Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie imię dla córki

Hydraulik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wspólnymi siłami, po burzliwych naradach nasze pociechy wreszcie wybrały:

NATALIA. Jutro skończy tydzień. W domu już mamy Kasię (i Przemka - ale to nie na temat). Tak wyszło, że nasze dzieci po kilka(naście) dni były bezimienne, bo nie mogliśmy się zdecydować, co do nich pasuje.

Dla mnie najważniejsze było, żeby imię pasowało do nazwiska

(Oriana Kiszka :roll: ). Lubię też imiona długie, które można łatwo zdrobnić, (zwłaszcza przy krótkim nazwisku).

Gdy będę miała córcię, to Weronikę lub Kornelię :)

ja mam Kornelkę, Nelę, Nelunię, Nelusię

i ona baaaaardzo lubi swoje imię, a to jest najważniejsze, by się dziecku podobało :)

ja mam 11 letnią ALEKSANDRĘ JULIĘ - pomysły mojego męża

wysyp tych dwóch imion jest nadzwyczajny , chociaż w klasie jest tylko moja Olcia są dziewczynki o imieniach : Maja, Florentyna, Gabriela, Zuzanna.......aw szkole Oliwia, Sara, Greta, Oktawia, Sabina

moja druga córka miałaby na imię Hania , podoba mi sie też Sonia ale już jest w rodzinie

polskie tradycyjne imię to JADWIGA

a jak bym miała synka to byłby Mikołaj

Moja córka to Dominika. W domu często zwracamy się do niej Mika, w szkole koledzy i koleżanki mówią do niej Doma. Najwazniejsze, że podoba jej się to imie.

Gdybym!!!!!!! ale niekoniecznie miała jeszcze jedną córkę to dostałaby imię po babci Adela .

W ogóle w mojej rodzinie jest sporo ciekawych imion, czy ładnych? to oczywiście kwestia gustu, ale zaznaczam każda jest niezwykłą indywidualnością i wyróznia się w rodzinie.

Michalina

[/b]Milena

Martyna

Faustyna

Daria

i ja Marlena

[/b]

jeśli nie chcesz, aby imię się powtarzało to tylko nie Julka, Natalia, Wiktoria i Weronika, Zośka i Zuzia, Ola, Oliwka, Ania, bardzo ładne, ale niestety ostatnio bardzo popularne

nasza córka ma na imię Patrycja - na szczęście nie jest bardzo powszechne, też nam zalezało na oryginalności, aczkolwiek na 40 dzieci trafiła nam się 2 dziewczynka o tym imieniu, ładne i niezbyt znane to Luiza, Laura, Matylda, Kornelia, Karina

Po pierwsze tylko nie Helena-to nieszczęśliwe osoby.Znam jedną,jest dorosła i bardzo niezadowolona ze swojego imienia-np.nie cierpi jak się do niej mówi-Hela,Helcia,chce tylko -Helena.

Moje typy-Julia(niestety od paru lat wysyp,wcześniej nieużywane )

Magdalena(sama tak chciałam dla córci,ale mąż nie)_ znowu z moich obserwacji wynika,że Magdalenom bardzo dobrze się w życiu układa.

Aleksandra-piękne i super zdrobnienia(Oleńka,Ola,Olcia,Olka)

Ewa-piękne,proste

Anna-j.w.