szanse na przetarcie. Do tego najlepsza jest posadzka z miksokreta potem szlifowana lub z wylewki samopoziomującej , ale tez przeszlifowanej. 35 zeta netto na 600 m2 ??????? - gdzie po tyle płacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 25.04.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 OK - witam AluB. Cena w Tarkett Polska za m2 - 8,90 Euro/m2 netto (czyli około 33,80 zł/m2). Ale zwykły śmiertelnik tam kupić nie może, więc dochodzi marża pośrednika. Dlatego bardziej prawdopodobne, że owe 35 zł/m2 za 600 m2 które płaci Wwiola jest realną i całkiem dobrą ceną. Więc czemu Ty masz 30 zł/m2 netto. Mam 2 pomysły: 1. Wykładzina w II gatunku (wtedy można taką kupić nawet o 30% taniej). 2. Wykładzina w I lub II gatunku ale "krótkie belki". Standartowa belka wykładziny (przy 4 m szerokości) to 100-120 m2 (20-25 m.b.). Po zakończeniu produkcji serii u producenta zostają "krótkie belki" które można kupić w bardzo atrakcyjnych cenach (czasem nawet za mniej niż połowę ceny standartowej). Mam nadzieję, że nie jest to zagrywka w stylu: "...oj to miało być 40 zł a nie 30 zł. Proszę Pani ta wykładzina tyle kosztuje - niech Pani sprawdzi u producenta!..." Jeszcze raz trzymam kciuki. rumak1974 Chętnie spotkam się w Twoim biurze handlowym aby omówić warunki współpracy - jak masz takie dobre ceny to chętnie to wykorzystam. Jak jesteś zainteresowany to daj namiar na siebie albo swoje biuro. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 25.04.2006 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Moje 30zł jak wynika z romowy z Przedstwicielem dotyczy ceny teraz (dobry kurs zł do euro), w razie wahań cena nie jest stała.Ponieważ dystrybucją zajmuje się jednocześnie instalator to wyobrażam sobie że może trochę zejść z marży bo dodatkowo zarabia ułożeniem. W każdym razie mówi że to są pełne całe rolki. Dla porównania miałam ofertę od tego samego Instalatora Tarkett Acczent Solo za 46,80 zł netto za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 25.04.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Cena w Tarkett Polska (u producenta) jest 8,90 Euro za m2. Przy dzisiejszym kursie (około 3,80 zł za Euro) daje to kwotę 33,82 zł za m2. Pisałaś, że Twoja cena jest zależna od kursu. Więc jaką cenę w Euro masz wpisaną w e-mailu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 25.04.2006 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ofertę mam tylko w złotówkach; dziś widziałam się z Przedstawicielem który mówił o zmianach cen w zalezności od kursu. Nie znam ceny w Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 25.04.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ofertę mam tylko w złotówkach; dziś widziałam się z Przedstawicielem który mówił o zmianach cen w zalezności od kursu. Nie znam ceny w Euro. No ale okazuje się, że to Euro jest kluczowe dla kalkulacji. Bo jeżeli fabryka sprzedaja wykładzinę prawie po 9 Euro to skąd on bierze tą wykładzinę po niecałe 8 Euro? Przecież jako pośrednik coś musi zarabiać???. A tak na marginesie: czy to jest może Przedstawiciel firmy Komfort??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 25.04.2006 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Wykładzina PCV Acczent Solo – cena za 1m2 – 46.80zł (NETTO) Wykładzina PCV SUPREME I – cena za 1m2 – 34.78zł (NETTO) Wykładzina PCV SUPREME II – cena za 1m2 – 29.87zł (NETTO) To jest fragment tej oferty. A skąd tak dobrą cenę ma np. rumak1974? Moze jednak wszystko jest ok? Może cena w Tarkett Polska jest sugerowaną ceną detaliczną a przedstawiciele mają mozliwość decydować o upustach? Mój architekt np.mówił że przy Polyflorze dużą częśc ceny stanowi "marża" architekta czyli jego udział w wynagrodzeniu firmy za polecanie ich produktów inwestorowi Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 25.04.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Całkiem realne. Dlatego pytałem się, czy Przedstawiciel był z Komfortu. Bo u nich na stronie znalazłem cenę 7,66 Euro za m2 ale w części demonstracyjnej (tworzą jakieś take niby biuro on-line). Więc być może 7,66 Euro za m2 jest rynkową ceną za wykładzinę Tarkett Supreme II a ja tylko podniosłem Ci ciśnienie. Jeżeli tak to przepraszam. P.S. Ale w takim wypadku ceny Gamratu to jakieś tragiczne nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 25.04.2006 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 wiesz, mnie skontaktował z nim Tarkett ale z kim jest jeszcze i w jaki sposób firmowo powiązany to nie wiem Jeśli mówisz że cena jest niska ale realna to bardzo się cieszę!!! Chcę w przyszłym tygodniu pojechać obejrzeć jego instalacje w kilku obiektach tylko ze to w większości szkoły i przychodnie a tam nie da się wejść po południu kiedy mam trochę czasu Dziś zobaczyłam też próbki tego SUPREMEII i bardzo mi się podobają do mojej lecznicy. Wyglądają o wiele lepiej niż na zdjęciach w internecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 25.04.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Tarkett ,Forbo, DLW Armstrong- to firmy produkujace wykładziny, liczące sie na rynku.Mozesz zapytac o cene -wszyskie maja przedstawicielstwa w Polsce ale rożny stosunek do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumak1974 26.04.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Wykładzina PCV Acczent Solo – cena za 1m2 – 46.80zł (NETTO) Wykładzina PCV SUPREME I – cena za 1m2 – 34.78zł (NETTO) Wykładzina PCV SUPREME II – cena za 1m2 – 29.87zł (NETTO) A skąd tak dobrą cenę ma np. rumak1974? bo moja firma jest dystrybutorem Tarkettu. Prześlij mi na priva co cie interesuje z Supreme (na magazynie mamy od ręki Supreme II Rota) Jesli chcesz to mamy jeszcze Acczent Terre (możemy pogadac o cenach) I oferta specjalna - CROMA coprawda w drugim gatunku (przebarwienia na obrzeżach rolki) ale jak spojrzysz na parametry tej wykładziny to mysle że warto o tym podumać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts