marcinor 24.04.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 mam propozycje dla odważnych:założyć wężownicę tuż nad kominkiem na przewodzie spalinowym.robi się to z tzw. miękkiej miedzi. potrzeba około 50 m.ja mam to zrobione do ogrzewania wody w bojlerze. sprwadziło się fantastycznie! Będą chętni to narysuję schemat instalacji i podzielę się swoją wiedzą na ten temat.oszczędność jest niesamowita a koszty niewielkie.ps. nie mówię o kominku z płaszczem wodnym.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_St 24.04.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Czemu dla odważnych? Jakby tą wężownicę zalać płynem do solarów? Można więcej szczegółów? Znawcy mówią, że nie można zbyt mocno schładzać spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.04.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Może jakieś fotki zapodaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 24.04.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja mogę być ten odważny . I przyłączam się do Anpi, zapodaj fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_St 24.04.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Podobno mogą być zakłócenia w dobrym ciągu przy dużym schłodzeniu spalin i może dochodzić do "fukania". Może radą byłby montaż zachwalanej tutaj hybrydy na wylocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Z 24.04.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 A jakby to wczepić w układ ogrzewania? Ma to jakiś sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 24.04.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Panowie to już lepiej zastosować nasadę kominową na wylot spalin z kominka powietrznego do kupienia na http://www.kratki.pl sprawdza się instalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 25.04.2006 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ok. będą zdjęcia. postaram się jak najszybciej! ja nie mam płynu do solarów ponieważ jest układ tzw. "otwarty" z naczyniem i z zaworem bezpieczeństwa. Jeżeli chodzi o spaliny to nie jest to problem. pompa wymuszająca obieg włącza się po zaistnieniu pewnej temperatury (zadanej) na sterowniku. a ze zdjęciami postaram się w tym tygodniu. jak mi ktoś powie jak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 26.04.2006 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 zrobiłem zdjęcia ale nie bardzo wiem jak je wstawić jak mi ktoś podpowie to wstawie. temat jest warty uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andredamus 07.05.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witaj Marcinor! właśnie coś takiego chciałbym zrobić , czy mógłbyś podpowiedzieć jak to wykonać ażeby sprawdzało się tak jak u Ciebie , może jakiś schemat możesz podesłać.Biorąc pod uwagę datę Twojego wpisu to domniemam że masz ogromne doświadczenie z tym tematem. Liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.05.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witaj Marcinor! właśnie coś takiego chciałbym zrobić , czy mógłbyś podpowiedzieć jak to wykonać ażeby sprawdzało się tak jak u Ciebie , może jakiś schemat możesz podesłać. Biorąc pod uwagę datę Twojego wpisu to domniemam że masz ogromne doświadczenie z tym tematem. Liczę na pomoc. Ma doświadczenie , albo się zaczadził ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszcz 11.06.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ma doświadczenie , albo się zaczadził ... A może i naturalnie zmarł... od jego posta minęło 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.06.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A może i naturalnie zmarł... od jego posta minęło 6 lat proponuję zakłady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts