Frantz 24.04.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam, Czy do uzyskania warynków przyłączy prądu, wody, gazu potrzebna jest zwykła kopia mapy ZASADNICZEJ z wydziału geodezji czy też specjalna mapa sporządzona na moje zamówienie przez geodetę? Pytam, bo w zakładzie energetycznym powiedziano mi, że muszę dołączyć mapę w skali 1:500, natomiast w wydziale geodezji powiedzieli, że wydają mapy w skali 1:2000. Pozdrawiam Frantz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 24.04.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Potrzebna jest mapa do celow lokalizacyjnych , koszt ok 30zł dostaniesz w geodezji , u mnie to wystarczyło (Konstantynów Łódzki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.04.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam, Czy do uzyskania warynków przyłączy prądu, wody, gazu potrzebna jest zwykła kopia mapy ZASADNICZEJ z wydziału geodezji czy też specjalna mapa sporządzona na moje zamówienie przez geodetę? Pytam, bo w zakładzie energetycznym powiedziano mi, że muszę dołączyć mapę w skali 1:500, natomiast w wydziale geodezji powiedzieli, że wydają mapy w skali 1:2000. Pozdrawiam Frantz geodetka przyniosła mi w "zębach 4szt"za 400zł.Są w skali 1:500 i do każdego medianta złożyłem xero.Jedna została w geodezji.mam warunki i to wszystkim wystarczyło. pozdrowionka Lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 24.04.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Do wystąpienia o warunki zabudowy wystarczy wystarczy kopia mapy zasadniczej, jeżeli dla danej gminy jest skala 1:2000 to mogą przeskalować ją do 1:1000 i to powinno wszystkich zadowolić. Później do opracowania projektu przyłączy będzie potrzebna mapa do celów projektowych i ona musi być sporządzona przez geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 25.04.2006 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Dziękuję za odpowiedzi. Chodzi mi o mapy do uzyskania warunków przyłączy prądu, wody, gazu. Nadal nie wiem czy mam zlecić wykonanie mapy geodecie, jak niektórzy piszą, czy wystarczy kopia mapy zasadniczej ze starostwa. Rożnica jest dość istotna w cenie Pozdrawiam Frantz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.04.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Mapa potrzebna jest tylko, żeby określić położenie działki i biegnące media w okolicy - ulicy. Czyli w sumie każda mapa sytuacyjno-wysokościowa (taka, jaką dołączasz do wniosku o wypis-wyrys albo o decyzję o warunkach zabudowy - zależnie, czy masz plan, czy nie) albo, jeżeli już masz - mapa od geodety do celów budowlanych, którą i tak trzeba zrobić do posadowienia domku itd. Na którejś z tych map szkicujesz mniej więcej gdzie będzie stał domek. Nie maja wielkich wymagań, chodzi o to, żeby odnależć działkę w swojej dokumentacji i mieć pojęcie o dostępie do istniejących mediów. Jednego nie jestem pewna - mój pan projektant, który robi mi adaptację wod-kan w domku i projekt przyłacza, od razu przed wnioskiem o przyłączenie naszkicował na mapie przebieg przyłącza na działce. Nie wiem, czy to obligatoryjne, bo przy prądzie np nawet nie załączaliśmy mapy!! Więc najlepiej przy składaniu wniosku zapytać o to. Acha, jeżeli nie budujesz teraz a tylko chcesz uzbroić działkę, to nie zlecaj geodecie a kup z kartografii mapę sytuacyjno-wysokościową, mówiąc im, do czego ci mapa potrzebna. Ja kupiłam 1:1500 a potem się wszyscy dziwili, po co taka wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 25.04.2006 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Dzięki serdeczne, teraz mam jasność Pozdrawiam Frantz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.04.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 U nas wystarczyły kserówki mapy do celów budowlanych. Gdzie się dało "pchałem" kserówki i nikt nie protestował. W efekcie po budowie zostało mi jeszcze kilka oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.04.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Do wydania warunków przez operatorów mediów wystarczy ksero mapy.O innej wersji nie słyszałem.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeja 25.04.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Mapa potrzebna jest tylko, żeby określić położenie działki i biegnące media w okolicy - ulicy. Czyli w sumie każda mapa sytuacyjno-wysokościowa (taka, jaką dołączasz do wniosku o wypis-wyrys albo o decyzję o warunkach zabudowy - zależnie, czy masz plan, czy nie) albo, jeżeli już masz - mapa od geodety do celów budowlanych, którą i tak trzeba zrobić do posadowienia domku itd. Na którejś z tych map szkicujesz mniej więcej gdzie będzie stał domek. Nie maja wielkich wymagań, chodzi o to, żeby odnależć działkę w swojej dokumentacji i mieć pojęcie o dostępie do istniejących mediów. Jednego nie jestem pewna - mój pan projektant, który robi mi adaptację wod-kan w domku i projekt przyłacza, od razu przed wnioskiem o przyłączenie naszkicował na mapie przebieg przyłącza na działce. Nie wiem, czy to obligatoryjne, bo przy prądzie np nawet nie załączaliśmy mapy!! Więc najlepiej przy składaniu wniosku zapytać o to. Acha, jeżeli nie budujesz teraz a tylko chcesz uzbroić działkę, to nie zlecaj geodecie a kup z kartografii mapę sytuacyjno-wysokościową, mówiąc im, do czego ci mapa potrzebna. Ja kupiłam 1:1500 a potem się wszyscy dziwili, po co taka wielka Skąd taka skala mapy ? Chyba ta mapa to nie z epoki Powstania Listopadowego, bo wtedy carscy kartografowie stosowali takie dziwaczne podziałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.04.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Nie wiem, może 1:1500? . Tak na serio, to widziałam skalę, ale zer mi się nie chciało liczyć, to nie wypłata. W każdym razie mapa standardowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.04.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Powiem szczerze o skali 1:1500 nie słyszałem.....J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stachu_a 18.05.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Wpisz w google swoje województwo i e-mapa, znajdź swoją działkę, dobierz skalę i wydrukuj mapkę.Poglądowo zaznaczasz budynek i proponujesz lokalizację skrzynki.U mnie to wystarczyło (enea). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 18.05.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Wpisz w google swoje województwo i e-mapa, znajdź swoją działkę, dobierz skalę i wydrukuj mapkę. Poglądowo zaznaczasz budynek i proponujesz lokalizację skrzynki. U mnie to wystarczyło (enea). Dobre, rada trafiona w czasie i przestrzeni To już nawet nie medal za wykopy, ale za praca archeologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts