jacek r 23.04.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 piszę tutaj, może ktoś zetknął się z podobnym problemem. mam wybudowany dom zgodnie z obowiązującymi przepisami. ściana z oknami usytuowana 4 metry od granicy z sąsiadem. okna są głownymi oknami pomieszczenia i wychodzą na niewielki fragment jego (sąsiada) działki, który postanowił sobie na postawienie tam blaszaka, który pomimo zachowanych odległości szpeci widok z mojego okna i zamiast fragnentu lasu i rzeki będę miał przez cały czas widok blachy falistej. zgłosiłem ten problem do nadzoru budowlanego a w odpowiedzi uzyskałem informację że UNB nie jest od pięknych widoków tylko od przepisów prawa budowlanego. nadmienie tylko że plan zagospodarowania przestrzennego nie przewidywał w tym miejscu nic i opierając się na takim planie postawiłem swój dom. sąsiad natomiast twierdzi że mu wolno bo to jego teren. odpowiedzcie mi na pytanie jakim prawem ja mam się męczyć? co mogę zrobić by zmienić te sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.04.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 I dobrze Ci odpowiedzieli. Sąsiad ma prawo postawić blaszaka, a jeśli nie zwiąże go na trwałe z gruntem, a tak się robi najczęściej, to raczej nic nie zwojujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 24.04.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Możesz odkupić od niego działkę albo zapłacić mu za to żeby przeniósł garaż w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.04.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 rada na przyszłość - nalezy kupić pare ha gruntu, aby nikt nie zakłócił widoku z okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 24.04.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią. Sąsiad na swojej działce moze postawić co tylko chce, o ile zgodzi się na to Nadzór Budowlany. W przypadku garażu-nie powinien mieć z tym żadnego problemu. Tak naprawdę nie sądzę aby jakikolwiek urząd obchodziło to, że garaż szpeci czyjeś widoki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts