Maddy 26.04.2006 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A zakładając, że jednopienny, to czemu okaz chopinetki kwitnie, a nie owocuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.04.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Maddy - przyjmując, że są nowe krzyżówki, może być tak, że na rynku są i "obojnaki" i dwupienne cytryńce. Może warto napisać @ do dr Marczyńskiego i może on jakoś pomoże Ci znaleźć cechy charakterystyczne w Twoim okazie, które pomogą określić jego płeć To szalenie życzliwy mężczyzna, więc sądzę, że chętnie Ci pomoże. KOntakt jest na stronie jego szkółki, którą podałam przy opisie cytryńca. A co do szkółek...masz rację. Ja lubiłam "Kulasa" przy Ogrodzie Botanicznym, Slężną przy Cmentażu Żydowkim i tę na Bielanach. A rarytasy są w drodze na Żurawinę jak jedziesz przez Ołtaszyn, koło jednostek wojskowych. Pozdrawiam ciepło krajankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 26.04.2006 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Kulasa na Bielanach już niestety nie ma , a szkoda, bo miałam po drodze. Na Ślężnej i przy Botaniku też chętnie robię zakupy. A co do ostatniej szkółki to jeszcze jej nie znam, muszę poszukać, bo nawet nie wiem gdzie ona jest. Dzięki za rady hanka55 Też pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.04.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 No cóż, u Senety pobierałem naukę dendrologii, u Marczyńskiego szkółkarstwa. I który ma rację? A co do płciowości cytryńca. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że wystarczy wszepić gałązkę męską na krzewie żeńskim, no i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.04.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A zakładając, że jednopienny, to czemu okaz chopinetki kwitnie, a nie owocuje? MOże właśnie dlatego, że nie ma zapylacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 26.04.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 @ Maddy ...to czemu okaz chopinetki kwitnie, a nie owocuje? No właśnie...? To prawie tak jak uprawiać seks a nie mieć dzieci:D Czy nikt więcej nie ma cytryńca? Przyznać się, bardzo proszę. Przyznaję się, mam cytryńca w ogrodzie oraz zdjęcie i opis na mojej stronie internetowej: http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=861 Nie napiszę o nim nic mądrzejszego niż pan Szczepan Marczyński. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.04.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A co do płciowości cytryńca. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że wystarczy wszepić gałązkę męską na krzewie żeńskim, no i już O!!! to jak nie przymierzajac u gatunku homo sapiens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 26.04.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Ło matko i co teraz będzie, szukam zapylacza!!!!! (dla cytryńca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 28.04.2006 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Mój cytryniec (trzeci rok w donicy, zimowany w nieogrzewanym domu, od tygodnia na dworze) właśnie zawiązał pączki kwiatowe. Do tej pory nie kwitł, więc to jego pierwsze kwitnienie. Zobaczymy co z tego będzie Nie napiszę o nim nic mądrzejszego niż pan Szczepan Marczyński. To prawda, że pan Marczyński bardzo wyczerpująco opisał cytryńca. Bogata i pouczająca lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts