Darek1719499676 24.05.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam, ja złożyłem 2 lutego. tydz temu dostałem wezwanie z US celem uzupelnienia PKWiU na niektórych FV i złożenia oświadczenia dot. nie wykorzystania materiałów na FV do celów innych niż na budowę domu .Dzisiaj urzędnik z US dzwonił w sprawie odebrania wstępnej decyzji, więc na razie idzie gładko. Jutro jadę po decyzję i pozostaje czekać ok 2 tyg. na uprawomocnienie ( w tym czasie papiery są analizowane i jeszcze raz weryfikowane przez komórkę/ komisję wyższej instancji US- ale urzędnik uspokoił, że już raczej pobieżnie a do tej pory jego decyzje nie zostały podważone). Czekam cierpliwie i pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.05.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A do kiedy można składać wniosek? Jest jakiś limit czasowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 24.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ci, co zakończyli budowę w ubiegłym roku, mają czas do końca czerwca, reszta do końca 2007 roku (nie wiem tylko czy nie ma półrocznego czasu na złożenie wniosku po oddaniu budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.05.2006 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dzięki Lakk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 25.05.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 witajcie,ja własnie zaczela budowe ok 20 kwietnia 2006 i czy mi tez przysluguje taki zwrot i jesli tak to poprosze o adres strony z wykazem materiałow ktore mozna odliczyc dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Czytaj tu: http://www.mf.gov.pl/index.php?wysw=4&sgl=2&dzial=106 http://www.pit.pl/pages/i/1423.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 25.05.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 oki dzieki mam wydrukowane tylko teraz pytanie czy budując z porothermu co zalicza sie do cegły ceraicznej tez dostane zwrot od niej lub jak z Bk czy tez zaliczyć mozna do tych wyrobow z betonu za jaki niby zwracają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.05.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 oki dzieki mam wydrukowane tylko teraz pytanie czy budując z porothermu co zalicza sie do cegły ceraicznej tez dostane zwrot od niej lub jak z Bk czy tez zaliczyć mozna do tych wyrobow z betonu za jaki niby zwracają? Numer PKWiU rozwieje twoje watpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 25.05.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Oki zaczne sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 25.05.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 oki dzieki mam wydrukowane tylko teraz pytanie czy budując z porothermu co zalicza sie do cegły ceraicznej tez dostane zwrot od niej lub jak z Bk czy tez zaliczyć mozna do tych wyrobow z betonu za jaki niby zwracają? Za cegly ceramiczne tez zwracaja wiec nie widze problemu. PKWiU 26.40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 25.05.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Papiery o zwrot VAT złożyłem 27 stycznia. Miesiąc temu byłem wezwany do korekty dwóch faktur. Z faktur za płytki hurtowo odliczyłem również płyn gruntujący. Lada moment minie 4 miesiące a ja nadal nie mam kasy na koncie. Markus ja ich sama popędzam dzwoniąc i dopytując się, kiedy mają zamiar skończyć? A tak poza tym to najlepszy US jest na Władka IV mój Jarek już dawno otrzymał zwrot, a składał później niż ja..... Ja niestety również czekam i czekam ... i parkietu przez to nie mogę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 26.05.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 no jestem ciekawwczoraj złozyłem wnioseki odliczyłem sobie wszytsko hurtowo co było na fakturachminus papier scierny, gwoxdzie, taśmy klejace czy folie ochronnea tak wszystko co moznabyło odliczac z tytułu remontuzobaczymy czy wezwia mnie do korekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 26.05.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 no jestem ciekaw wczoraj złozyłem wniosek i odliczyłem sobie wszytsko hurtowo co było na fakturach minus papier scierny, gwoxdzie, taśmy klejace czy folie ochronne a tak wszystko co moznabyło odliczac z tytułu remontu zobaczymy czy wezwia mnie do korekty? Toś sie najwyczajniej w świecie podłozył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 29.05.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 to znaczy co sie podłożyłem/ b nie rozmumien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.05.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A jeśli pod nr-em ex 26.6 jest napisane:Wyroby z betonu i gipsu, to mozna odliczyc beton czy dosłownie tylko ,,wyroby" z betonu?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 29.05.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 to znaczy co sie podłożyłem/ b nie rozmumien? Andrzej miał chyba na mysli, ze na 100% wylądujesz na korekcie zeznania/wniosku. Jeśli to była budowa, na pewno malowałeś, robiłeś dach? Więc już przygotuj się na wykreślenie farby i tarcicy na więźbę. Nie jest to groźne, ale czas, który spędzisz w urzdzie dokonując korekty wyjdzie Ci raczej w godzinach, niż w minutach. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 29.05.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 mam nadzieje ze az tak xel nie bedzie a z drugiej strony co to za zwrot zwyzki vat jak nie obejmuje wszystkich faktycznie materaiłów które wzrosły o 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.05.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 mam nadzieje ze az tak xel nie bedzie a z drugiej strony co to za zwrot zwyzki vat jak nie obejmuje wszystkich faktycznie materaiłów które wzrosły o 15% Cęść nie wzrosła, bo już była 22% ale coś w tym jest co piszesz. Tylko, że życie a już na pewno prawo nigdy nie jest sprawiedliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 29.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 My czekamy na kasę. Jesteśmy po kontroli z US (u nas - w nowym domu). Z tego powodu, procedura rozliczania ulgi była wstrzymana do momentu uprawomocnienia się protokołu pokontrolnego. Żona była w zeszłym tygodniu podpisać jakieś papiery i w najgorszym razie za 25 dni kasa trafi na nasze konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 29.05.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 My dostaliśmy kasę. Wyrzucili mi tylko folię budowlaną (tzn. musiałam pojawić się w US i skorygować). To akurat wiedziałam. Pracownicy US korzystają przy sprawdzaniu wniosków z ogólnie dostępnych materiałów pomocniczych (np. artykułów z wydawnictwa GOFIN), więc warto zaglądać do różnych publikacji. Wniosek złożony na koniec lutego, decyzja około połowy kwietnia, zwrot kasy w końcu kwietnia, więc jeszcze dopłatę PITu mogłam zrealizować w terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts