jasssmine 23.04.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Czy ktoś jest już tym szczęśliwcem, który otrzymał zwrot różnicy vat z US??? Jasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.04.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Ostanio Gierga sie chwaliła, że dostała zwrot. Ale to chyba wyjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 24.04.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Dopiero się za nas zabierają Do mnie dziś dzwoniła Pani z US z prośbą o wizytę z oryginałami faktur. Zaznaczyła też, że będę musiał wyjaśnić jej "co jest co" na fakturach, faktycznie czasem sprzedawcy używają skrótów, a nr PKWiU brak. Moja koleżanka jest już po takiej wizycie, będzie musiała skorygować druczek, ale wszystko odbyło się w miłej atmosferze, no i wypłata następuje dopiero po tej weryfikacji, co powoduje, że nie trzeba płacić odsetek i jest nadzieja, że potem już nie będą się nas czepiać. Wygląda na to, że sprawdzać będą wszystkich, nawet przy mniejszych kwotach. Tak procedura. Przy okazji pozdrawiam wszystkie Panie z US, szczezrze współczując im tej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.05.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dopiero się za nas zabierają Do mnie dziś dzwoniła Pani z US z prośbą o wizytę z oryginałami faktur. Zaznaczyła też, że będę musiał wyjaśnić jej "co jest co" na fakturach, faktycznie czasem sprzedawcy używają skrótów, a nr PKWiU brak. Moja koleżanka jest już po takiej wizycie, będzie musiała skorygować druczek, ale wszystko odbyło się w miłej atmosferze, no i wypłata następuje dopiero po tej weryfikacji, co powoduje, że nie trzeba płacić odsetek i jest nadzieja, że potem już nie będą się nas czepiać. Wygląda na to, że sprawdzać będą wszystkich, nawet przy mniejszych kwotach. Tak procedura. Przy okazji pozdrawiam wszystkie Panie z US, szczezrze współczując im tej roboty. To wszystko chyba zależu od Urzędu - bo u mnie czegoś takiego nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.05.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ostanio Gierga sie chwaliła, że dostała zwrot. Ale to chyba wyjątek Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarluk 23.05.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 No to jestem kolejnym szczęśliwcem:)Zwrot dostałem ok 2 tygodni temu!Sprawa od złożenia papierów toczyła się 2 m-ce!Była mała poprawka-załatwiona w 30 min.Poza tym oki![/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol 111 23.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 O co chodzi z tym Vat-em ? czy jeżeli odliczam jeszcze nadpłacony podatek to też mogę jeszcze coś dostać z US ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 23.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 To jest forum budowlane i chodzi tu o zwrot VAT-u na niektóre materiały do budowy i remontu, dla ktorych VAT wzrósł z 7 na 22% po 1 maja 2004 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol 111 23.05.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Że forum budowlane to wiem tylko skąd wziąć listę tych materiałów z których można dostać zwrot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 24.05.2006 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Karol szkoda zachodu, id do biura rachunkowego, a za max. 40 zł Księgowa zrobi ci wszystkie dokumenty włšcznie z druczkiem do US. Mnie tyle kosztowało rozliczenie całej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 24.05.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ja złożyłem wniosek w końcu lutego. 2 tygodnie temu byłem sptać jak się sprawy mają. Miła pani mi odpowiedziała, że jeszcze nic nie ruszyła "bo oni na to mają pół roku" No więc siedzę i czekam..... jeszcze mam 3 miesiące Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żółtodziób 24.05.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Złożyłem w połowie stycznia. Aktualnie jestem po wizycie w US - korekta. Decyzję mam dostać w tym tygodniu, a wypłata (pomniejszona o 1500 zł) powinna być za około dwa. Szkoda gadać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liza 24.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 dostalismy bez wzywania, korekt czy sprawdzania, jaies 2,5 miesiaca po zlozeniu, ale my tylko remont robilismy wiec kwota zwrotu jakas nie powalajaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 24.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 złożyłem pod koniec marca i już dostałem to co chciałem w pełnej kwocie - przysłali mi nawet pismo urzędowe. Nie byłem wzywany do kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 24.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Żółtodziób a jeśli wolno spytać to pojezierze Drawskie to gdzie Złocieniec, Drawsko, Czaplinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 24.05.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Papiery o zwrot VAT złożyłem 27 stycznia. Miesiąc temu byłem wezwany do korekty dwóch faktur. Z faktur za płytki hurtowo odliczyłem również płyn gruntujący. Lada moment minie 4 miesiące a ja nadal nie mam kasy na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.05.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A czy możecie dokłądniej napisać czego dotyczyły korekty? Jakie były argumenty US? Czy były zasadne czy to wielkie czepianie? Sami czekamy... Przy składaniu paierów w US powiedzieli nam, że kontrola pewna, bo na taką kwotę jeszcze nie mieli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 24.05.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Tak jak napisałem, z rozpędu doliczyłem płyn gruntujący który już wcześniej był na 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 24.05.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ja już dostałem kasę, składałem wniosek pod koniec stycznia. Miałem jeden błąd czysto obliczeniowy, wezwany poprawiłem u nich na miejscu i dwa dni później dostałem przez gońca (!!!) decyzję o przyznaniu zwrotu. Potem jeszcze 3 tygodnie te pieniądze przelewali ale wreszcie są. Dodam, że podelgam pod US w niewielkim Ostrowie Wielkopolskim. Pani mnie obsługująca powiedziała, że właśnie kończą rozpatrywać wnioski, które wpłynęły w styczniu, potem będą mieli szkolenie z tego a potem jadą lutowe itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.05.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Czyli Ci z lutego mogą mieć przegwizdane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts