mk3 21.04.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Co zastosowac na sciany wewnętrzne tynk cementowo-wapienny, czy gipsowy, a może poukładac płyty gipsowe?Czy ktoś z was zastosował juz płyty gipsowe w całym domu, czy po położeniu płyt miejsce styku w miarę upływu czasu nie popęka . Bardzo proszę o rady oczywiście płyty kładłbym sam i na tym można by było zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 21.04.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jeśli przykleisz płyty gipsowe do ścian to popękają, jeśli zamontujesz je na stelażu prawdopodobieństwo spękania łączeń płyt jest troszkę mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk3 21.04.2006 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jeśli przykleisz płyty gipsowe do ścian to popękają, jeśli zamontujesz je na stelażu prawdopodobieństwo spękania łączeń płyt jest troszkę mniejsze A skąd pewnosc że popękaja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 22.04.2006 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Ja mam położone płyty gk w całym mieszkaniu. Niestety trochę popękały na łączeniach. Nie jest tego dużo ale jest. zolw napisał: Jeśli przykleisz płyty gipsowe do ścian to popękają, jeśli zamontujesz je na stelażu prawdopodobieństwo spękania łączeń płyt jest troszkę mniejsze U mnie jest dokładnie odwrotnie. Wynika to z tego, że u mnie stelaż jest przykręcony do konstrukcji dachu a ta pracuje - zwłaszcza w zimie jak jest dużo śniegu w okolicach koszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 22.04.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Jeżeli możesz-zastosuj tynk cementowo-wapienny.Jest najtrwalszy,najtwardszy,trudno go uszkodzić,ze względu na sporą grubość kładzenia ominie Cię kucie bruzd pod kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.04.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 też polecam tynk cementowo-wapienny, ma fajną strukturę - lekko chropowatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.04.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 A ja tynk wapienno-cementowy chcialem jeszcze pokryc cienka warstwa barwionej gliny , ale podobno zachodza jakies reakcje ( glina i cement )i nie mozna . Kilka dni temu zrobilem probe , jak na razie kilka pekniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts