Agnieszka1 23.04.2006 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ale ja np nie wiedzialam ze bambus jako sprasowane drewno ma mniejsza stabilnosc, ze moga byc problemy przy cyklinowaniu o takie "haczyki" mi glownie chodzi juz w praktycznym uzytkowaniu Zielona zaloz jakis ogolnie o podlogach drewnianych - jestem wlasnie na etapie wyboru - albo dopisze do nagłówka swojego cóś Boorg a jak sie sprawuje teak? twardosc jak sie ma to jatoby? No i jeszcze o łączenie zapytam - na pioro i wpust lepsze jest chyba niz na spoiny ? Kurcze nie wiem jak Ty Zielona ale ja nie moge dobrac odpowiedniego koloru drewna do mojego gustu moze mam wypaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.04.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agniecha, mamy Jadidi, to bierz i akację - co będziesz daleko szukać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agniecha, mamy Jadidi, to bierz i akację - co będziesz daleko szukać . O wlasnie akacja mi sie podoba - zapomnialam o niej. Kurcze Sonika czy w Twoim watku sa jeszcze zdjecia podłogi? lece zajrzec !!!!!!!!!! Dzieki ze mi przypomnialas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.04.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 zalozylam ---> http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=69542 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agniecha, mamy Jadidi, to bierz i akację - co będziesz daleko szukać . Znalazlam akacje w Twoim watku. Kupowalas surowe deski? pozniej je olejowalas? Ja bym chciala gotowe cos Ile kosztowal Cie mkw podlogi akacjowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 23.04.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ale ja np nie wiedzialam ze bambus jako sprasowane drewno ma mniejsza stabilnosc, ze moga byc problemy przy cyklinowaniu o takie "haczyki" mi glownie chodzi juz w praktycznym uzytkowaniu Chyba nie złapałem sensu. Ja się Pani pytam: A o co chodzi (tak łopatologicznie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.04.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Kupowałam normalnie tak jak się kupuje parkiet . Nie za bardzo wiem co masz na myśli. Potem cyklinowanie i olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.04.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agnieszka, gdzie Ty kobieto latasz, bo nadążyć za Tobą nie mogę. Siedż tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Kupowałam normalnie tak jak się kupuje parkiet . Nie za bardzo wiem co masz na myśli. Potem cyklinowanie i olej. No ze ja chce gotowa, kupuje, klade i gotowe ( jak panele). Nie cyklinuje i nie lakieruje ( olejuję - jak to sie pisze? ) Np. deska barlinecka - gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.04.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 No to ja Ci w temacie deski nie pomogę . Tylko boorg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agnieszka, gdzie Ty kobieto latasz, bo nadążyć za Tobą nie mogę. Siedż tutaj Jak gdzie kurna po Twoich wątkach Jeszcze na czata se lukam ale nikogo ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.04.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agnieszka, gdzie Ty kobieto latasz, bo nadążyć za Tobą nie mogę. Siedż tutaj Jak gdzie kurna po Twoich wątkach Jeszcze na czata se lukam ale nikogo ni ma a po jakiego grzyba , żle Ci w tych bambusach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 No to ja Ci w temacie deski nie pomogę . Tylko boorg. Akacja tez jest gotowa. A czy ona jest jasniejsza od merbau? Boorg chyba spac poszedl A ja musze pilnie wybrac deske , mieszkanie sprzedalismy, musimy klasc dechy bo jak nie zdazymy do lipca to po scianach bedziemy lazic albo w baraku pomieszkiwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agnieszka, gdzie Ty kobieto latasz, bo nadążyć za Tobą nie mogę. Siedż tutaj Jak gdzie kurna po Twoich wątkach Jeszcze na czata se lukam ale nikogo ni ma a po jakiego grzyba , żle Ci w tych bambusach?? A u Ciebie wiecej mozna sobie poogladac heh wlasnie o kuchni tam naskrobalam - i slowo daje ze nie zgapialam a wyszla identyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 23.04.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ...No ze ja chce gotowa, kupuje, klade i gotowe ( jak panele). Nie cyklinuje i nie lakieruje ( olejuję - jak to sie pisze? ) Np. deska barlinecka - gotowa... No to kupuj deskę barlinecką: akacja parzona. Ale uwaga!!! Barlinecka akacja nie będzie taka śliczna jak Soniki (Barlinek "podrasowuje" swoje selekcje - zamiast parzyć barwi drewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ...No ze ja chce gotowa, kupuje, klade i gotowe ( jak panele). Nie cyklinuje i nie lakieruje ( olejuję - jak to sie pisze? ) Np. deska barlinecka - gotowa... No to kupuj deskę barlinecką: akacja parzona. Ale uwaga!!! Barlinecka akacja nie będzie taka śliczna jak Soniki (Barlinek "podrasowuje" swoje selekcje - zamiast parzyć barwi drewno). Poszukalam w necie - za ciemna sie chyba zaplacze a teak? cos sie dzieje z teakiem niedobrego?ciemnieje? jaka twardosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.04.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Agnieszka, gdzie Ty kobieto latasz, bo nadążyć za Tobą nie mogę. Siedż tutaj Jak gdzie kurna po Twoich wątkach Jeszcze na czata se lukam ale nikogo ni ma a po jakiego grzyba , żle Ci w tych bambusach?? A u Ciebie wiecej mozna sobie poogladac heh wlasnie o kuchni tam naskrobalam - i slowo daje ze nie zgapialam a wyszla identyczna Jak wyszła identyczna, to napewno zgapiłaś. No przyznaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 23.04.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ...A czy ona jest jasniejsza (akacja - przyp. boorg) od merbau?... Zależy czym jest wykończona akacja a czym jest wykończony merbau. Mamy dwie podłogi: akacja i merbau. Jeżeli polakierujemy obie lakierem wodnym to jaśniejsza będzie akacja. Jeżeli polakierujemy obie lakierem chemicznym to jaśniejsza będzie akacja. Jeżeli zaolejujemy obie olejem to jaśniejsza będzie akacja. Jeżeli akację zaolejujemy olejem a merbau polakierujemy lakierem wodnym to jaśniejszy będzie merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.04.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ...No ze ja chce gotowa, kupuje, klade i gotowe ( jak panele). Nie cyklinuje i nie lakieruje ( olejuję - jak to sie pisze? ) Np. deska barlinecka - gotowa... No to kupuj deskę barlinecką: akacja parzona. Ale uwaga!!! Barlinecka akacja nie będzie taka śliczna jak Soniki (Barlinek "podrasowuje" swoje selekcje - zamiast parzyć barwi drewno). Boorg, a co to właściwie znaczy "parzona"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 23.04.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 ...a teak? cos sie dzieje z teakiem niedobrego?ciemnieje? jaka twardosc?... a jaki teak? bo TEAK brazylijski wg. Janki (taka metoda badań im wyższa wartość tym twardsze drewno) ma 3540 a TEAK azjatycki ma 1155. Dla porównnia dąb ma 1360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts