Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie imię dla córki

Hydraulik

Recommended Posts

Witam oczekującego na księżniczkę, nawet chyba będziemy "rodzić" w podobnym terminie :)

U mnie Aneta stawia na Luizę, ja przebąkuję coś o Nikoli ;)

Nie wiem co ludzi z tą Nikolą napadło w ostatnich czasach,juz Polskich imion jest za mało czy co? U mnie w bloku są dwie Nikole ,jedna Jessica..no ludzie.

Twoja Aneta ma rację..Luiza ładniejsze. :wink:

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
Jak wasza księżniczka zjawiła sie już na świecie, bo naszej Oliwce jakoś sie nie spieszy. Pozdrawiamy Ania i Mikołaj

Jeszcze nie, ale gek twierdzi, że lada moment powinno jej się zachcieć, czyli mam jescze około jednego tygodnia aby się wyspać na zapas ;)

Ja tez czułam, że moja pojawi się wcześniej, wszystkie terminy z Usg były na 16 czerwca i jak widzisz niestety nie spieszy jej się. Zreszta ostatnio jest duzo ciąż przeterminowanych i nie ma tu do rzeczy czy to chłopiec czy dziewczynka a nam pozostaje tylko cierpliwie czekać.

Pozdrawiam i życzę szczęsliwych rozwiązań. Ania

Dołoże swoje trzy grosze bo nie widze aby ktoś polecał bardzo piękne imie mojej córci KAROLINA, do ostatnie chwili czyli do narodzin były dwie opcje Karolinka albo Dominika, ale jak się urodziła po pierwszym spojrzeniu powiedziałam Karolka. Nie wiem dlaczego ale imie musi pasować do dziecka, musi ono pasować tak naprawde najpierw do rodziców

I chyba na Luizie się skończy ;) Tylko nie wiem jak ja będę zdrabniał. Lizka, Luśka czy co ? :)

Lisa :wink:

(imie ciekawe i jak najbardziej ok :wink: - choc smiesznie mi sie kojarzy - znalam w dziecinstwie jedna Luise , ktora uparcie twierdzila (w wieku ok9 lat) ze ma na imie Juliza.... :wink: :lol: :lol: :lol: . Dziecko mialo problem z zapamietaniem swego egzotycznego imienia :wink: )

przy okazji - ja mam jakas straszna awersje do imion Nicola i Jessica (czasami pisane Dzesika i Nikola)

Bez urazy ale kojarzy mi sie z duza pretensjonalnoscia :-? - nie wiem tez czemu czesto na wsiach wystepuja te "wyszukane" imiona... Jeszcze Dolores ponoc bywa popularna i Andzelika. ( a w miastach rzadza Marysie , Jasie, Zosie :wink: :D )

Gustibus.... itp. ale mnie zdecydowanie onie pasuje ... (mam nadzieje ze nie urazilam zadnej forumowej Jesiki ani Nikoli :oops: )

aha - a moja mama ma na imie Ula - i serdecznie nie znosi swojego imienia :o , nie wiem czemu - fakt ze Urszula brzmi dosyc powaznie , ale taka Ula juz bardzo sympatycznie moim zdaniem

imię powinno też pasować do nazwiska ,np...... Dolores Miska .......troche groteskowo :-?

Dolores Miednica (a nie miska :wink: :lol: )

Postac ponoć autentyczna tylko ze juz awansowala do urban legends :wink:

Zawsze na spotkaniu znajdzie sie ktos kogo wujek/brat/narzeczony/kumpel (niepotrzebne skreslic :wink: ) chodzil z owa rzeczona Dolores do klasy :wink: :D 8)

imię powinno też pasować do nazwiska ,np...... Dolores Miska .......troche groteskowo :-?

Dolores Miednica (a nie miska :wink: :lol: )

Postac ponoć autentyczna tylko ze juz awansowala do urban legends :wink:

Zawsze na spotkaniu znajdzie sie ktos kogo wujek/brat/narzeczony/kumpel (niepotrzebne skreslic :wink: ) chodzil z owa rzeczona Dolores do klasy :wink: :D 8)

zgadza się ...Miednica ...... :wink: ......za szybko pisałam i cosik mi nie pasowało ..... 8) ....a z tą opowieścią też się spotkałam ,że gdzieś ponoć takowa osoba jest

Zastanawia mnie czemu nie zmienia (niektorzy) nazwisk. :wink:

Czy sa tak przywiazani do nazwiska rodowego? Czy juz po prostu tak przywykli ...Ciekawe... :) :wink:

Niektore sa zabawne - i jak ktos ma poczucie humoru i dystans do siebie - to nazwisko Student Alojzy czy Mąką - Ćwikła Hanna, czy Canibal Roman ( :wink: btw. bardzo mi sie podoba :wink: ) czy Mariusz Cyps Albo Zyps (przy okazji ten pan wygral konkurs radiowy na najbardziej wykrecone nazwisko w Polsce :wink: :D )- moze byc nawet znakiem rozpoznawczym i cecha charakterystyczna po ktorej dana osobe sie pamieta... i pomagac w pewnych sprawach :wink:

takie nietypowe nazwiska bardzo mi sie podobaja - na pewno zapamietalabym Pana Artura Śmiesznego niz kolejnego.... Marcina Michalskiego (przy okazji pozdrawiam wszystkich pięciu :lol: jakich mialam okazje poznać :wink: w ciagu ostatnich chyba trzech lat) :wink:

Ale niektore z tych nazwisk sa naprawde osmieszajace i wrecz wulgarne... i tu juz nie wiem jaka idea przyswieca zeby zostawic...

Mysle ze w jakis sposob moze to utrudniac zycie , chyba zmienilabym nawet ze wzgledu na dzieci - zeby nie mialy "przerabane" w przedszkolu, szkole itp.