mack 22.04.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Czy można samemu zgrzewać papę starym żelazkiem?i drugie pytanie:Jak to jest naprawdę z tymi papami czy zawierają rozpuszczalniki organiczne rozpuszczające styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 22.04.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Czy można samemu zgrzewać papę starym żelazkiem ?? Jaja se robisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 22.04.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Czy można samemu zgrzewać papę starym żelazkiem? (...) najlepiej do czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 22.04.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 najlepiej do czoła i to własnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 22.04.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 najlepiej do czoła i to własnego to chyba oczywiste, a wykop najlepiej zrobić łyżeczką do herbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 22.04.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Nie macie litości PS. Sam się zastanawiałem niedawno jak zgrzać papę "domowym sposobem" (myślałem o opalarce ), ale na szczęście mam skąd pożyczyć palnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.04.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Oj tam, po prostu jesteście zazdrośni, że sami nie wpadliście na ten pomysł. A ten wątek to powinien być w dziale "zrób to sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuuba 24.04.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jeśli się pogniecie... ale tylko przez szmatkę i koniecznie z nastawem na jedwab (dwie kropki). Przepraszam, ale pomysł kosmiczny, nawet dla mnie, technicznej nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 24.04.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Już pal licho "kosmiczność" pomysłu. Bardzo oryginalny, jak dla mnie. Ale zastanawiam się, czy cokolwiek z tego by wyszło z racji samej temperatury żelazka. Nie będzie za niska? W koncu standardowo to się palnikiem robi. Temperatura płomienia jaka może być? Minimum 800 C pewnie. A z żelazka ile "wyciągniemy"? 300 ct C? Może trochę więcej? Ale zrób test "na sucho" - tzn. nie na dachu. Ciekawe, czy da radę to tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.04.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Już pal licho "kosmiczność" pomysłu. Bardzo oryginalny, jak dla mnie. Ale zastanawiam się, czy cokolwiek z tego by wyszło z racji samej temperatury żelazka. Nie będzie za niska? W koncu standardowo to się palnikiem robi. Temperatura płomienia jaka może być? Minimum 800 C pewnie. A z żelazka ile "wyciągniemy"? 300 ct C? Może trochę więcej? Ale zrób test "na sucho" - tzn. nie na dachu. Ciekawe, czy da radę to tak zrobić? mack pisze wyraźnie: Czy można samemu zgrzewać papę starym żelazkiem? Stare żelazko, to zapewne takie z duszą (na żarzące się drewno) lub stare (stary model) bez termoregulatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.04.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 eee. tam , zapalniczka lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.04.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 no dobra, ustalone - żelazkiem się nie da. Za mała temperatura, musisz zorganizować palnik. Rozumiem, że ta papa to izolacja pod ocieplenie podłogi na gruncie. Standardowo na nią daje folię budowlaną. Serio, papa termozgrzewalna reaguje ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 24.04.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 no dobra, ustalone - żelazkiem się nie da. Za mała temperatura, musisz zorganizować palnik. Rozumiem, że ta papa to izolacja pod ocieplenie podłogi na gruncie. Standardowo na nią daje folię budowlaną. Serio, papa termozgrzewalna reaguje ze styropianem. Modyfikowana papa termozgrzewalna SBS nie reaguje poza tym stosuje sie folę na papę np. - sama folia to przy bardziej niekorzystnych warunkach niespecjalnie dobra izolacja- łagodnie mówiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.04.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 no dobra, ustalone - żelazkiem się nie da. Za mała temperatura, musisz zorganizować palnik. Rozumiem, że ta papa to izolacja pod ocieplenie podłogi na gruncie. Standardowo na nią daje folię budowlaną. Serio, papa termozgrzewalna reaguje ze styropianem. Modyfikowana papa termozgrzewalna SBS nie reaguje poza tym stosuje sie folę na papę np. - sama folia to przy bardziej niekorzystnych warunkach niespecjalnie dobra izolacja- łagodnie mówiąc o papie SBS kiedyś slyszałam, ale "wylewkarze" mnie do niej zniechęcali. hmmm, ja pisałam, aby na papę dawac folię, a potem styropian............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 24.04.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 no dobra, ustalone - żelazkiem się nie da. Za mała temperatura, musisz zorganizować palnik. Rozumiem, że ta papa to izolacja pod ocieplenie podłogi na gruncie. Standardowo na nią daje folię budowlaną. Serio, papa termozgrzewalna reaguje ze styropianem. Modyfikowana papa termozgrzewalna SBS nie reaguje poza tym stosuje sie folę na papę np. - sama folia to przy bardziej niekorzystnych warunkach niespecjalnie dobra izolacja- łagodnie mówiąc o papie SBS kiedyś slyszałam, ale "wylewkarze" mnie do niej zniechęcali. hmmm, ja pisałam, aby na papę dawac folię, a potem styropian............ AA sorki znowu się zagapiłem na drugi ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.04.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 no dobra, ustalone - żelazkiem się nie da. Za mała temperatura, musisz zorganizować palnik. Rozumiem, że ta papa to izolacja pod ocieplenie podłogi na gruncie. Standardowo na nią daje folię budowlaną. Serio, papa termozgrzewalna reaguje ze styropianem. Modyfikowana papa termozgrzewalna SBS nie reaguje poza tym stosuje sie folę na papę np. - sama folia to przy bardziej niekorzystnych warunkach niespecjalnie dobra izolacja- łagodnie mówiąc o papie SBS kiedyś slyszałam, ale "wylewkarze" mnie do niej zniechęcali. hmmm, ja pisałam, aby na papę dawac folię, a potem styropian............ AA sorki znowu się zagapiłem na drugi ekran a co masz na drugim ekranie? filmik akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts