anet35 22.04.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Przed tynkowaniem elewacji okleiłam okna folią , którą przymocowałam do ram taśmą dwustronną . A teraz nie mogę usunąć kleju , który pozostał po odklejeniu tasmy . Pomóżcie, to paskudztwo niczym nie daje się zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulek 22.04.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 witaj!!wydaje mi sie ze ten klej zejdzie ACETONEM-tylko najpierw sprawdz w niewidocznym miejscu-aceton w dluzszym kontakcie z niektorymi plastikami poprostu je roztapia.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 23.04.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Acetonem nie polecam. Jak nie samą ramę to uszczelki na pewno załatwi. Propanolem ładnie schodzi i okna nie zniszczy. A jak zostanie to i obiekytw od aparatu można umyć Do kupienia w sklepach z odczynnikami litrowa butelka 22-25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 23.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 nie wiem jaki klej ma taśma dwustronna , ale ja miałem oklejone taśmąpapierowa po zerwaniu został klej (za długo-miałem szybciej zerwać)spryskałem odrdzewiaczem CX-80 po namoknięciu jakoś zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMEK T. 23.04.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 POMAŁU SCHODZI SZMATKA MOKRA MI TRZEĆ AŻ ZEJDZIE . CZYŚCIŁEM JUŻ U SIEBIEPOZDROWIONKA CIERPLIWOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 23.04.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 benzyną ekstrakcyjną, byle nie zmoczyć uszczelek gumowych, silikonowych benzyna nie chwyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anet35 23.04.2006 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 dzięki za odp. acetonem to raczej nie bede próbowała , zobacze Propanolem i benzyną ekstrakcyjną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 23.04.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 kolega G.N miał na myśli chyba Izopropanol, bo nie wiem czy zwykły propanol sie kupi w takich małych ilosciach. Izopropanol tez może być. Jest jeszcze łagodniejszy niz benzyna która zaś jest tańsza - 0.5l w każdym sklepie z farbami za 4plz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 24.04.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 kolega G.N miał na myśli chyba Izopropanol, bo nie wiem czy zwykły propanol sie kupi w takich małych ilosciach. Izopropanol tez może być. Jest jeszcze łagodniejszy niz benzyna która zaś jest tańsza - 0.5l w każdym sklepie z farbami za 4plz Zgadza się Izopropanol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Przed tynkowaniem elewacji okleiłam okna folią , którą przymocowałam do ram taśmą dwustronną . A teraz nie mogę usunąć kleju , który pozostał po odklejeniu tasmy . Pomóżcie, to paskudztwo niczym nie daje się zmyć. zdecydowanie posmaruj ten klej masłem.....poczekaj pare godzin..wiem wiem...ale schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dilbert 25.04.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Możesz spróbować (najpierw jak ktoś powyżej radził w mało widocznym miejscu) specjalnym środkiem do okien (jeśli to PCV) o nazwie Kosmofen. Wystepuje w różnych proporcjach, mozna też nim, usuwać małe rysy na oknach. Uwaga dotyczy okien białych. . PCV w okleinie różnie mogą się zachowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 25.04.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 zdecydowanie posmaruj ten klej masłem.....poczekaj pare godzin..wiem wiem...ale schodzi Przypomniało mi się jak w zeszłym tysiącleciu, gdy byłem kilkuletnim chłopcem, byłem świadkiem nadzwyczajnie zwołanej konferencji sąsieckiej, a tematem była nowa Syrena 105L pochlapana smołą, właściciel tej super wypasionej fury o mało nie zszedł przed wcześnie z tej ziemi z tego powodu. Propozycje były różne, ale wygrało masło Jakie było zdziwienie niektórych, gdy zobaczyli na własne oczy jak masło rozpuszcza i zmywa tą smołę Jak to się ma do kleju od taśmy nie wiem, ale warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 25.04.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Na klej masło też działa. Może być olej jadalny albo jakikolwiek inny tłuszcz. tyle że potem trzeba myć z tłuszczu, dlatego proponowałem izopropanol.A na smołę zdecydowanie tłuszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jórkowski Andrzej 16.07.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Czytam te porady i w akcie rozpaczy wszystkie sprawdziłem. Nawet ścignąłem znajomego drukarza by mi odpalił połówkę izopropylenu. ;)Wytrwałość w poszukiwaniach się opłaciła. Z szcunku do wszystkich tych co odciski leczą po wielogodzinnej nierównej walce podaję receptę jak pozbyć się tego cholerstwa. Wystarczy wacik kosmetyczny dobrze nasączyć rozcieńczalnikiem ftalowo-karbomidowym i przecierać miejsce z klejem, po 2 min. zamieni się on w bezużyteczną gumę którą można usunąć samymi paznokciami. Może pozostać jeszcze resztka kleju - nie dająca się oderwać i wtedy bez wysiłku pocierając wacikiem rozpuści się do końca po kilku przetarciach. Oczywiście jak z każdym rozpuszczalnikiem sprawdzamy w małowidocznym miejscu czy nie wchodzi w reakcję z powierzchnią czyszczoną. Dzień wcześniej proponowanymi sposobami żona w przeciągu 2 godz. wyczyściła 30 cm następnego dnia w ciągu 3 godz. wyczyściłem 15 mb kleju po roletach. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżemix 22.05.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 oj ludzie ludzie - stara sprawdzona metoda na wszelkie kleje taśmy naklejki które nie chcą zejść - chwilę podgrzać suszarką - schodzi jak woda ! pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts