Gość 23.02.2003 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Witajcie. Jestem pierwszy raz na forum. Słuchajcie mam problem za dwa tygopdnie wchodzi firma na roboty, aja nie wiem z czego ściany zewnętrzne stawiać. Pomóżcie. Co myślicie o "Porothermie" Winnenberga - 30 plus 10 wełna Rockwoola. A może Beton komórkowy + 12 styropian. Czekam na odpowiedzi za które będe bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 23.02.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Prowokator, Poszukaj na Forum temat był dość ostro wałkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 23.02.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 a czy kasa gra rolę ?Porotherm+wełna - duża akumulacja cieplna, lepsze oddychanie ściany.BK+styropian - mała akumulacja cieplna i cuś jak termos.duża/mała akumulacja cieplna nie jest wadą/zaletą - jest cechą.termos nie jest wadą/zaletą - jest cechą.Niska cena jest zaletą, wysoka wadą - jaka cena jest wysoka ?Odpowiedz sobie sam ! Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Dla Kariny Z. Dzieki a co sadzicie o artykułach w "NIE" Urbana, na temat Porotheru. Sa one prawda czy to tylko manipulacja. Apropos kasy jest ona ważna ale buduje dla siebie. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 23.02.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 On 2003-02-23 22:09, musso wrote: Prowokator, Poszukaj na Forum temat był dość ostro wałkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.02.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 "Z przymrużeniem oka" proponuję ścianę trójwarstwową:pierwsza warstwa- pustak silikatowy (warstwa nośna)druga warstwa- beton komórkowy 350 (ocieplenie)trzecia warstwa- pustak ceramiczny (elewacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 23.02.2003 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 musso ma trochę racji,podobne dyskusje były, a ten wątek pewnie będzie się toczył i skończy się jak pozostałe. Każdy dojedzie do własnych wniosków i uzna je za dobre. Anonimie zarejestruj się, kliknij w prawym górnym rogu w nawiasach [], trwa to nie więej niż 45 sekund.W przeciwnym razie nikt nie będzie traktował twoich pytań zbyt poważnie i nie wiadomo w pewnym momencie, któremu anomnimowi odpowiada się. Tygodnika NIE, NIE czytuję i to co tam napisano prawdopodobnie jest NIEprawdą, a jeśli jest prawdą to względną. Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.02.2003 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Niestety jest to prawda. Całą sprawę wykryli polscy producenci materiałów budowlanych którzy złożyli doniesienia i petycje do różnych instytucji- czekamy na rozstrzygnięcia. Warto tylko dodać, że cała sprawa dotyczy głównie pustaków najcieńszych (bodajże 18cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek K. 23.02.2003 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Wielkie dzięki Grzegorz. osobiście nie czytałem tych artykułów i chciałem sie upewnic czy ktoś je czytał. Mnie jak juz interesuja ściany nosne o gr. 30cm, fakt iz działowe to 25 cm i 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.02.2003 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Fajnie że się zarejestrowałeś. Jeśli cię interesuje ten artykuł to wejdź na stronę http://www.nie.com.pl/ a później wpisz słowo porotherm w wyszukiwarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 ale się dajecie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.02.2003 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek K. 23.02.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Dlaczego? Anonimowy, tak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek K. 23.02.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Grzegorz63. Byłem na podanej przez Ciebie www, ale nie znalazłem tam tego artykułu. O co chodzi anonimowemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.02.2003 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Rzeczywiście, pewnie coś majstrują koło swojego serwera. Spróbuj jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2003 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Witam KarinaZ ! Czytałem cały artykuł w Nie. Niestety, jest to prawda. Czy sądzisz, że Urban jest tak naiwny, że pozwoliłby sobie na pisanie nieprawdy narażając się na milionowe straty. Z tego co wiem, firma Wieneberger, producent Porothermu, nie oddał Urbana do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 24.02.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Maniek, na "dzień dobry" na forum poruszyleś niestety dość drażliwy temat i z tego powodu obawiam sie że nie otrzymasz konkretnych odpowiedzi na swoje pytanie. Najlepiej zrobisz jak przejrzysz teksty które już wcześniej były napisane. Uzyj funkcji szukaj (prawy górny róg) i wpisz hasla porotherm, poroterm, porophterm, P44 P+W itd. Z pewnością znajdziesz materialu na dwa, trzy dni czytania.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 24.02.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Trochę za dużo powiedziane, że polscy producenci zajęli się tą sprawą. Chodzi o Cerpol, czyli stowarzyszenie garażowych cegielni. A ja do takich firm nie mam zaufania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Nie cerpol tylko cerbud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 I nie Wieneberger, tylko Wienerberger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts