rafal9 22.05.2006 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Dzięki za wszystkie podpowiedzi, muszę podjąć decyzję, bo kończą ocieplenie i albo dać im tynk, albo już podziękować. Jednak jestem bliższy decyzji o tynkowaniu teraz, żeby mieć to już z głowy i nie wołać potem ponownie ekipy. Mimo, że na ogródku totalny syf, piach zamiast kostki, na sąsiednich działkach budowy wychodzą dopiero z ziemii. Jaki polecacie tynk na tak trudne warunki, żeby można go było umyć, żeby był tani, no i żeby średnio zdolny robotnik poradził sobie z kładzeniem. (tylko nie mówcie, że takie rzeczy to tylko w Erze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.05.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Dzięki za wszystkie podpowiedzi, muszę podjąć decyzję, bo kończą ocieplenie i albo dać im tynk, albo już podziękować. Jednak jestem bliższy decyzji o tynkowaniu teraz, żeby mieć to już z głowy i nie wołać potem ponownie ekipy. Mimo, że na ogródku totalny syf, piach zamiast kostki, na sąsiednich działkach budowy wychodzą dopiero z ziemii. Jaki polecacie tynk na tak trudne warunki, żeby można go było umyć, żeby był tani, no i żeby średnio zdolny robotnik poradził sobie z kładzeniem. (tylko nie mówcie, że takie rzeczy to tylko w Erze ) najprostrze rozwiązanie mineralny biały lub barwiony i do tego farba silikonowa lub microsilikonowa ( Lotusan STO ISPO) zwróć tylko uwage ze wbrew ogólnym opiniom farby silkonowe maja ograniczoną ilośc kolorów, jeszcze mniej jest w mineralnym - najlepiej jeden dostawca np http://www.ceresit.pl/u235/navi/31435 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 najprostrze rozwiązanie mineralny biały lub barwiony i do tego farba silikonowa lub microsilikonowa ( Lotusan STO ISPO) zwróć tylko uwage ze wbrew ogólnym opiniom farby silkonowe maja ograniczoną ilośc kolorów, jeszcze mniej jest w mineralnym - najlepiej jeden dostawca np http://www.ceresit.pl/u235/navi/31435 Rezi właśnie podczytuję wątki gdyż planuję grafik robót i jako zupełnie nieobeznana w temacie spytam czy dobrze rozumiem kładę tynk mineralny biały potem go maluję farbą silikonową czy mogę zrobić tynk przed zimą a malowanie na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.05.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 czy dobrze rozumiem kładę tynk mineralny biały potem go maluję farbą silikonową dokładnie tak czy mogę zrobić tynk przed zimą a malowanie na wiosnę? mozesz pomalowac po paru latach w ramach odświeżenia elewacji ale mozesz miec troszke więcej pracy związanej z ew przemyciem, odpyleniem i przygotowaniem do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Przekopałam się przez wątki wariant minerał plus farba silikon mnie przekonała dzięki Rezi ranking farb już spisałam a czy firmom produkującym tynki mineralne też mam się jakoś bliżej przyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.05.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Przekopałam się przez wątki wariant minerał plus farba silikon mnie przekonała dzięki Rezi ranking farb już spisałam a czy firmom produkującym tynki mineralne też mam się jakoś bliżej przyglądać ja proponuje ceresit inni alpol ( chyba tak się to pisze) , droższe STO i Caparol, ( odradzam kreisla i atlasa) z farb silikonowych Ceresit, Weber Huma ( to dla fantyka tej farby - pozdrawiam) caprol i chyba najlepsza na rynku farba microsilikonowa Lotusan STO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 27.05.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Rezi bomba !!!!!!!! wielkie dzięki temat odchaczony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts