Hydraulik 23.04.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Zastanawiam się nad imieniem dla córki generalnie jestem za typowo polskim i nie chciałbym aby była to czwarta Kasia w klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.04.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Ania albo Zosia.Gdybym miala corke tak wlasnie by sie nazywala.Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 23.04.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 witam! poniważ mam 3 muszkieterów, bardzo chętnie podpowiem jakie bym dała dziewczynce! drugi muszkieter miał być Kają. trzeci Mają: Maria Magdalena lub Anna Maria. pozd.ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 23.04.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Kinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulik 23.04.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 moja corka nazywa sie Dorota Maria. Piekne polskie imiona- niestety praktycznie juz zapomniane.... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 23.04.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 niezly - przede wszystkim gratulacje!! oj rrmi - nie obraz sie, ale chyba nie jestes "w temacie" - ostanio wszyscy znajomi nazywaja swoje dzieci :Zosia, Hania (to chyba wplyw seriali ... im bardziej serial popularny tym bardziej to sie odzwierciedla w nadawanych imionach ). Ulik - Dorota to zapomniane imie?? Eeee, nie jest tak zle. Ja mam tyle kolezanek Dorotek (Dziewczyny urodzone w latach 70' i 80') Maria wbrew pozorom też popularne - nawet u mnie w pracy czekamy na jedna Marysie . A mi nie wiem czemu, ale bardzo sie podobaja imiona rosyjskie (zawsze tak niecierpialam rosyjskiego w szkole i filmow z tego kraju, a po latach takie nawrocenie ), np. Natasza, Nina, Sonia, Olga. Ale fajna jest tez, wspomina, Kaja . A tak w ogole to sadze,ze dobrze jest wybrac takie imie, z ktorym nie bedzie problemow ze zdrobnieniem, tzn nie trzeba je specjalnie zdrabniac, bo potem sa problemy przy przedstawianiu, czy powiedziac Maria, czy Marysia, Zofia, czy Zosia (nie wiadomo kiedy zastosowac, jaka forme) - ja na szczescie takiego problemu nie mam, ale wiele moich kolezanke sie na to skarzy , nie mowiac o moim mezu Wojciechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.04.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 a jakie Wy macie imiona? moze cos na tye sama litere? Mi sie podoba: Zosia (znam pare Zosiek - ekstra dziewczyny;)) Maja Natalia Julia z lekko nietypowych: Liwia (Oliwia tez ciekawe (ale juz za duzo tych Oliwek)) Dwa "rosyjskie" Natasza i Tanja oraz dwa "kwiatowe" Kalinka i Jaśminka (ps. no i oczywiscie Paulina ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.04.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Wojty o! napisalam post i widze z e mnie ubiegles ale gusta podobne "rosyjskie" Olga i Sonia, Nina tez fajne Kaja nie lubie bo mi sie z paschalska kojarzy A co sadzicie o imeiniu Kira? (corka Galczynskiego tak miala na imie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 23.04.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 zielonooka - faktycznie mamy podobne gusta wiem, ze Kaja sie moze kojarzyc z Paschalscha, ale jej "slawa" pewnei niedlugo przeminie, a fajne imie pozostanie To podobie , jak wspominana przez ciebie Maja (jak bylam mala mialam kolezanke Maje - wtedy jej wspolczulam, bo wszyscy na nia pszczola wolali i ogolnie z niej zartowali...), a teraz nikt pszczolki nie pamieta a ona ma odlotowe imie . Co do Zosiek - ja znam jedna, tez zakrecona dziewczyne . Pamietam, jak kilka lat temu sie skarzyla, ze jak sie przedstawia na imprezach "Zofia" to faceci mowia - Jozek, Gieniu itp (nikt jej nie wierzyl sie tak naprawde nazywa ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.04.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.04.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Zastanawiam się nad imieniem dla córki generalnie jestem za typowo polskim i nie chciałbym aby była to czwarta Kasia w klasie Najpopularniejsze masz tutaj Moje typy: Dorota, Magda, Edyta, Laura, Luiza, Jolanta, Natalia, Beata, Alina, Emilia, Iwona, Jadwiga, Julia, Sylwia, Urszula. to nie jest przepisany notatnik teleadresowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 24.04.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Może Olimpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 24.04.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Zastanawiam się nad imieniem dla córki generalnie jestem za typowo polskim i nie chciałbym aby była to czwarta Kasia w klasie U mnie było 5 Kaś w liceum, nasze imieniny to było wyczekiwane święto, zero pytań, zero sprawdzianów, sto lat co lekacja... Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 24.04.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 moja corka nazywa sie Dorota Maria. Piekne polskie imiona- niestety praktycznie juz zapomniane.... Gratulacje Nasza córka to też Dorota - bardzo ładne imię Zaraz po Katarzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 24.04.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jak miło że tyle Dorotek. Czyżby moda wracała?Wciornastek vel Dorota PS. Wszystkie moje immienniczki są raczej drobnej postury. Ale to pewnie wszystko przez piosenkę "Ta Dorotka, ta malutka tańcowała do kolutka, i tupała ranną rosą nóżką bosą......." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 24.04.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jak miło że tyle Dorotek. Czyżby moda wracała? Wciornastek vel Dorota PS. Wszystkie moje immienniczki są raczej drobnej postury. Ale to pewnie wszystko przez piosenkę "Ta Dorotka, ta malutka tańcowała do kolutka, i tupała ranną rosą nóżką bosą......." Moda nie moda, nam się to imię bardzo podobało i tyle Ma coś w sobie Teraz zapolujemy na Konrada do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 24.04.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 A ja mam dziewczyny od A do Z : Alicja i Zuzanna. Bardzo fajne z nich dziewuszki wyrosły z takimi imionami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 24.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Tradycja A tak na poważnie, to może imię po babci ? Moje córki to Aleksandra i Martyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 24.04.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 No to ładnie , wchodzę na forum i cóz widzę, Niezły zamiast ze mną to z Wami rozmawia o imieniu naszego dziecka. Teraz juz wiem skąd mu ta Dorotka chodzi dziś po głowie. Pozdrawiam Ania. ps. Jak widzicie Ania już być nie może i Joanna też nie bo starsza córa tak sie zowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 no a moj pomysl zeby na taka sama litere jak Ty albo Maz?czyli A albo...? np. Alicja , Anita? Apolonia... BTW - bardzo lubie imie Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts