Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś otrzymał zwrot różnicy vat z US??

jasssmine

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzisiaj byłam i na miejscu (pani była bardzo młoda i bardzo miła :wink: )

razem z urzedniczką skorygowałam pozycje które wg nich nie kwalifikują się do zwrotu, podpisałam oświadczenie

teraz czekam 7 dni (bo tyle czasu mam na odwołanie) potem jak naczelnik się nie przyczepi to idzie decyzja- potem zwrotka że decyzje otrzymałam, nastepnie do realizacji i wypłaty

- a wniosek składałam w połowie lutego

Właśnie wróciłem z US. Wniosek złożony w kwietniu. Zadzwonili, że trzeba zrobić korektę. Pojechałem i okazało się, że doliczyłem jedną fakturę którą majster wziął na siebie. Zabrakło mu kilka płytek i za karę sam kupował, ale FV miał na siebie. W sumie "oddaliśmy" niecałe 21 zł więc uważam że jest dobrze. Pieniądze mają być gdzieś za miesiąc jak to Pan powiedział "jak będziemy mieli pieniądze w kasie". No kto jak kkto, ale ONI to chyba mają. Ogólnie było bardzo miło. Kilka skreśleń, kilka obliczeń i parafek - szybko miło i przyjemnie. Coraz bardziej lubię nasz US - czy to coś złego? :roll:

Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów w odzyskiwaniu VAT'u.

potem zwrotka że decyzje otrzymałam

Spróbuj sprawdzić, czy nie możesz odebrać decyzji osobiście. Wtedy odpada czas na przesłanie decyzji i otrzymanie zwrotki przez US. Ja odbierałam osobiście.

No to by faktycznie przyspieszyło sprawę - spróbuję :D

U mnie powiedzieli przy składaniu wniosku, że nie ma takiej możliwości :o :cry:

Wczoraj zadzwonił do mnie przemiły pan z US i powiedział, że w numerze konta bankowego jest błąd :o , co szybko przez telefon poprawiłam - brakowało ostatniej cyferki. Później stwierdził, że wniosek sporządziliśmy ok :D :D :D, mała korekta dotyczyła folii, których - trzy rodzaje odliczyliśmy, a jak się okazało można było tylko dwie. Mamy dostać informację o tym fakcie, będziemy mogli się oczywiście odwołać. Kiedy zapytałam o pieniążki, powiedział, że w niedługim czasie powinny już być. Napiszę kiedy się pojawią. :wink:

Ja zamierzam w tym tygodniu zlozyc wniosek ma 130 faktur i jeszcze kilka watpliwosci.

Czy ktos odliczal VAT za okna polaciowe FAKRO ( na fakturze brak PKWiU).

Pozdrawiam

My odliczyliśmy. Przeszły bez problemu. Jedynie zakwestionowali nam materiałowe rolety zewnętrzne do tych okien. :(

Na fakturze nazywały się markizami, a markizy nie kwalifikują się do zwrotu.

• 2 weeks później...
Wlasnie wypelnilam 5 zalacznikow do VZM i jeszcze jedna watpliwa faktura:

Deski drewniane PKWiU 20.10.10-41

Krawedziaki PKWiU 20.10.10-46

Czy ktos odliczal?

Jeśli jest cień szany to wpisuj. Zabić za to nie zabijają, a może się uda. U mnie przeszła wycieraczka typu trawnik bo PKWiU był zgodny z tym z listy.