Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś otrzymał zwrot różnicy vat z US??

jasssmine

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dopiero się za nas zabierają :( Do mnie dziś dzwoniła Pani z US z prośbą o wizytę z oryginałami faktur. Zaznaczyła też, że będę musiał wyjaśnić jej "co jest co" na fakturach, faktycznie czasem sprzedawcy używają skrótów, a nr PKWiU brak. Moja koleżanka jest już po takiej wizycie, będzie musiała skorygować druczek, ale wszystko odbyło się w miłej atmosferze, no i wypłata następuje dopiero po tej weryfikacji, co powoduje, że nie trzeba płacić odsetek i jest nadzieja, że potem już nie będą się nas czepiać. Wygląda na to, że sprawdzać będą wszystkich, nawet przy mniejszych kwotach. Tak procedura. Przy okazji pozdrawiam wszystkie Panie z US, szczezrze współczując im tej roboty.

• 5 weeks później...
Dopiero się za nas zabierają :( Do mnie dziś dzwoniła Pani z US z prośbą o wizytę z oryginałami faktur. Zaznaczyła też, że będę musiał wyjaśnić jej "co jest co" na fakturach, faktycznie czasem sprzedawcy używają skrótów, a nr PKWiU brak. Moja koleżanka jest już po takiej wizycie, będzie musiała skorygować druczek, ale wszystko odbyło się w miłej atmosferze, no i wypłata następuje dopiero po tej weryfikacji, co powoduje, że nie trzeba płacić odsetek i jest nadzieja, że potem już nie będą się nas czepiać. Wygląda na to, że sprawdzać będą wszystkich, nawet przy mniejszych kwotach. Tak procedura. Przy okazji pozdrawiam wszystkie Panie z US, szczezrze współczując im tej roboty.

To wszystko chyba zależu od Urzędu - bo u mnie czegoś takiego nie było

Ja już dostałem kasę, składałem wniosek pod koniec stycznia. Miałem jeden błąd czysto obliczeniowy, wezwany poprawiłem u nich na miejscu i dwa dni później dostałem przez gońca (!!!) decyzję o przyznaniu zwrotu. Potem jeszcze 3 tygodnie te pieniądze przelewali ale wreszcie są.

Dodam, że podelgam pod US w niewielkim Ostrowie Wielkopolskim. Pani mnie obsługująca powiedziała, że właśnie kończą rozpatrywać wnioski, które wpłynęły w styczniu, potem będą mieli szkolenie z tego :lol: :lol: :lol: a potem jadą lutowe itd. :roll: :roll: :roll: