Marios 24.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 małe pytanko (nie mogę znaleźć na forum) jeżeli dom jest ocieplony strypianem na zewnątrz, którego przepuszczalność jest znikoma, czy jest sens używać tynku silikonowego, który jest droższy czy wystarczy w tym przypadku akryl. MAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 24.04.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Wg mnie wystarczy. Ja dałem mineralny i też jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bell 24.04.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Myślę, że można użyć tynku sylikatowego i oczekiwać odeń lepszej i łatwiejszej zmywalności. Reszta istotnie nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.04.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Zgodnie z podpowiedziami na forum http://www.atlas.com.pl najkorzystniejszym rozwiązaniem opłacalność/efekt jest położenie na styropianie tynku mineralnego.Tam jest wytłumaczone dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.04.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja dałem silikatowy ze względu na to,że akrylowy bardzo się brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 19.11.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mam pytanie Architekt powiedział mi że jak będe robił elewację to żebym robił sylikatowy bo w akrylowych i mineralnych często powstają grzyby i z tym związane przebarwienia co o tym sądzicie ??Widziałem kilka bloków po niespełna roku nie ciekawie to wygląda jak grzybek nadaje kolor elewacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 19.11.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mam pytanie Architekt powiedział mi że jak będe robił elewację to żebym robił sylikatowy bo w akrylowych i mineralnych często powstają grzyby i z tym związane przebarwienia co o tym sądzicie ?? Widziałem kilka bloków po niespełna roku nie ciekawie to wygląda jak grzybek nadaje kolor elewacji . Tanie tynki akrylowe i mineralne mało znanych producentów nie bez powodu są położone na blokach - tam chodzi o oszczędność. Prawdą jest, że tynki mineralne i akrylowe brudzą się ale stosując tynk akrylowy dobrego producenta możesz mieć peność, że utrzyma on kolor przez długie lata. Przy wyborze tynku weź pod uwagę parametry paroprzepuszczalności twojej ściany bo może watro będzie dołożyć pieniążków i zakupić tynk silikatowy lub silikonowy, który nie dość, że nie będzie sie brudził i zagrzybiał, to jeszcze zapewni dobre oddychanie ścian. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts