Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie imię dla córki

Hydraulik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niezly - przede wszystkim gratulacje!! :D

oj rrmi - nie obraz sie, ale chyba nie jestes "w temacie" ;) - ostanio wszyscy znajomi nazywaja swoje dzieci :Zosia, Hania (to chyba wplyw seriali ... im bardziej serial popularny tym bardziej to sie odzwierciedla w nadawanych imionach ;) ).

Ulik - Dorota to zapomniane imie?? Eeee, nie jest tak zle. Ja mam tyle kolezanek Dorotek :) (Dziewczyny urodzone w latach 70' i 80')

Maria wbrew pozorom też popularne - nawet u mnie w pracy czekamy na jedna Marysie :).

A mi nie wiem czemu, ale bardzo sie podobaja imiona rosyjskie (zawsze tak niecierpialam rosyjskiego w szkole i filmow z tego kraju, a po latach takie nawrocenie ;) ), np. Natasza, Nina, Sonia, Olga. Ale fajna jest tez, wspomina, Kaja :).

A tak w ogole to sadze,ze dobrze jest wybrac takie imie, z ktorym nie bedzie problemow ze zdrobnieniem, tzn nie trzeba je specjalnie zdrabniac, bo potem sa problemy przy przedstawianiu, czy powiedziac Maria, czy Marysia, Zofia, czy Zosia (nie wiadomo kiedy zastosowac, jaka forme) - ja na szczescie takiego problemu nie mam, ale wiele moich kolezanke sie na to skarzy :roll: , nie mowiac o moim mezu Wojciechu ;)

a jakie Wy macie imiona?

moze cos na tye sama litere? :wink:

Mi sie podoba:

Zosia (znam pare Zosiek - ekstra dziewczyny;))

Maja

Natalia

Julia

z lekko nietypowych:

Liwia

(Oliwia tez ciekawe (ale juz za duzo tych Oliwek))

Dwa "rosyjskie"

Natasza i Tanja

oraz dwa "kwiatowe"

Kalinka i Jaśminka

(ps. no i oczywiscie Paulina :wink: :lol: )

zielonooka - faktycznie mamy podobne gusta ;)

wiem, ze Kaja sie moze kojarzyc z Paschalscha, ale jej "slawa" pewnei niedlugo przeminie, a fajne imie pozostanie ;)

To podobie , jak wspominana przez ciebie Maja (jak bylam mala mialam kolezanke Maje - wtedy jej wspolczulam, bo wszyscy na nia pszczola wolali i ogolnie z niej zartowali...), a teraz nikt pszczolki nie pamieta a ona ma odlotowe imie :).

Co do Zosiek - ja znam jedna, tez zakrecona dziewczyne :). Pamietam, jak kilka lat temu sie skarzyla, ze jak sie przedstawia na imprezach "Zofia" to faceci mowia - Jozek, Gieniu itp (nikt jej nie wierzyl sie tak naprawde nazywa :o ) .

Zastanawiam się nad imieniem dla córki generalnie jestem za typowo polskim i nie chciałbym aby była to czwarta Kasia w klasie

Najpopularniejsze masz tutaj

Moje typy: Dorota, Magda, Edyta, Laura, Luiza, Jolanta, Natalia, Beata, Alina, Emilia, Iwona, Jadwiga, Julia, Sylwia, Urszula.

to nie jest przepisany notatnik teleadresowy ;)

Jak miło że tyle Dorotek. Czyżby moda wracała?

Wciornastek vel Dorota

PS. Wszystkie moje immienniczki są raczej drobnej postury. Ale to pewnie wszystko przez piosenkę "Ta Dorotka, ta malutka tańcowała do kolutka, i tupała ranną rosą nóżką bosą......."

Jak miło że tyle Dorotek. Czyżby moda wracała?

Wciornastek vel Dorota

PS. Wszystkie moje immienniczki są raczej drobnej postury. Ale to pewnie wszystko przez piosenkę "Ta Dorotka, ta malutka tańcowała do kolutka, i tupała ranną rosą nóżką bosą......."

Moda nie moda, nam się to imię bardzo podobało i tyle 8) Ma coś w sobie :p

Teraz zapolujemy na Konrada do kompletu :lol:

No to ładnie , wchodzę na forum i cóz widzę, Niezły zamiast ze mną to z Wami rozmawia o imieniu naszego dziecka. Teraz juz wiem skąd mu ta Dorotka chodzi dziś po głowie. Pozdrawiam Ania.

ps. Jak widzicie Ania już być nie może i Joanna też nie bo starsza córa tak sie zowie.