Frantz 24.04.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam,Czy do uzyskania warynków przyłączy prądu, wody, gazu potrzebna jest zwykła kopia mapy ZASADNICZEJ z wydziału geodezji czy też specjalna mapa sporządzona na moje zamówienie przez geodetę? Pytam, bo w zakładzie energetycznym powiedziano mi, że muszę dołączyć mapę w skali 1:500, natomiast w wydziale geodezji powiedzieli, że wydają mapy w skali 1:2000.PozdrawiamFrantz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.05.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Cóż - co kraj to obyczaj.U mnie dostałem (kupiłem) 1:1000 i one są wystrczające do ZE i gazu. Ale to tylko do "Zapewnienia o dostawie mediów" Mapa 1:500 do projektu musi zostać oddzielnie wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.05.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam, Czy do uzyskania warynków przyłączy prądu, wody, gazu potrzebna jest zwykła kopia mapy ZASADNICZEJ z wydziału geodezji czy też specjalna mapa sporządzona na moje zamówienie przez geodetę? Pytam, bo w zakładzie energetycznym powiedziano mi, że muszę dołączyć mapę w skali 1:500, natomiast w wydziale geodezji powiedzieli, że wydają mapy w skali 1:2000. Pozdrawiam Frantz Bierz z geodezji - powiedz do czego Ci to jest i się nie przejmuj ( przecież oni nie odróżniają skali) mapa musi być. Sztuka jest sztuka. I tyle. Kosztuje grosze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik Witkowski 06.06.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ....mi Pani w Biurze Obsługi dostawcy wody powiedziała że mapa zasadnicza 1:500 a na stronach piszą że do celów projektowych, czyli od geodaty...? różnie to bywa. Wydaje mi się, że musisz udac się jednak do geodety.Jeżeli masza na myśli "wniosek o wydanie opinii" o możliwości przyłącza, to na pewno chodzi o mapę zasadniczą, nieakteualizowaną do celów projektowych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 07.06.2006 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Otóz to. Do warunków wstępnych wystarczy ksero mapy zasadniczej, natomiast później do projektu to od geodety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 09.06.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Jest to mapa do celów opiniodawczych, kosztuje we wrocku 51zł a wydaje ją ośrodek katastru (miejskiego lub wiejskiego - zależy gdzie działka leży).Jest ksero z mapy zasadniczej z pieczątką.Natomiast już do architekta w celu zrobienia adaptacji oddajesz mape do celów projektowych. Albo jeśli już posiadasz mape do celów projektowych to ją odrazu oddajesz. Tylko pamiętać żeby dawać ksera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 10.06.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Kurcze a co to jest mapa zasadnicza?Dla prądu czy wody nie wystarczy wyrys z planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 12.06.2006 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Mapa zasadnicza to mapa z naniesionym uzbrojeniem terenu, tzn. sieciami wodociągowymi, elektrycznymi, telefonicznymi, itp. oraz zaznaczonym ukształtowaniem terenu. Do uzyskania wstępnych warunków przyłączy wody czy prądu trzeba ją przedłożyć w wodociągach , elektrowni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts