Gierga 29.05.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja jutro idę na korekte, ciekawe co tam wymyślili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A jeśli pod nr-em ex 26.6 jest napisane: Wyroby z betonu i gipsu, to mozna odliczyc beton czy dosłownie tylko ,,wyroby" z betonu? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 30.05.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 dzisiaj byłam i na miejscu (pani była bardzo młoda i bardzo miła ) razem z urzedniczką skorygowałam pozycje które wg nich nie kwalifikują się do zwrotu, podpisałam oświadczenie teraz czekam 7 dni (bo tyle czasu mam na odwołanie) potem jak naczelnik się nie przyczepi to idzie decyzja- potem zwrotka że decyzje otrzymałam, nastepnie do realizacji i wypłaty - a wniosek składałam w połowie lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 30.05.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 potem zwrotka że decyzje otrzymałam Spróbuj sprawdzić, czy nie możesz odebrać decyzji osobiście. Wtedy odpada czas na przesłanie decyzji i otrzymanie zwrotki przez US. Ja odbierałam osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 30.05.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Właśnie dzwoiłem do swojego US. Wniosek złożyłem 22 lutego. Właśnie wszedł "na tapetę". Od razu wyjaśniłem sobie z miłą panią co mam donieść (kilka kopii faktur jest nieczytelnych). Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.05.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Właśnie wróciłem z US. Wniosek złożony w kwietniu. Zadzwonili, że trzeba zrobić korektę. Pojechałem i okazało się, że doliczyłem jedną fakturę którą majster wziął na siebie. Zabrakło mu kilka płytek i za karę sam kupował, ale FV miał na siebie. W sumie "oddaliśmy" niecałe 21 zł więc uważam że jest dobrze. Pieniądze mają być gdzieś za miesiąc jak to Pan powiedział "jak będziemy mieli pieniądze w kasie". No kto jak kkto, ale ONI to chyba mają. Ogólnie było bardzo miło. Kilka skreśleń, kilka obliczeń i parafek - szybko miło i przyjemnie. Coraz bardziej lubię nasz US - czy to coś złego? Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów w odzyskiwaniu VAT'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 31.05.2006 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 potem zwrotka że decyzje otrzymałam Spróbuj sprawdzić, czy nie możesz odebrać decyzji osobiście. Wtedy odpada czas na przesłanie decyzji i otrzymanie zwrotki przez US. Ja odbierałam osobiście. No to by faktycznie przyspieszyło sprawę - spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 31.05.2006 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 potem zwrotka że decyzje otrzymałam Spróbuj sprawdzić, czy nie możesz odebrać decyzji osobiście. Wtedy odpada czas na przesłanie decyzji i otrzymanie zwrotki przez US. Ja odbierałam osobiście. No to by faktycznie przyspieszyło sprawę - spróbuję U mnie powiedzieli przy składaniu wniosku, że nie ma takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELA i WICEK 31.05.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Wczoraj zadzwonił do mnie przemiły pan z US i powiedział, że w numerze konta bankowego jest błąd , co szybko przez telefon poprawiłam - brakowało ostatniej cyferki. Później stwierdził, że wniosek sporządziliśmy ok , mała korekta dotyczyła folii, których - trzy rodzaje odliczyliśmy, a jak się okazało można było tylko dwie. Mamy dostać informację o tym fakcie, będziemy mogli się oczywiście odwołać. Kiedy zapytałam o pieniążki, powiedział, że w niedługim czasie powinny już być. Napiszę kiedy się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.06.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 a mój piaseczyński urząd rozlicza mnie od końca marca i nic, ani widu, ani słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 05.06.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jest! Jest! Jest! http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif W ubiegły piątek, US zasilił nasze konto zwrotem VAT-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.06.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jest! Jest! Jest! http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif W ubiegły piątek, US zasilił nasze konto zwrotem VAT-u. Żeby Wam teraz tylko jakiegoś ukrytego podatku nie naliczyli Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbies 05.06.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ja zamierzam w tym tygodniu zlozyc wniosek ma 130 faktur i jeszcze kilka watpliwosci. Czy ktos odliczal VAT za okna polaciowe FAKRO ( na fakturze brak PKWiU). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 05.06.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Ja zamierzam w tym tygodniu zlozyc wniosek ma 130 faktur i jeszcze kilka watpliwosci. Czy ktos odliczal VAT za okna polaciowe FAKRO ( na fakturze brak PKWiU). Pozdrawiam U mnie też brakowało numeru. Okna podciągnęłam pod 20.30.11, a kołnierze pod 28.63.14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 06.06.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Jest! Jest! Jest! http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif W ubiegły piątek, US zasilił nasze konto zwrotem VAT-u. Żeby Wam teraz tylko jakiegoś ukrytego podatku nie naliczyli Gratulacje !! Rafałek, Ty mnie kurka nie strasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 06.06.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja zamierzam w tym tygodniu zlozyc wniosek ma 130 faktur i jeszcze kilka watpliwosci. Czy ktos odliczal VAT za okna polaciowe FAKRO ( na fakturze brak PKWiU). Pozdrawiam My odliczyliśmy. Przeszły bez problemu. Jedynie zakwestionowali nam materiałowe rolety zewnętrzne do tych okien. Na fakturze nazywały się markizami, a markizy nie kwalifikują się do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbies 06.06.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Wlasnie wypelnilam 5 zalacznikow do VZM i jeszcze jedna watpliwa faktura: Deski drewniane PKWiU 20.10.10-41 Krawedziaki PKWiU 20.10.10-46 Czy ktos odliczal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.06.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 yes, yes, yes!!! wczoraj moje konto zostało zasilone http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gif niestety po maksymalnym okresie oczekiwania ale co tam Krawedziaki PKWiU 20.10.10-46 Czy ktos odliczal? mi Urząd nie uznał, musiałam zrobić korektę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.06.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Wlasnie wypelnilam 5 zalacznikow do VZM i jeszcze jedna watpliwa faktura: Deski drewniane PKWiU 20.10.10-41 Krawedziaki PKWiU 20.10.10-46 Czy ktos odliczal? Jeśli jest cień szany to wpisuj. Zabić za to nie zabijają, a może się uda. U mnie przeszła wycieraczka typu trawnik bo PKWiU był zgodny z tym z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 20.06.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzisiaj dostałam pieniążki na konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts