Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Graczyk komentarze do dziennika budowy

Graczyk

Recommended Posts

po sąsiedzku składamy najserdeczniejsze życzonka :)

Wszystkiego co najlepsze może się przytrafic w te Święta oraz spełnienia marzeń w Nowym Roku !!

http://foto.m.onet.pl/_m/ee133c62cbc522d8d6c982e888926e42,5,19,0.jpg

motyczka z rodzinką

:)

ps. miło podglądac sąsiadów :wink: idziecie jak burza...fajowo...gratulujemy!!

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
Dziś z Tamara byliśmy na działce i przymierzaliśmy się a w zasadze zrobiliśmy pierwsze obrysówki do podwieszanego syfitu na poddaszu.

Najpierw oczywiście zaopatrzenie czyli zakupy w hurtowni. Profile UD40 o łącznej długości 80 mb. pięknie zajechały na bagażniku naszego autka wraz z potrzebnymi kołkami.

Potem mała przymiarka aby zobaczyć jak dużo trzeba opuścić profile i mieć możliwość manewru na zaczepach i okazuje się że w pomieszczeniach na piętrze będziemy mieli około 276 cm. wysokości.

Zrobiliśmy dziś tylko dwa pomieszczenia ale powoli nabieramy wprawy i jutro przy niedzieli będziemy robić jak natchnieni. :lol:

Bardzo ładny domek buduję podobny dom w klematisach2 mam mały problem z oszacowaniem materiałów na budowe bardzo proszę o ilości , beton na ławy, ile bloczków betonowych, gazobetonu długością jest taki sam jak ytong , stali ,

jeżeli jest to możliwe to prosiłbym o kilka fotek wnętrz budynku

pozdrawiam Darek [email protected]

• 2 weeks później...

Jejciu, Graczyk, ale tempo :o :o :o

Jak mi się podoba, że już macie okna ( i nie tylko)! Idzie, tak jakoś naturalnie i normalnie. Aż chce się iść w Wasze ślady. Mam nadzieję, że też niedługo dołączę do szacownego grona budujących i będzie mi tak...

Trzymam kciuki za wykończeniówkę :D

Ciekawie to wszystko wygląda.

Jakie macie okna? a kolor?

Pozdr

Miło mi że Ci się podoba.

Okna są złoty dąb jak to mówi moja żonka "wersja minimalistyczna" bez szprosów i belek (ruchomych słupków), aby było taniej.

Tempo wcale nie jest zawrotne, tylko się tak wydaje.

W czasie budowy są takie jednodniowe etapy, które posuwają do przodu z prędkością światła, są to międzyinnymi okna ale i np. strop.

• 4 weeks później...
Aaaa zapomniałem powiedzieć, że forumowa Aga_żona_Facia nawiedziła się dziś moją budowę aby obejrzeć robotę tynkarzy, którzy ida po nas do Niej. Mam nadzieję, że obydwoje będziemy zadowoleni a pracy tynkarzy.

I mam prośbę :oops: czy mogłbys przesłać na priv lub wklej do swojego dziennika specjalnie dla mnie fotki obrobionych (od wewnątrz) przez tynkarzy kaset do rolet? Mam z tym niezły orzech do zgryzienia....

• 1 month później...
  • 5 months później...
  • 10 months później...